Kochani, temat niejednokrotnie wałkowany :-)) W marcu moje dzieci mają urodziny i synek już mówi o "hucznej imprezce". Planuję sobie tę "imprezkę", no i właśnie.... brak mi pomysłu na jakieś 2 fajne sałatki i ciepłą przekąskę, dla gromadki dzieciaków. Przekopuję się przez forum i dziesiątki przepisów, ale jakoś nic mi nie wpadło w oko, dlatego proszę, jeżeli macie jakieś sprawdzone przepisy to podeślijcie jakiegoś linka :-))
Witaj!Ja miałam w grudniu roczek córeczki i miałam zrobione sałatkę Gyros,która bardzo szybko została zjedzona oraz sałateczkę z tortelinii i tradycyjną jarzynową.Na ciepło to podałam krokiciki z paróweczką,serem i ogórkiem konserwowym-też jest bardzo smaczne, bigosik.Z ryb to zrobiłam rybę na słodko-kwaśno,teraz sobie przypomniałam że miałam klopsiki w occie, jajka w sosie tatarskim. Z ciast to sernik rosę oraz tort motyl.Jeżeli coś by Cię zainteresowało to pisz śmiało.Jak sobie coś przypomnę to jeszcze dam znać.Pozdrawiam!!!Iwona
Jeśli to imprezka dla dzieci może warto zrobić salatkę owocową, co do reszty to może jakieś koreczki z serka i "jedyneczek", takie kolorowe i na jeden kęs napewno znajdą uznanie u maluchów. A na ciepło może domowa pizza, albo małe kajzerki nadziewane samymi pieczarkami lub pieczarkami z mięsem mielonym i jakimiś dodatkami np: paptyką, cebulką, kukurydzą itd. Można też kupić gotowe ciasto francuskie, pociąć je radełkiem na długie paski i owinąć nimi male kiełbaski, potem posmarować to rozbełtanym jajkiem i posypać sezamem, makiem i innymi ziarnami, no i oczywiście zapiec. Życzęsynkowi miłej imprezki i wszystkiego najlepszego na następny rok :)
salatka owocowa z jogurtem, piersi z kurczaka pokrojone na male kawaleczki i usmazone( male kawalki chyba lepiej dzieciom smakuja :-) ),moje dzieciaczki lubia pierozki z pieczarkami i marchewka.Kiedys robilam parowki w ciescie, przepis powyzej, nawet niejadek zjadl:-)
Trudno mi radzić w temacie, bo nie mam do czynienia z małymi dziećmi (więc nie wiem co teraz maluchy lubią), ale napewno powinno byc to jedzonko kolorowe i fajnie podane, bo w tym akurat to dzieci sie nie róznia od dorosłych :)
Kochani, temat niejednokrotnie wałkowany :-)) W marcu moje dzieci mają urodziny i synek już mówi o "hucznej imprezce". Planuję sobie tę "imprezkę", no i właśnie.... brak mi pomysłu na jakieś 2 fajne sałatki i ciepłą przekąskę, dla gromadki dzieciaków. Przekopuję się przez forum i dziesiątki przepisów, ale jakoś nic mi nie wpadło w oko, dlatego proszę, jeżeli macie jakieś sprawdzone przepisy to podeślijcie jakiegoś linka :-))
Witaj!Ja miałam w grudniu roczek córeczki i miałam zrobione sałatkę Gyros,która bardzo szybko została zjedzona oraz sałateczkę z tortelinii i tradycyjną jarzynową.Na ciepło to podałam krokiciki z paróweczką,serem i ogórkiem konserwowym-też jest bardzo smaczne, bigosik.Z ryb to zrobiłam rybę na słodko-kwaśno,teraz sobie przypomniałam że miałam klopsiki w occie, jajka w sosie tatarskim. Z ciast to sernik rosę oraz tort motyl.Jeżeli coś by Cię zainteresowało to pisz śmiało.Jak sobie coś przypomnę to jeszcze dam znać.Pozdrawiam!!!Iwona
Jeśli to imprezka dla dzieci może warto zrobić salatkę owocową, co do reszty to może jakieś koreczki z serka i "jedyneczek", takie kolorowe i na jeden kęs napewno znajdą uznanie u maluchów. A na ciepło może domowa pizza, albo małe kajzerki nadziewane samymi pieczarkami lub pieczarkami z mięsem mielonym i jakimiś dodatkami np: paptyką, cebulką, kukurydzą itd. Można też kupić gotowe ciasto francuskie, pociąć je radełkiem na długie paski i owinąć nimi male kiełbaski, potem posmarować to rozbełtanym jajkiem i posypać sezamem, makiem i innymi ziarnami, no i oczywiście zapiec.
Życzęsynkowi miłej imprezki i wszystkiego najlepszego na następny rok :)
http://wielkiezarcie.com/przepis30062.html Myśle że dziciakom taka przekąska przypadnie do gustu
Trudno mi radzić w temacie, bo nie mam do czynienia z małymi dziećmi (więc nie wiem co teraz maluchy lubią), ale napewno powinno byc to jedzonko kolorowe i fajnie podane, bo w tym akurat to dzieci sie nie róznia od dorosłych :)
Dziekuję za wszystkie propozycje :-))