Forum

Kuchenne porady

mam pytanie...

  • Autor: skopolendra Data: 2008-06-16 21:26:34

    w sobote mam w domu uroczystosc.Chcialabym zrobic wczesniej przekaski np slimaczki w francuskim ciescie,albo miesne pierozki smazone w glebokim oleju.cz moge je przygotowac wczesniej i podpieczone zamrozic???gdzes czytalam ze dopiekanietrwa bardzo krotko i jedzonko jest nie gorsze od swiezo upieczonego..Pomozcie kochane Zarloczki prosze:).Pozdrawiam wszystkich

  • Autor: nonka4 Data: 2008-06-18 17:53:37

    Pierożki na pewno możesz zrobić wcześniej, ze ślimakami do czynienia nie miałam..
    no chyba,że chodzi o ślimaczki z ciasta francuskiego

  • Autor: skopolendra Data: 2008-06-18 22:03:34

    Jaksie ciesze ze ktos sie wreszcie odezwal.Wlasniechodzi o takie slimaczki.Czy moge te slimaczki i pierozki podpiec troche,zamrozic i potem dopiec???i jak to zrobic zeby nie zepsuc wszystkiego???Pomoz prosze

  • Autor: bea39 Data: 2008-06-19 07:45:56

    Możesz.Tylko musisz pamietac,żeby nie za długo bo będę suche i niesmaczne... :)

  • Autor: skopolendra Data: 2008-06-18 22:05:30

    przeczyjakie glupoty napisalam i teraz wiem czemu sie nikt nie odzywa:(((.Chodzi oczywiscie nie o zadne slimaki w ciescie tylko o slimaki z francuskiego ciasta z salami i serem.Przepraszam

  • Autor: Bodek Data: 2008-06-19 18:50:19

    moze moje slimaki sie nadadza???
    http://wielkiezarcie.com/przepis32390.html

  • Autor: skopolendra Data: 2008-06-19 21:52:41

    A wiesz Bodek ze pokusze sie na te Twoje slimaczki.Nie jestem zadnym kulinarnym geniuszem ale tak fajnie opisujesz jak to sie robi ze sprobuje.Pozdrawaim

  • Autor: Bodek Data: 2008-06-20 00:40:23

    nie musisz byc geniuszem aby ugotowac :):):):) :P

    wystarcza checi i wyobraznia :)
    pozdr...

Przejdź do pełnej wersji serwisu