Mi zostały ostatnio mielone ze Świąt i też miałam ten sam problem. Miałam w domu "Pomysł na...zapiekankę serową". Wrzuciłam do naczynia żaroodpornego suchy makaron, rozdrobniłam mielone, zalałam tym właśnie sosem serowym z paczki i posypałam tarkowanym serem...30 minut w piekarniku i ...MMMMMMMMniam Pycha to wyszło
Mam inny, sprawdzony pomysł na kotlety mielone. Otóż przygotuj płaską blachę. Wykładasz ją folią aluminiową albo papierem do pieczenia. Następnie układasz przepołowione wzdłuż kotlety częścią przekrojoną do góry. Na połówki kolejno układasz w zależności od inwencji: po plasterku ugotowanego jajka na twardo, plasterek czerwonej papryki, pieczarkę, surową cebulę cukrową itd. Tę piramidkę posypujesz grubą warstwą startego żółtego sera ( ja mieszam 3 gatunki). Tak przygotowane kotlety wsadzasz do pieca i czekasz na pojawienie się gości. W piecu trzymasz do całkowitego roztopienia się sera (około 15 min). Po wyjęciu z piekarnika można udekorować kawałkami pomidira i natką pietruszki. Można podawać z młodymi ziemniakami czy ryżem, sałatą czy mizerią. Co kto lubi.życzę smacznego!
Jak zostaja mi milelone to na drugi dzien robie kluski slaski, do kazdego wpycham 1/4 mielonego lub mniej zalezy od wielkosci kotletow.Powstaje z tego cos jak pyzy z miesem tyklo wedlug mnie jeszcze smaczniejsze.Pozdrawiam
no właśnie mam ich nadmiar i chce cos z nich wymyslić- co polecacie ??
Jak mnie zostaja mielone to robie sos pomidorowy, rozdrabniam w nim blenderem mielone i mam świetny sos do spagetti bolonese
o super !!! nie wpadłabym na to.. dziękuje ślicznie
Nie ma za co:) smacznego
Mi zostały ostatnio mielone ze Świąt i też miałam ten sam problem. Miałam w domu "Pomysł na...zapiekankę serową". Wrzuciłam do naczynia żaroodpornego suchy makaron, rozdrobniłam mielone, zalałam tym właśnie sosem serowym z paczki i posypałam tarkowanym serem...30 minut w piekarniku i ...MMMMMMMMniam Pycha to wyszło
http://wielkiezarcie.com/przepis31127.html polecam:)
Mam inny, sprawdzony pomysł na kotlety mielone. Otóż przygotuj płaską blachę. Wykładasz ją folią aluminiową albo papierem do pieczenia. Następnie układasz przepołowione wzdłuż kotlety częścią przekrojoną do góry. Na połówki kolejno układasz w zależności od inwencji: po plasterku ugotowanego jajka na twardo, plasterek czerwonej papryki, pieczarkę, surową cebulę cukrową itd. Tę piramidkę posypujesz grubą warstwą startego żółtego sera ( ja mieszam 3 gatunki). Tak przygotowane kotlety wsadzasz do pieca i czekasz na pojawienie się gości. W piecu trzymasz do całkowitego roztopienia się sera (około 15 min). Po wyjęciu z piekarnika można udekorować kawałkami pomidira i natką pietruszki. Można podawać z młodymi ziemniakami czy ryżem, sałatą czy mizerią. Co kto lubi.życzę smacznego!
Jak zostaja mi milelone to na drugi dzien robie kluski slaski, do kazdego wpycham 1/4 mielonego lub mniej zalezy od wielkosci kotletow.Powstaje z tego cos jak pyzy z miesem tyklo wedlug mnie jeszcze smaczniejsze.Pozdrawiam