Forum

Kuchenne porady

w ktorym momencie najlepiej dodać pieczarki do lecza?

  • Autor: sylwica77 Data: 2008-07-03 14:41:15

  • Autor: luckystar Data: 2008-07-03 15:16:48

    Ja osobiscie pierwszy raz w zyciu slysze o dodawaniu pieczarek do lecza....pomidory, papryka, cebula, ewentualnie kielbasa... ale o pieczarkach nigdy nie slyszalam.

  • Autor: Janek Data: 2008-07-03 15:30:50

    Również nie słyszalem o takim leczo. Boczek wędzony, a to i owszem. No i na oleju, a nie smalcu, czy margarynach, jak niektórzy z moich znajomych czynią.

  • Autor: sylwica77 Data: 2008-07-03 16:14:25

    Użytkownik Janek napisał w wiadomości:
    > Również nie słyszalem o takim leczo. Boczek wędzony, a to i owszem. No i
    > na oleju, a nie smalcu, czy margarynach,  jak niektórzy z
    > moich znajomych czynią.
    napewno mozna dawać pieczarki do lecza wiem bo kupuje leczo z pieczarkami takie w słoiku i jest naprawde dobre

  • Autor: frankafiranka Data: 2008-07-03 16:27:42

    Pomyślałam to samo co luckystar i Janek:)))
    Ale zwątpiłam i się nie odezwałam...
    Jak jadłaś taką wersję z pieczarkami to po prostu je dodaj kiedy uważasz. Ja bym chyba najpierw poddusiła osobno i dodała pod koniec przygotowywania leczo. Wtedy będziesz miała pewność, że nie są zbyt twarde czy surowe.
    Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do spróbowania mojego Nawpółlecza. Bez pieczarek, ale smaczne:)

    http://wielkiezarcie.com/przepis20314.html

  • Autor: sylwica77 Data: 2008-07-03 16:30:22

    Użytkownik frankafiranka napisał w wiadomości:
    > Pomyślałam to samo co luckystar i Janek:)))Ale zwątpiłam i się nie
    > odezwałam...Jak jadłaś taką wersję z pieczarkami to po prostu je dodaj kiedy
    > uważasz. Ja bym chyba najpierw poddusiła osobno i dodała pod koniec
    > przygotowywania leczo. Wtedy będziesz miała pewność, że nie są zbyt twarde czy
    > surowe.Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do spróbowania mojego Nawpółlecza. Bez
    > pieczarek, ale smaczne:)http://wielkiezarcie.com/przepis20314.html
    ale uwazasz ze powinnam je najpierw podsmazać?

  • Autor: frankafiranka Data: 2008-07-03 16:33:00

    Może raczej poddusić niż usmażyć. Na mniejszym ogniu, aż trochę odparują i już.

  • Autor: sylwica77 Data: 2008-07-03 16:36:37

    dziekuje bardzo i potem takie podduszone dołozyć pod koniec gotowania tego lecza tak?

  • Autor: frankafiranka Data: 2008-07-03 16:44:38

    Tak bym zrobiła:) Tak moim zdaniem byłoby najpewniej.

  • Autor: sylwica77 Data: 2008-07-03 16:48:05

    Użytkownik frankafiranka napisał w wiadomości:
    > Tak bym zrobiła:) Tak moim zdaniem byłoby najpewniej.
    dzieki Pozdrawiam

  • Autor: Shaera Data: 2008-07-03 16:42:34

    Ja bym wrzuciła pieczarki na samym końcu - po wrzuceniu papryki, pomidorów, etc., a przed dodaniem koncentratu pomidorowego i jakichś tam przypraw ^^ Dodałabym surowe pieczarki, ale zrobisz, jak zechcesz ^.- Powodzenia ^^

  • Autor: sylwica77 Data: 2008-07-03 16:47:28

    Użytkownik Shaera napisał w wiadomości:
    > Ja bym wrzuciła pieczarki na samym końcu - po wrzuceniu papryki, pomidorów,
    > etc., a przed dodaniem koncentratu pomidorowego i jakichś tam przypraw ^^
    > Dodałabym surowe pieczarki, ale zrobisz, jak zechcesz ^.- Powodzenia ^^
    super dzieki

  • Autor: smakosia Data: 2008-07-03 19:01:50

    Użytkownik luckystar napisał w wiadomości:
    > Ja osobiscie pierwszy raz w zyciu slysze o dodawaniu pieczarek do
    > lecza....pomidory, papryka, cebula, ewentualnie kielbasa... ale o pieczarkach
    > nigdy nie slyszalam.
    A ja do tego dodaję jeszcze cukinię i koperek :-)

  • Autor: jola Data: 2008-07-03 18:33:19

    Ja robię tak  http://wielkiezarcie.com/przepis19504.html

  • Autor: frankafiranka Data: 2008-07-03 20:15:49

    No to na niebiesko, będzie łatwiej:)
    http://wielkiezarcie.com/przepis19504.html

  • Autor: kokliko Data: 2008-07-04 02:36:10

    sylvica, w zadnym miejscu, bo podobno pieczarki w leczo nie maja miejsca, tak mnie poinformowali
    ortodoksyjni Wegrzy w Izraelu, ktorzy bardziej cesarscy niz sam cesarz! Ja tez nie slyszalam, ale
    niepewna siebie zasiegnelam jezyka, w koncu do bigosu tez mozna sypnac lyzke kaszy gryczanej -
    moze polepszy smak, ale nikt Ci nie odpowie w ktorym momencie sypnac te kaszke.
    Sprobuj, posmakuj i podziel sie nowina, w koncu kazda kuchnie transformuja  uzytkownicy.
    Jesli o mnie, to pieczarki wydaja mi sie calkiem à propos i mysle, ze moga wniesc dodatkowy smaczek, byleby nie za duzo.
    Ja osobiscie posiekalabym je jak cebulke  i podsmazylabym na niewielkim ogniu przed wymieszaniem z innymi skladnikami.
    Dzieki elastycznym kanonom kuchnia ciagle wnosi cos nowego i leczo z grzybami, z szalwia, z cielecina, za lat trzydziesci moze okazac sie  najbardziej wykwintnym leczo.Na dodatek tradycyjnym, bo kto slyszal sto lat temu o dodatku pomidorow do polskiego bigosu, a jednak staly sie jego nieodlacznym skladnikiem .Pzdr.

Przejdź do pełnej wersji serwisu