Jeśli masz w domu trochę więcej oleju, to możesz np. zrobić oponki z poowy porcji : http://wielkiezarcie.com/przepis21652.html Mogą też być drożdżówki z serem na słodko ale nie wiem na ile jesteś oswojona z ciastem drożdżowym...i czy masz w domu drożdże. Ilka 76 ma pięknie przedstawiony przepis : http://wielkiezarcie.com/przepis21610.html Powodzenia...:)))
jest wspanialy ale mam tylko 1 kostke twarogu. Niestey tu gdzie jestem nie mam go na codzien. A co myslicie o kruchyn przołożonym budyniem a do budyniu dac ta kostke twarogu??? oczywiscie zmielonego- do tego troche masla by masa bardziej ztezała.... tylko jakie proporcje?? ratujcie plissssssssssss
Bereniko, jesli do tej pory niczego jeszcze nie wykombinowałas, to może zrób cisto półkruche lub kruche ( takie jak na szarlotkę), tę kostkę masła przepuść przez praskę albo zmiel a z braku takich możliwoścki rozetrzyj dobrze w miseczce, dodając do sera 1-2 żółtka, cukier waniliowy i ok. 2 łyżki cukru (do smaku). Możesz dorzucić rodzynki jeśli masz, jak nie, to nic się nie dzieje. Dobrze byłoby gdybyś miała parę jabłek, jak nie masz może byc jakaś konfitura w słoiku lub inne owoce np. brzoskwinie z puszki.
Postępuj mniej więcej zgodnie z tym przepisem z tym, że na pierwszą część cista między owoce lub konfiturę kładz łyżką takie małe kupki twarogu. na to wyłóż krem, na to zetrzyj na tarce schłodzone ciasto lub jeśli nie masz czasu na schładzanie, to zrób z niego kratkę. I do piekarnika... Będziesz miała pyszne i bardzo podzielne ciacho na najbliższe dni...:)))
jejku ale super- juz nzalazlam kruche w brzoskwiniami i twarogiem- sie naszukałam uffff....chcialbym urozmaicic smak brzoskwic dajac pod nie jakis dżem jaki pasuje???a moze iine owoce zastosowac i inny dżem?? jaka kompozycja bedzie dobra ???
Wiesz, jeśli masz brzoskwinie i między nie powkładasz twaróg na słodko, na to budyń, to myślę, że wystarczy. Tym dżemem możesz przedobrzyć...:))) Ewentualnie możesz połączyć brzoskwinie z jabłkami ale już bez dzemu. Ja zaproponowałam Ci dżem na wypadek gdybyś nie miała owoców. Do dzieła...:)))
witam chce zrobic jakies ciach, mam 1 kostke twarogu kilka budyniow waniliowych, no i podstawowe skladniki ....
co moge zrobic z 1 kostka twarogu ??
Jeśli masz w domu trochę więcej oleju, to możesz np. zrobić oponki z poowy porcji : http://wielkiezarcie.com/przepis21652.html
Mogą też być drożdżówki z serem na słodko ale nie wiem na ile jesteś oswojona z ciastem drożdżowym...i czy masz w domu drożdże.
Ilka 76 ma pięknie przedstawiony przepis : http://wielkiezarcie.com/przepis21610.html
Powodzenia...:)))
http://wielkiezarcie.com/przepis26725.html
Coś prostego, szybkiego i pysznego :) http://wielkiezarcie.com/przepis8597.html
dzieuje za odpowiedzi ale chcialam jakies ciacho... czy cos da rade zrobic ??
ps. nie mam drozdzy ,
....
ja proponuje moj sernik placzacy :)
jest wspanialy ale mam tylko 1 kostke twarogu. Niestey tu gdzie jestem nie mam go na codzien. A co myslicie o kruchyn przołożonym budyniem a do budyniu dac ta kostke twarogu??? oczywiscie zmielonego- do tego troche masla by masa bardziej ztezała....
tylko jakie proporcje??
ratujcie plissssssssssss
Bereniko, jesli do tej pory niczego jeszcze nie wykombinowałas, to może zrób cisto półkruche lub kruche ( takie jak na szarlotkę),
tę kostkę masła przepuść przez praskę albo zmiel a z braku takich możliwoścki rozetrzyj dobrze w miseczce, dodając do sera
1-2 żółtka, cukier waniliowy i ok. 2 łyżki cukru (do smaku). Możesz dorzucić rodzynki jeśli masz, jak nie, to nic się nie dzieje.
Dobrze byłoby gdybyś miała parę jabłek, jak nie masz może byc jakaś konfitura w słoiku lub inne owoce np. brzoskwinie z puszki.
Tu masz link do szarlotki z budyniem Ifasi (b.dobrej zresztą) : http://wielkiezarcie.com/przepis5258.html
Postępuj mniej więcej zgodnie z tym przepisem z tym, że na pierwszą część cista między owoce lub konfiturę kładz łyżką takie małe
kupki twarogu. na to wyłóż krem, na to zetrzyj na tarce schłodzone ciasto lub jeśli nie masz czasu na schładzanie, to zrób z niego kratkę. I do piekarnika... Będziesz miała pyszne i bardzo podzielne ciacho na najbliższe dni...:)))
jejku ale super- juz nzalazlam kruche w brzoskwiniami i twarogiem- sie naszukałam uffff....chcialbym urozmaicic smak brzoskwic dajac pod nie jakis dżem jaki pasuje???a moze iine owoce zastosowac i inny dżem?? jaka kompozycja bedzie dobra ???
Wiesz, jeśli masz brzoskwinie i między nie powkładasz twaróg na słodko, na to budyń, to myślę, że wystarczy. Tym dżemem możesz przedobrzyć...:))) Ewentualnie możesz połączyć brzoskwinie z jabłkami ale już bez dzemu. Ja zaproponowałam Ci dżem na wypadek gdybyś nie miała owoców. Do dzieła...:)))
ok masz racje- zero dżemu...
nic lece do sklepu po brzoskwinie i do kuchni ;)))
berenika6. jak możesz to podaj link na ten placuszek??? :-))) DZIĘKUJĘ