Forum

Kuchenne porady

Wiśnie

  • Autor: polin83 Data: 2008-06-30 10:32:45

    Witam! Mam sporo wiśni z których chciałabym zrobić jakieś przetwory. Proszę o ciekawe propozycje. Pozdrawiam.

  • Autor: polin83 Data: 2008-06-30 17:46:46

    Dzięki alidab - na pewno skorzystam z Twoich propozycji i opiszę wrażenia.

  • Autor: Mari Data: 2008-06-30 18:51:55

    A ja Ci polecam cos na slodko: moja "Konfiture wisniowa z migdalami i rumem" lub "wisnie w miodzie". Pozdrawiam.

  • Autor: Teresa.Marcjan Data: 2008-06-30 18:59:46

    Użytkownik polin83 napisał w wiadomości:
    > Witam! Mam sporo wiśni z których chciałabym zrobić jakieś przetwory. Proszę o
    > ciekawe propozycje. Pozdrawiam.




          Ja mogę podać Ci przepis na wiśnie z aspiryną,   których się nie gotuje..i  nie psują się.. mogą stać nawet 3 lata. A używa się je  przy przeziębieniach.... grypach itp...Jeśli jesteś zainteresowana...chętnie  wpiszę ten przepis...
    Pozdrawiam.. Teresa

  • Autor: polin83 Data: 2008-06-30 19:25:27

    Poproszę......

  • Autor: tineczka Data: 2008-06-30 20:54:07

    Wyobraz sobie ze mam ostatni sloik wisni zrobionych przez moja mame w roku 1994! Niesamowite:) Zadnych konserwantow nie uzyla wiem na pewno. Wisnie bez pestek i bez cukru po prostu zakonserwowane we wlasnym "sosie", 20 minut w piekarniku 95 stopni C. Sloik dobrze zamkniety, do ostudzenia do gory nogami. Dzisiaj sa bardzo ciemne, nie ma zadnych innych zmian. Kiedys otworze, ale jeszcze nie teraz:)

  • Autor: tineczka Data: 2008-06-30 21:03:51

    a tu zdjecie

Przejdź do pełnej wersji serwisu