Forum

Kuchenne porady

sernik sprawdzony

  • Autor: gosia111 Data: 2008-02-27 13:28:33

    witam,mam ogromny problem!!!szukam przepisu na sernik ,znalazłam ale jest ich tak duzo ,że nie wiem który wybrać.Musi to być taki sernik który zawsze się udaje,sernik bez owoców ,kokosu itp...ma to być klasyczny sernik.

  • Autor: Aniula27 Data: 2008-02-27 14:17:23

    Mam przepis na pyszny wiedeński sernik, pieke go od lat i zawsze się udaje. Niestety nie wstawiłam go jeszcze do przepisów więc podaje tutaj.
    1 kg twarogu
    1 szkl cukru
    3/4 kostki Kasi
    9 jaj
    2 czubate łyżki kartoflanki
    olejek migdałowy
    Kasie utrzeć z cukrem, dodawać po trochu twaróg, następnie żółtka, olejek,  mąkę i na końcu delikatnie wmieszać ubite białka.
    Piec ok. 1godz 15 min w temp. 180st. aż się ładnie zarumieni.
    Można go upiec na herbatnikach lub zrobić spód.
    Przepis na spód: 1/3 kostki Kasi, 1/3 szkl cukru, 2 jajka, 15 dkg mąki- odjąć 1 łyzke i dodać kartoflanki, 1 płaska łyżeczka proszku.
    Utrzeć ciasto jak na babke i rozsmarować cienką warstwe na blaszce.

  • Autor: elo Data: 2008-02-27 14:43:02

    A patent na nieopadanie jaki? Mi tradycyjny zawsze opadnie. Tylko sernik" złota rosa"  wychodzi popisowo, ale już się znudził.

  • Autor: Aniula27 Data: 2008-02-27 14:53:59

    Wydaje mi się że chyba kazdy sernik opadnie choć odrobinę, taki już urok serników. Ja odrazu po wyjęciu z piekarnika okrajam sernik przy bokach blachy wtedy zawsze jest równiutki i piękny. To jest jedyny sernik który nigdy mnie nie zawiódł.  

  • Autor: bunia Data: 2008-02-27 21:23:14

    Oj, mi też... tylko mój mąż nie narzeka:)

  • Autor: beata1 Data: 2008-02-27 14:43:49

    http://wielkiezarcie.com/przepis.php?przepis=24238&offset=15 serniczek bardzo dobry i sprawdzony czyli sernik gazetowy.

  • Autor: appetita Data: 2008-02-27 17:21:02

    Gorąco polecam, sernik Alidab Biały Puch, fantastyczny, klasyczny smak i delikatność w jednym

  • Autor: bunia Data: 2008-02-27 21:21:30

    Polecam z pełną odpowiedzialnością :))))
    http://wielkiezarcie.com/przepis13598.html

  • Autor: Wróbelek Data: 2008-02-27 22:09:16

    a ja popieram bunię. TO naprawdę dobry sernik wiedeński

  • Autor: gosia111 Data: 2008-02-27 23:03:06

    SERDECZNIE DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA PODPOWIEDZI,POZDRAWIAM CHYBA JUŻ WYBRAŁAM

Przejdź do pełnej wersji serwisu