Jeśli obloze tort masą mapcepanową lub jakąś podobną i poleję polewą z czekolady to nic mi sie nie stanie z tą masą tzn nie roztopi się lub coś takiego?? czy to wogóle można tak zrobić bo chciałam żeby ładnie wyglądał mój tort i chciałam go oblac czekoladą i nie wiem co jest lepsze??
Kasiu powiedz mi po co chcesz oblewac marcepan? marcepan sam w sobie jest ładny .Jest cała masa pięknych tortów udekorowanych marcepanem. Nie lepiej zrobic tort w stylu angielskim? zrobic jakies ładne dekoracje itp. Jeśli chcesz to podaj maila, wyśle ci zdjęcia takich właśnie tortów, może coś podpatrzysz :-) , mam ich całą mase bo jestem fanką stylu angielskiego . Pozdrawiam
z przepisu tylko sie zastanawiam czy lepsza jest masa marcepanowa czy cukrowa bo nie wiem ( pierwszy raz bedę robic) chciałabym aby, jak udekoruje w sobote wieczorem tort to żeby w niedziele ta masa nie była krucha i zeby mozna było normalnie pokroić tort.
To wszystko zalezy od tego jaki masz przepios na marcepan czy mase cukrową. Są masy cukrowe,które nadają się tylko do robienia ozdób , które nie nadają się do okrycia tortu . Mysle,że jak bedziesz miala dobry przepis na mase cukrową to wszystko będzie ok. Tutaj podaje ci link do przepisu na mase, którą znalazłam w internecie. Przeczytaj mój komentarz , jest w nim opinia dziewczyny, która wielokrotnie okrywała tort tą masą : http://wielkiezarcie.com/przepis30981.html .Daj znac na jaką mase sie zdecydowałaś . Jeśli wybierzesz prawdziwy marcepan to napisz tutaj przepis na niego, może coś podpowiem, doradze.Pozdrawiam , Dorota
Kasiu jak na pierwszy raz to naprawde rewelacyjnie!!!! Piękny torcik! skoro Ty teraz robisz takie cuda to ciekawe co będzie pozniej . Napisz Kasiu czym barwiłaś mase cukrową.
Brązowa masa cukrowa - dodawałam kakao tylko troche mało czekoladowy mi wyszedł ten kolor ale trening czyni mistrza:) a rózowa to - czerwony barwnik schwartau czy jakoś tak ( płynne). Napis zrobiłam z białej czekolady i tez dodałam tego co wyżej. :) o to jak wyglada w środku, to jest tort tiramisu
Jeśli obloze tort masą mapcepanową lub jakąś podobną i poleję polewą z czekolady to nic mi sie nie stanie z tą masą tzn nie roztopi się lub coś takiego??
czy to wogóle można tak zrobić bo chciałam żeby ładnie wyglądał mój tort i chciałam go oblac czekoladą i nie wiem co jest lepsze??
Kasiu powiedz mi po co chcesz oblewac marcepan? marcepan sam w sobie jest ładny .Jest cała masa pięknych tortów udekorowanych marcepanem. Nie lepiej zrobic tort w stylu angielskim? zrobic jakies ładne dekoracje itp. Jeśli chcesz to podaj maila, wyśle ci zdjęcia takich właśnie tortów, może coś podpatrzysz :-) , mam ich całą mase bo jestem fanką stylu angielskiego . Pozdrawiam
mój mail to kasia__00@op.pl
byłabym wdzięczna :)
A czy ja też mogę prosić o przesłanie tych zdjęć? Mój adres to 1trusia@wp.pl, z góry bardzo dziękuje
dziewczyny wyśle Wam te zdjęcia ale ostrzegam,ze zawale wam skrzynki
Czy ja również mogłabym prosić o te fotki? Z góry dziękuje! basiamaks@gmail.com
wysłałam . w wolnej chwili wysle więcej. Pozdrawiam
to ja tez moze jeszcze pomarudze moj mail gocfos@xl.wp.pl bede dozgonnie wdzieczna;-)
wysłałam. Pozdrawiam Serdecznie. Dorota
Jak tylko ozdobię mój tort na urodziny to wkleje zdjęcie :) mam nadzieje że za pierwszym razem mi wyjdzie :)
Kasiu napisz prosze czy marcepan kupujesz gotowy czy robisz sama. a jeśli tak to z jakiego przepisu. Pozdrawiam.Dorota
DZIEKUJE BARDZO ZA ZDJECIA, MIALAM ROBIC NA SWITA TORT ALE POPSUL MI SIE PIEKARNIK WIEC POZOSTAJE MI COS NA ZIMNO ECH
Współczuje Gosiu
na swięta zostać bez piekarnika , masakra. Pozdrawiam Cię bardzo Serdecznie i życze Wesołych Świąt
z przepisu tylko sie zastanawiam czy lepsza jest masa marcepanowa czy cukrowa bo nie wiem ( pierwszy raz bedę robic)
chciałabym aby, jak udekoruje w sobote wieczorem tort to żeby w niedziele ta masa nie była krucha i zeby mozna było normalnie pokroić tort.
Zrobiłam masę cukrową własnie z tego przepisu i wyszła
super.
Kasiu jak na pierwszy raz to naprawde rewelacyjnie!!!! Piękny torcik! skoro Ty teraz robisz takie cuda to ciekawe co będzie pozniej
. Napisz Kasiu czym barwiłaś mase cukrową.
Brązowa masa cukrowa - dodawałam kakao tylko troche mało czekoladowy mi wyszedł ten kolor ale trening czyni mistrza:)
o to jak wyglada w środku, to jest tort tiramisu
a rózowa to - czerwony barwnik schwartau czy jakoś tak ( płynne).
Napis zrobiłam z białej czekolady i tez dodałam tego co wyżej. :)
Kasiu jak możesz to podaj mi link do przepisu na tego torta bo wygląda smakowicie
. Pozdrawiam.Dorota
Ok tylko muszę przepisać na tym komputerze napiać ale szybko to zrobię
Kasiu to wstaw ten przepis do swoich przepisów , bo z tego co widze warto zrobić taki tort. Pozdrawiam
http://wielkiezarcie.com/przepis31180.html - już wstawiłam :)