Forum

Kuchenne porady

Pierogi z pieczarkami

• Autor: kopii Data: 2008-06-27 10:31:41

Mam dosyc dużo zamrożonych pieczarek (sa już przesmażone z cebulką). Chciałabym zrobić pierogi z pieczarkami. Bardzo proszę o podanie jakiegoś sprawdzonego przepisu na takie pierożki. I czy moge zamrozić pierogi z pieczarkami, które juz wcześniej były mrożone? Hmm, chyba nie? Prosze o radę...

• Autor: ola mg Data: 2008-06-27 14:01:45

http://wielkiezarcie.com/przepis25652.html proszę bardzo i smacznego :)

• Autor: madamgg Data: 2008-06-27 20:04:32

A może paszteciki ,mozna zamrozić i podawać do różnych przekąsek.

• Autor: kopii Data: 2008-06-27 20:05:45

Też dobry pomysł. Mogę prosić o jakis sprawdzony przepis?

• Autor: madamgg Data: 2008-06-27 20:49:27

PASZTECIKI DROŻNIAKÓW: Ciasto: 20 dag drożdży 4 łyżki
                cukru Razem do miski - musi urosnąć. 1 kg mąki 2 kostki margaryny 4
                jaja 3/4 szklanki mleka Wszystko zagnieść - do wyrośnięcia. Farsz:
                mięso drobiowe - nie suche lub grzyby, warzywa - przekręcić przez
                maszynkę Przed pieczeniem paszteciki smaruje się białkiem
                roztrzepanym widelcem.posmarowane roztrzepanym jajkiem są ładniejsze.
     WYBORNE PASZTECIKI: 2 szklanki mąki 5 dag
                świeżych drożdży 1 jajo 1/2 kostki margaryny szczypta soli 1
                łyżeczka cukru 1/2 szklanki śmietany 22% 1 żółtko Mąkę wymieszać z
                solą, cukrem. Dodać pokruszone drożdże i posiekać z margaryną. Wbić
                jajo, wlać śmietanę, zagnieść ciasto. Rozwałkować je na grubość 0,5
                cm. Szklanką wyciąć krążki, napełnić je dowolnym farszem, zlepić
                brzegi, odstawić do urośnięcia. Po wyrośnięciu posmarować je
                żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody. Piec na złoto w temperaturze 180 C

Ja wolę te pierwsze i chociaż dużo tego tłuszczu to sprawdziłam je na kilku imprezach zawsze za mało.
    Smacznego

Przejdź do pełnej wersji serwisu