Mam dosyc dużo zamrożonych pieczarek (sa już przesmażone z cebulką). Chciałabym zrobić pierogi z pieczarkami. Bardzo proszę o podanie jakiegoś sprawdzonego przepisu na takie pierożki. I czy moge zamrozić pierogi z pieczarkami, które juz wcześniej były mrożone? Hmm, chyba nie? Prosze o radę...
PASZTECIKI DROŻNIAKÓW: Ciasto: 20 dag drożdży 4 łyżki cukru Razem do miski - musi urosnąć. 1 kg mąki 2 kostki margaryny 4 jaja 3/4 szklanki mleka Wszystko zagnieść - do wyrośnięcia. Farsz: mięso drobiowe - nie suche lub grzyby, warzywa - przekręcić przez maszynkę Przed pieczeniem paszteciki smaruje się białkiem roztrzepanym widelcem.posmarowane roztrzepanym jajkiem są ładniejsze. WYBORNE PASZTECIKI: 2 szklanki mąki 5 dag świeżych drożdży 1 jajo 1/2 kostki margaryny szczypta soli 1 łyżeczka cukru 1/2 szklanki śmietany 22% 1 żółtko Mąkę wymieszać z solą, cukrem. Dodać pokruszone drożdże i posiekać z margaryną. Wbić jajo, wlać śmietanę, zagnieść ciasto. Rozwałkować je na grubość 0,5 cm. Szklanką wyciąć krążki, napełnić je dowolnym farszem, zlepić brzegi, odstawić do urośnięcia. Po wyrośnięciu posmarować je żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody. Piec na złoto w temperaturze 180 C
Ja wolę te pierwsze i chociaż dużo tego tłuszczu to sprawdziłam je na kilku imprezach zawsze za mało. Smacznego
Mam dosyc dużo zamrożonych pieczarek (sa już przesmażone z cebulką). Chciałabym zrobić pierogi z pieczarkami. Bardzo proszę o podanie jakiegoś sprawdzonego przepisu na takie pierożki. I czy moge zamrozić pierogi z pieczarkami, które juz wcześniej były mrożone? Hmm, chyba nie? Prosze o radę...
http://wielkiezarcie.com/przepis25652.html proszę bardzo i smacznego :)
A może paszteciki ,mozna zamrozić i podawać do różnych przekąsek.
Też dobry pomysł. Mogę prosić o jakis sprawdzony przepis?
PASZTECIKI DROŻNIAKÓW: Ciasto: 20 dag drożdży 4 łyżki
cukru Razem do miski - musi urosnąć. 1 kg mąki 2 kostki margaryny 4
jaja 3/4 szklanki mleka Wszystko zagnieść - do wyrośnięcia. Farsz:
mięso drobiowe - nie suche lub grzyby, warzywa - przekręcić przez
maszynkę Przed pieczeniem paszteciki smaruje się białkiem
roztrzepanym widelcem.posmarowane roztrzepanym jajkiem są ładniejsze.
WYBORNE PASZTECIKI: 2 szklanki mąki 5 dag
świeżych drożdży 1 jajo 1/2 kostki margaryny szczypta soli 1
łyżeczka cukru 1/2 szklanki śmietany 22% 1 żółtko Mąkę wymieszać z
solą, cukrem. Dodać pokruszone drożdże i posiekać z margaryną. Wbić
jajo, wlać śmietanę, zagnieść ciasto. Rozwałkować je na grubość 0,5
cm. Szklanką wyciąć krążki, napełnić je dowolnym farszem, zlepić
brzegi, odstawić do urośnięcia. Po wyrośnięciu posmarować je
żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody. Piec na złoto w temperaturze 180 C
Smacznego