Forum

Kuchenne porady

Przyjęcie urodzinowe 5-latka - proszę o radę

• Autor: aloiram Data: 2008-02-24 23:22:17

Kochani, temat niejednokrotnie wałkowany :-)) W marcu moje dzieci mają urodziny i synek już mówi o "hucznej imprezce". Planuję sobie tę "imprezkę", no i właśnie.... brak mi pomysłu na jakieś 2 fajne sałatki i ciepłą przekąskę, dla gromadki dzieciaków. Przekopuję się przez forum i dziesiątki przepisów, ale jakoś nic mi nie wpadło w oko, dlatego proszę, jeżeli macie jakieś sprawdzone przepisy to podeślijcie jakiegoś linka :-))

• Autor: morisek11 Data: 2008-02-25 00:57:28

Witaj!Ja miałam w grudniu roczek córeczki i miałam zrobione sałatkę Gyros,która bardzo szybko została zjedzona oraz sałateczkę z tortelinii i tradycyjną jarzynową.Na ciepło to podałam krokiciki z paróweczką,serem i ogórkiem konserwowym-też jest bardzo smaczne, bigosik.Z ryb to zrobiłam rybę na słodko-kwaśno,teraz sobie przypomniałam że miałam klopsiki w occie, jajka w sosie tatarskim. Z ciast to sernik rosę oraz tort motyl.Jeżeli coś by Cię zainteresowało to pisz śmiało.Jak sobie coś przypomnę to jeszcze dam znać.Pozdrawiam!!!Iwona

• Autor: Trusia Data: 2008-02-25 07:49:49

Jeśli to imprezka dla dzieci może warto zrobić salatkę owocową, co do reszty to może jakieś koreczki z serka i "jedyneczek", takie kolorowe i na jeden kęs napewno znajdą uznanie u maluchów. A na ciepło może domowa pizza, albo małe kajzerki nadziewane samymi pieczarkami lub pieczarkami z mięsem mielonym i jakimiś dodatkami np: paptyką, cebulką, kukurydzą itd. Można też kupić gotowe ciasto francuskie, pociąć je radełkiem na długie paski i owinąć nimi male kiełbaski, potem posmarować to rozbełtanym jajkiem i posypać sezamem, makiem i innymi ziarnami, no i oczywiście zapiec.
    Życzęsynkowi miłej imprezki i wszystkiego najlepszego na następny rok :)

• Autor: Aniula27 Data: 2008-02-25 10:37:08

http://wielkiezarcie.com/przepis30062.html Myśle że dziciakom taka przekąska przypadnie do gustu

• Autor: Kasia cz Data: 2008-02-25 18:49:11

salatka owocowa z jogurtem, piersi z kurczaka pokrojone na male kawaleczki i usmazone( male kawalki chyba lepiej dzieciom smakuja :-) ),moje dzieciaczki lubia pierozki z pieczarkami i marchewka.Kiedys robilam parowki w ciescie, przepis powyzej, nawet niejadek zjadl:-)

• Autor: Ave Data: 2008-02-25 22:08:17

Trudno mi radzić w temacie, bo nie mam do czynienia z małymi dziećmi (więc nie wiem co teraz maluchy lubią), ale napewno powinno byc to jedzonko kolorowe i fajnie podane, bo w tym akurat to dzieci sie nie róznia od dorosłych :)

• Autor: aloiram Data: 2008-02-26 18:49:51

Dziekuję za wszystkie propozycje :-))

Przejdź do pełnej wersji serwisu