mniaaaaaaammmm i Ty w innym watku mowisz zeby Cie od stolu odciaga,c a tu czlowiek jak to wszystko widzi to sam by od razu sie dosiadl ;-))) slinka cieknie. moze czas cos przekasic hihihihi ;)
Dołączę miniaturkowe mazurki do Twoich pyszności. Ostatni wypiek niemal samodzielnie przygotowała i absolutnie własnoręcznie udekorowała pewna 6-letnia Zuzia, która przed Bozym Narodzeniem wykonywała chatki z piernika.
Nic prostszego niż te mazurki. Ciasto z przepisu http://wielkiezarcie.com/przepis30512.html Masa to kajmak z mleka skondensowanego wymieszanego z wcześniej rozpuszczoną czekoladą :)
Nie robiłam zdjęć nakrytego stołu ale jakieś pojedynczez ze słodkościami i nie tylko ... pascha mazurki kokosowe mazurki - krówki mazurki truflowo - wiśniowe miękkie mazurki z kajmakiem sałatka marchew z cebulą jaja w sosie wiosennym i na koniec ta optymistycznie nastrajająca parka....:))))))
Jak zwykle padlam na siekacze przy tych Twoich zdjeciach Alu :))) i teraz sie przyznam, ze bardzo czesto wchodze na strone Twoich ustawien tylko po to zeby oko nacieszyc :))) To chyba najbardziej smakowite ustawienia :))) A owieczki sa przecudne, pascha az sie prosi zeby ja jesc ..... mnnnniammmm :)))
Zapraszam do prezentacji stołów. U mnie narazie śniadanie...
Takie sobie jejeczka
Co my tu robimy?
Żurek podano...
Moje "własnoręcznie" zrobione wędliny...cdn
Bahus
Dawaj bahusie dalej, bo mimo zjedzonego obiadu to ślinię klawiaturę.Ha ha ha...
Bahusie ubranka dla jajek to też wyrób własny ;-))
mniaaaaaaammmm i Ty w innym watku mowisz zeby Cie od stolu odciaga,c a tu czlowiek jak to wszystko widzi to sam by od razu sie dosiadl ;-))) slinka cieknie. moze czas cos przekasic hihihihi ;)
Dołączam swoją migaweczkę - jaja faszerowane wg przepisu masi
Wszystko piękne i napewno pyszne. A to moje:
tu wiadomo co smażenina
w majonezie faszerowane
oraz ciasta krówka Irenki Sikory "łzy słonia"
To tylko niektóre z potraw.....
Pig te "łzy słonia" to jakie ciasto? możesz wklepać przepis na stronę? wygląda ciekawie. Pozdrawiam
ja też poproszę o przepisik :) na słonia....
Proszę bardzo : http://wielkiezarcie.com/przepis18073.html
dzięki :)
A to moja "dłubanina"
Drabiniastym wozem (który przy pomocy mojego majsterklepki zrobiłam) przyjechała do nas kurczakowa rodzinka :)
A dzieki przepisowi Aleex moglismy sie zajadać m.in tym pysznym schabikiem :)
A to moja migawka! rzeżuszka wtedy rosła,teraz jest taka.
Ave, ten wóz drabiniasty to prawdziwa rewelacja, wygląda naprawdę rewelacyjnie i taki rodzinny:) Pozdrowienia, również od Łusi;)
Wóz drabiniasty jest cudny....gościć taką kolorową kurzą rodzinkę na swoim stole to frajda. Trzeba przyznać, że masz Ewuś duszę artystki...:)))
Moje:
świeczka
sałatka jarzynowa
sałatka warstwowa
mazurek i stroik, który robiłam razem z synkiem w przedszkolu
Nasz rodzinny koszyczek wielkanocny.
śliczny koszyczek!!!zresztą wszystkie migawki są śliczne
kurczaki mnie rozbroiły a na widok wedlinki az ślinka leci....
Ostatni wypiek niemal samodzielnie przygotowała i absolutnie własnoręcznie udekorowała pewna 6-letnia Zuzia, która przed Bozym Narodzeniem wykonywała chatki z piernika.
wkn a masz ty przepisik na te mazurki? bąbowe są te miniaturki....
Nic prostszego niż te mazurki.
Ciasto z przepisu http://wielkiezarcie.com/przepis30512.html
Masa to kajmak z mleka skondensowanego wymieszanego z wcześniej rozpuszczoną czekoladą :)
Ile mozna zrobić mazurków?Ile zjeść to ja wiem.(lubie słodkości)
Piękne ... :)))))) Gratuluję Zuzi talentu.
Cudne są te mazureczki...:)))
Nie robiłam zdjęć nakrytego stołu ale jakieś pojedynczez ze słodkościami i nie tylko ...
pascha mazurki kokosowe
mazurki - krówki
mazurki truflowo - wiśniowe
miękkie mazurki z kajmakiem
sałatka marchew z cebulą jaja w sosie wiosennym
i na koniec ta optymistycznie nastrajająca parka....:))))))
Ta para owieczek mnie rozczuliła.
WOW, to mi przyszło do głowy po obejrzeniu :)))))
Nooo cuudnie!!! Przecież jak zawsze u Ciebie!
Jak zwykle padlam na siekacze przy tych Twoich zdjeciach Alu :))) i teraz sie przyznam, ze bardzo czesto wchodze na strone Twoich ustawien tylko po to zeby oko nacieszyc :))) To chyba najbardziej smakowite ustawienia :))) A owieczki sa przecudne, pascha az sie prosi zeby ja jesc ..... mnnnniammmm :)))