Forum

Kuchenne porady

Kopa ! Zaręczyny ! Pomocy !!!

• Autor: argennia Data: 2007-12-15 11:36:24

Jutro mój wielki dzień. Spotykają się moi rodzice z rodzicami mojej drugiej połówki... ma być fajnie i uroczyście... szykują się zaręczyny (chyba) hehe, bo mój to za wiele nie chce mi zdradzić :) Ale wróćmy do rzeczy. Chciałabym dobrze wypaćś od strony kulinarnej... menu na kolacje mam już obmyślone na cito. Zaczynać będziemy od kawy i ciasta z którym tez nie ma problemu bo własnie się piecze, natomiast problem mam z deserem. Moja mama bardzo lubi kope i podejrzewam, że ucieszyła by się na jej widok tylko nie bardzo wiem od czego trzeba zacząć... mam rodzynki, kokos, migdały, ananas w puszce, stare kokosanki, które odmoczyć mam zamiar w alkoholu i zeschnięte biszkopty, ktore zaś chce odmoczyć w soku z anananasa. Kupiłam też smietane 36% i myśle że to starczy. Może bym i sobie dała jakoś rady ja sama zrobić, ale nie chce dać plany i chce żeby dobra była. Może jeszcze mandarynki w puszce kupić ? Od czego zacząć, jak to przekładać warstwami, a może wymieszać całość ? Nie wiem, poradźcie coś !!!

• Autor: irena sikora Data: 2007-12-15 13:00:49

http://wielkiezarcie.com/przepis22819.html tu jest kopa Gabulki może stąd weżmiesz wzór?

• Autor: olusia1 Data: 2007-12-15 14:17:51

no wlaśnie też szukam tego przepisu od dość dawna jadłam taką kope na weselu brata , tez mi smakowała i chcialabym ja zrobic na święta , moze ktos ma przepis :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu