Forum

Gawędy o jedzeniu

znacie jakiś dobry przepis na sernik na zimno??

  • Autor: Beatinka Data: 2008-01-18 17:56:51

    np z galaretkami??

  • Autor: sunny Data: 2008-01-18 18:05:50

    Beatinko - funkcjonuje tu coś takiego jak wyszukiwarka. Wpisz i poszukaj jaki przepis ci się spodoba ;).

  • Autor: frankafiranka Data: 2008-01-18 18:56:51

    Ten jest super: http://wielkiezarcie.com/przepis23261.html
    Pozdrawiam serdecznie:)

  • Autor: Ave Data: 2008-01-18 20:38:50

    Beatinko, tu sa same pyszne przepisy ;)
    A tak powazniej polecam Teczowca http://wielkiezarcie.com/przepis21733.html :)))

  • Autor: piq Data: 2008-01-18 22:44:02

    Ave kochana jesteś !!!!
    A ja polecam ten : http://wielkiezarcie.com/przepis16637.html

  • Autor: nadia Data: 2008-01-18 23:16:06

    http://wielkiezarcie.com/przepis22173.html

  • Autor: aliwar Data: 2008-01-27 10:44:52

    ja robiam kilka razy     http://wielkiezarcie.com/przepis16308.html jest super

  • Autor: makusia Data: 2008-01-27 18:11:51

    Użytkownik aliwar napisał w wiadomości:
    > ja robiam kilka razy
    > http://wielkiezarcie.com/przepis16308.html jest
    > super

    no to na "niebiesko" http://wielkiezarcie.com/przepis16308.html

  • Autor: malutka_megi Data: 2008-02-19 21:29:48

    Bardzo dobry jest serniczek mojej mamy ,jest w moich przepisach.

  • Autor: ilona30 Data: 2008-02-20 14:31:06

    Ja ostatnio robilam sernik na walentynki, wyszedl super.
    100 g margaryny
    100 g płatków kukurydzianych
    100 g gorzkiej czekolady
    100 g cukru
    1 łyżka kakao
    1 kg twarogu waniliowego (gęstego)
    1 butelka Rama Cremefine do ubijania
    1 cukier waniliowy
    1 torebka żelatyny (20 g)
    1 owoc granatu do dekoracji

    Kasię, cukier, kakao zagotuj. Zdejmij z ognia, dodaj połamaną czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści. Wsyp płatki kukurydziane i wymieszaj.
    Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, wyłóż na to 3/4 masy z płatków i odstaw do lodówki. Z reszty masy wyłóż łyżeczką małe kupki (do dekoracji) na papierze do pieczenia, aby zastygły.
    Ramę ubij z cukrem waniliowym na sztywną pianę. Żelatynę namocz w rondelku w 1/4 szklanki zimnej wody. Po 10 min. podgrzej, żeby się rozpuściła. Do ciepłej żelatyny dodawaj twaróg waniliowy a następnie ubitą Ramę i wymieszaj.
    Masę wyłóż na spód z płatków, wyrównaj górę masy i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
    Podawaj udekorowane pestkami granatu lub innymi owocami i zastygłymi płatkami.

    Przepis wzielam ze strony mojeciasto.pl - tam tez jest zdjecie, takie, ze palce lizac!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu