witam,mam ogromny problem!!!szukam przepisu na sernik ,znalazłam ale jest ich tak duzo ,że nie wiem który wybrać.Musi to być taki sernik który zawsze się udaje,sernik bez owoców ,kokosu itp...ma to być klasyczny sernik.
Mam przepis na pyszny wiedeński sernik, pieke go od lat i zawsze się udaje. Niestety nie wstawiłam go jeszcze do przepisów więc podaje tutaj. 1 kg twarogu 1 szkl cukru 3/4 kostki Kasi 9 jaj 2 czubate łyżki kartoflanki olejek migdałowy Kasie utrzeć z cukrem, dodawać po trochu twaróg, następnie żółtka, olejek, mąkę i na końcu delikatnie wmieszać ubite białka. Piec ok. 1godz 15 min w temp. 180st. aż się ładnie zarumieni. Można go upiec na herbatnikach lub zrobić spód. Przepis na spód: 1/3 kostki Kasi, 1/3 szkl cukru, 2 jajka, 15 dkg mąki- odjąć 1 łyzke i dodać kartoflanki, 1 płaska łyżeczka proszku. Utrzeć ciasto jak na babke i rozsmarować cienką warstwe na blaszce.
Wydaje mi się że chyba kazdy sernik opadnie choć odrobinę, taki już urok serników. Ja odrazu po wyjęciu z piekarnika okrajam sernik przy bokach blachy wtedy zawsze jest równiutki i piękny. To jest jedyny sernik który nigdy mnie nie zawiódł.
witam,mam ogromny problem!!!szukam przepisu na sernik ,znalazłam ale jest ich tak duzo ,że nie wiem który wybrać.Musi to być taki sernik który zawsze się udaje,sernik bez owoców ,kokosu itp...ma to być klasyczny sernik.
Mam przepis na pyszny wiedeński sernik, pieke go od lat i zawsze się udaje. Niestety nie wstawiłam go jeszcze do przepisów więc podaje tutaj.
1 kg twarogu
1 szkl cukru
3/4 kostki Kasi
9 jaj
2 czubate łyżki kartoflanki
olejek migdałowy
Kasie utrzeć z cukrem, dodawać po trochu twaróg, następnie żółtka, olejek, mąkę i na końcu delikatnie wmieszać ubite białka.
Piec ok. 1godz 15 min w temp. 180st. aż się ładnie zarumieni.
Można go upiec na herbatnikach lub zrobić spód.
Przepis na spód: 1/3 kostki Kasi, 1/3 szkl cukru, 2 jajka, 15 dkg mąki- odjąć 1 łyzke i dodać kartoflanki, 1 płaska łyżeczka proszku.
Utrzeć ciasto jak na babke i rozsmarować cienką warstwe na blaszce.
A patent na nieopadanie jaki? Mi tradycyjny zawsze opadnie. Tylko sernik" złota rosa" wychodzi popisowo, ale już się znudził.
Wydaje mi się że chyba kazdy sernik opadnie choć odrobinę, taki już urok serników. Ja odrazu po wyjęciu z piekarnika okrajam sernik przy bokach blachy wtedy zawsze jest równiutki i piękny. To jest jedyny sernik który nigdy mnie nie zawiódł.
Oj, mi też... tylko mój mąż nie narzeka:)
http://wielkiezarcie.com/przepis.php?przepis=24238&offset=15 serniczek bardzo dobry i sprawdzony czyli sernik gazetowy.
Gorąco polecam, sernik Alidab Biały Puch, fantastyczny, klasyczny smak i delikatność w jednym
Polecam z pełną odpowiedzialnością :))))
http://wielkiezarcie.com/przepis13598.html
a ja popieram bunię. TO naprawdę dobry sernik wiedeński
SERDECZNIE DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA PODPOWIEDZI,POZDRAWIAM CHYBA JUŻ WYBRAŁAM