Krewetko! jeżeli jest chudy,to go obgotuj , potem posyp przyprawami naszpikuj czosnkiem, upiec w piecyku.Pyszny do chlebka,całkiem inny niż gotowany.Moja mama tak robi ,a przepis dostała od cioci,z Niemiec.:)
coś w rodzaju carbonary - boczek kroisz w paski (wędzony też się nadaje, już tak robiłam), podsmażasz. Do tego wlewasz śmietanę - sporo (ilosć zależy od ilosci osób), jak zacznie brązowiec dodajesz serki topione (2 szt), pleśniowe - co tam znajdziesz w lodówce. Do tego dodajesz ugotowany makaron - jeszcze chwilę podgrzewasz. Na koniec - już po wyłączeniu grzania dodajesz starty ser zółtry wymieszany z jednym jajem. Danie jest bardzo proste - potrafi je przyrządzić sama moja 10-letnia córka (mając ugotowany makaron) Przepis jest tutaj: http://wielkiezarcie.com/przepis19965.html
zgadzam sie NAJLEPSZA! och jak ja kocham dobra carbonare.... Na sycylii mi podali carbonare z duza iloscia czosnku i od tamtej pory podaje rowniez ze 2 zabki. Mniam mniam. a boczek wedzony jest najlepszy!
Mam w lodówce piękny kawałek wędonego boczku. Co z niego upitrasić? macie pomysły?
ja też mam tyle że w zamrażarce ;) i też myślę do czego użyć.
chyba do zapiekanki ziemniaczanej dodam ....
Krewetko! jeżeli jest chudy,to go obgotuj , potem posyp przyprawami naszpikuj czosnkiem, upiec w piecyku.Pyszny do chlebka,całkiem inny niż gotowany.Moja mama tak robi ,a przepis dostała od cioci,z Niemiec.:)
http://wielkiezarcie.com/przepis30974.html
http://wielkiezarcie.com/przepis31381.html
Polecam
Nie próbowałam z wędzonego, ale może...
http://wielkiezarcie.com/przepis7604.html
coś w rodzaju carbonary - boczek kroisz w paski (wędzony też się nadaje, już tak robiłam), podsmażasz. Do tego wlewasz śmietanę - sporo (ilosć zależy od ilosci osób), jak zacznie brązowiec dodajesz serki topione (2 szt), pleśniowe - co tam znajdziesz w lodówce. Do tego dodajesz ugotowany makaron - jeszcze chwilę podgrzewasz. Na koniec - już po wyłączeniu grzania dodajesz starty ser zółtry wymieszany z jednym jajem. Danie jest bardzo proste - potrafi je przyrządzić sama moja 10-letnia córka (mając ugotowany makaron)
Przepis jest tutaj: http://wielkiezarcie.com/przepis19965.html
Spaghetti carbonara jest najlepsze! http://wielkiezarcie.com/przepis1955.html
zgadzam sie NAJLEPSZA! och jak ja kocham dobra carbonare.... Na sycylii mi podali carbonare z duza iloscia czosnku i od tamtej pory podaje rowniez ze 2 zabki. Mniam mniam. a boczek wedzony jest najlepszy!