Ja ostatnio robilam sernik na walentynki, wyszedl super. 100 g margaryny 100 g płatków kukurydzianych 100 g gorzkiej czekolady 100 g cukru 1 łyżka kakao 1 kg twarogu waniliowego (gęstego) 1 butelka Rama Cremefine do ubijania 1 cukier waniliowy 1 torebka żelatyny (20 g) 1 owoc granatu do dekoracji
Kasię, cukier, kakao zagotuj. Zdejmij z ognia, dodaj połamaną czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści. Wsyp płatki kukurydziane i wymieszaj. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, wyłóż na to 3/4 masy z płatków i odstaw do lodówki. Z reszty masy wyłóż łyżeczką małe kupki (do dekoracji) na papierze do pieczenia, aby zastygły. Ramę ubij z cukrem waniliowym na sztywną pianę. Żelatynę namocz w rondelku w 1/4 szklanki zimnej wody. Po 10 min. podgrzej, żeby się rozpuściła. Do ciepłej żelatyny dodawaj twaróg waniliowy a następnie ubitą Ramę i wymieszaj. Masę wyłóż na spód z płatków, wyrównaj górę masy i wstaw do lodówki na 1 godzinę. Podawaj udekorowane pestkami granatu lub innymi owocami i zastygłymi płatkami.
Przepis wzielam ze strony mojeciasto.pl - tam tez jest zdjecie, takie, ze palce lizac!!
np z galaretkami??
Pozdrawiam serdecznie:)
Beatinko, tu sa same pyszne przepisy ;)
A tak powazniej polecam Teczowca http://wielkiezarcie.com/przepis21733.html :)))
Ave kochana jesteś !!!!
A ja polecam ten : http://wielkiezarcie.com/przepis16637.html
http://wielkiezarcie.com/przepis22173.html
ja robiam kilka razy http://wielkiezarcie.com/przepis16308.html jest super
Użytkownik aliwar napisał w wiadomości:
> ja robiam kilka razy
> http://wielkiezarcie.com/przepis16308.html jest
> super
no to na "niebiesko" http://wielkiezarcie.com/przepis16308.html
Bardzo dobry jest serniczek mojej mamy ,jest w moich przepisach.
Ja ostatnio robilam sernik na walentynki, wyszedl super.
100 g margaryny
100 g płatków kukurydzianych
100 g gorzkiej czekolady
100 g cukru
1 łyżka kakao
1 kg twarogu waniliowego (gęstego)
1 butelka Rama Cremefine do ubijania
1 cukier waniliowy
1 torebka żelatyny (20 g)
1 owoc granatu do dekoracji
Kasię, cukier, kakao zagotuj. Zdejmij z ognia, dodaj połamaną czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści. Wsyp płatki kukurydziane i wymieszaj.
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, wyłóż na to 3/4 masy z płatków i odstaw do lodówki. Z reszty masy wyłóż łyżeczką małe kupki (do dekoracji) na papierze do pieczenia, aby zastygły.
Ramę ubij z cukrem waniliowym na sztywną pianę. Żelatynę namocz w rondelku w 1/4 szklanki zimnej wody. Po 10 min. podgrzej, żeby się rozpuściła. Do ciepłej żelatyny dodawaj twaróg waniliowy a następnie ubitą Ramę i wymieszaj.
Masę wyłóż na spód z płatków, wyrównaj górę masy i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Podawaj udekorowane pestkami granatu lub innymi owocami i zastygłymi płatkami.
Przepis wzielam ze strony mojeciasto.pl - tam tez jest zdjecie, takie, ze palce lizac!!