W moi domu ''od zawsze'' królowały w tym dniu śledzie. Robiłam je jako ''Sledzie po kaszubsku'' wg R.Makłowicza / patrz w moich przepisach /. W tym roku mam zamiar zrobić wode śledziową i do tego ziemniaki w mundurkach.
U mnie też ten dzień jest śledziowo - rybny. O śledziach jeszcze nie myślałam, chyba kupię jakieś opiekane w occie a na obiadek będą ziemniaczki, surówka z kiszonej kapustki i pieczona rybka, nie wiem jaka? ostatnio jadłam tilapie była pycha a tym razem może dorszyk
Użytkownik renataz36 napisał w wiadomości: > U mnie też ten dzień jest śledziowo - rybny. O śledziach jeszcze nie myślałam, > chyba kupię jakieś opiekane w occie a na obiadek będą ziemniaczki, surówka z > kiszonej kapustki i pieczona rybka, nie wiem jaka? ostatnio jadłam tilapie > była pycha a tym razem może dorszyk
Odrobinę zmiana planu, kupiłam na jutro świeżą flądre więc będzie pycha obiadek
Moze ma ktos jakis pomysl na obiad w srode popielcowa?
W moi domu ''od zawsze'' królowały w tym dniu śledzie. Robiłam je jako ''Sledzie po kaszubsku'' wg R.Makłowicza / patrz w moich przepisach /. W tym roku mam zamiar zrobić wode śledziową i do tego ziemniaki w mundurkach.
Jeszcze dodam, że wodę śledziową robie wg przepisu - opal - http://wielkiezarcie.com/przepis23700.html
U mnie też ten dzień jest śledziowo - rybny. O śledziach jeszcze nie myślałam, chyba kupię jakieś opiekane w occie a na obiadek będą ziemniaczki, surówka z kiszonej kapustki i pieczona rybka, nie wiem jaka? ostatnio jadłam tilapie była pycha a tym razem może dorszyk
Użytkownik renataz36 napisał w wiadomości:
> U mnie też ten dzień jest śledziowo - rybny. O śledziach jeszcze nie myślałam,
> chyba kupię jakieś opiekane w occie a na obiadek będą ziemniaczki, surówka z
> kiszonej kapustki i pieczona rybka, nie wiem jaka? ostatnio jadłam tilapie
> była pycha a tym razem może dorszyk
Odrobinę zmiana planu, kupiłam na jutro świeżą flądre więc będzie pycha obiadek
u mnie postne danie , ziemniaczki z kefirem :))
u mnie śledziki z ziemniakami w mundurkach
ja z mezem sledzika w smietanie i opiekanej cebulce a dzieci rybke-pange i ziemniaczki
oto co jedlismy na obiadek
nasz ulubiony mintaj .
Obiadek nie moj, serwis nie moj ale skad ty masz MOJE ;-) sztucce malutka_megi?? Dostalam takie na prezent slubny 22 lata temu :-) i do dzis mam...
Dorotko te sztućce są mojej mamy dostalam je od niej i mam