Ja osobiscie pierwszy raz w zyciu slysze o dodawaniu pieczarek do lecza....pomidory, papryka, cebula, ewentualnie kielbasa... ale o pieczarkach nigdy nie slyszalam.
Również nie słyszalem o takim leczo. Boczek wędzony, a to i owszem. No i na oleju, a nie smalcu, czy margarynach, jak niektórzy z moich znajomych czynią.
Użytkownik Janek napisał w wiadomości: > Również nie słyszalem o takim leczo. Boczek wędzony, a to i owszem. No i > na oleju, a nie smalcu, czy margarynach, jak niektórzy z > moich znajomych czynią. napewno mozna dawać pieczarki do lecza wiem bo kupuje leczo z pieczarkami takie w słoiku i jest naprawde dobre
Pomyślałam to samo co luckystar i Janek:))) Ale zwątpiłam i się nie odezwałam... Jak jadłaś taką wersję z pieczarkami to po prostu je dodaj kiedy uważasz. Ja bym chyba najpierw poddusiła osobno i dodała pod koniec przygotowywania leczo. Wtedy będziesz miała pewność, że nie są zbyt twarde czy surowe. Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do spróbowania mojego Nawpółlecza. Bez pieczarek, ale smaczne:)
Użytkownik frankafiranka napisał w wiadomości: > Pomyślałam to samo co luckystar i Janek:)))Ale zwątpiłam i się nie > odezwałam...Jak jadłaś taką wersję z pieczarkami to po prostu je dodaj kiedy > uważasz. Ja bym chyba najpierw poddusiła osobno i dodała pod koniec > przygotowywania leczo. Wtedy będziesz miała pewność, że nie są zbyt twarde czy > surowe.Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do spróbowania mojego Nawpółlecza. Bez > pieczarek, ale smaczne:)http://wielkiezarcie.com/przepis20314.html ale uwazasz ze powinnam je najpierw podsmazać?
Ja bym wrzuciła pieczarki na samym końcu - po wrzuceniu papryki, pomidorów, etc., a przed dodaniem koncentratu pomidorowego i jakichś tam przypraw ^^ Dodałabym surowe pieczarki, ale zrobisz, jak zechcesz ^.- Powodzenia ^^
Użytkownik Shaera napisał w wiadomości: > Ja bym wrzuciła pieczarki na samym końcu - po wrzuceniu papryki, pomidorów, > etc., a przed dodaniem koncentratu pomidorowego i jakichś tam przypraw ^^ > Dodałabym surowe pieczarki, ale zrobisz, jak zechcesz ^.- Powodzenia ^^ super dzieki
Użytkownik luckystar napisał w wiadomości:
> Ja osobiscie pierwszy raz w zyciu slysze o dodawaniu pieczarek do
> lecza....pomidory, papryka, cebula, ewentualnie kielbasa... ale o pieczarkach
> nigdy nie slyszalam.
A ja do tego dodaję jeszcze cukinię i koperek :-)
sylvica, w zadnym miejscu, bo podobno pieczarki w leczo nie maja miejsca, tak mnie poinformowali ortodoksyjni Wegrzy w Izraelu, ktorzy bardziej cesarscy niz sam cesarz! Ja tez nie slyszalam, ale niepewna siebie zasiegnelam jezyka, w koncu do bigosu tez mozna sypnac lyzke kaszy gryczanej - moze polepszy smak, ale nikt Ci nie odpowie w ktorym momencie sypnac te kaszke. Sprobuj, posmakuj i podziel sie nowina, w koncu kazda kuchnie transformuja uzytkownicy. Jesli o mnie, to pieczarki wydaja mi sie calkiem à propos i mysle, ze moga wniesc dodatkowy smaczek, byleby nie za duzo. Ja osobiscie posiekalabym je jak cebulke i podsmazylabym na niewielkim ogniu przed wymieszaniem z innymi skladnikami. Dzieki elastycznym kanonom kuchnia ciagle wnosi cos nowego i leczo z grzybami, z szalwia, z cielecina, za lat trzydziesci moze okazac sie najbardziej wykwintnym leczo.Na dodatek tradycyjnym, bo kto slyszal sto lat temu o dodatku pomidorow do polskiego bigosu, a jednak staly sie jego nieodlacznym skladnikiem .Pzdr.
Ja osobiscie pierwszy raz w zyciu slysze o dodawaniu pieczarek do lecza....pomidory, papryka, cebula, ewentualnie kielbasa... ale o pieczarkach nigdy nie slyszalam.
Również nie słyszalem o takim leczo.
Boczek wędzony, a to i owszem. No i na oleju, a nie smalcu, czy margarynach, jak niektórzy z moich znajomych czynią.
Użytkownik Janek napisał w wiadomości:
> Również nie słyszalem o takim leczo. Boczek wędzony, a to i owszem. No i
> na oleju, a nie smalcu, czy margarynach, jak niektórzy z
> moich znajomych czynią.
napewno mozna dawać pieczarki do lecza wiem bo kupuje leczo z pieczarkami takie w słoiku i jest naprawde dobre
Pomyślałam to samo co luckystar i Janek:)))
Ale zwątpiłam i się nie odezwałam...
Jak jadłaś taką wersję z pieczarkami to po prostu je dodaj kiedy uważasz. Ja bym chyba najpierw poddusiła osobno i dodała pod koniec przygotowywania leczo. Wtedy będziesz miała pewność, że nie są zbyt twarde czy surowe.
Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do spróbowania mojego Nawpółlecza. Bez pieczarek, ale smaczne:)
http://wielkiezarcie.com/przepis20314.html
Użytkownik frankafiranka napisał w wiadomości:
> Pomyślałam to samo co luckystar i Janek:)))Ale zwątpiłam i się nie
> odezwałam...Jak jadłaś taką wersję z pieczarkami to po prostu je dodaj kiedy
> uważasz. Ja bym chyba najpierw poddusiła osobno i dodała pod koniec
> przygotowywania leczo. Wtedy będziesz miała pewność, że nie są zbyt twarde czy
> surowe.Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do spróbowania mojego Nawpółlecza. Bez
> pieczarek, ale smaczne:)http://wielkiezarcie.com/przepis20314.html
ale uwazasz ze powinnam je najpierw podsmazać?
dziekuje bardzo i potem takie podduszone dołozyć pod koniec gotowania tego lecza tak?
Użytkownik frankafiranka napisał w wiadomości:
> Tak bym zrobiła:) Tak moim zdaniem byłoby najpewniej.
dzieki Pozdrawiam
Ja bym wrzuciła pieczarki na samym końcu - po wrzuceniu papryki, pomidorów, etc., a przed dodaniem koncentratu pomidorowego i jakichś tam przypraw ^^ Dodałabym surowe pieczarki, ale zrobisz, jak zechcesz ^.- Powodzenia ^^
Użytkownik Shaera napisał w wiadomości:
> Ja bym wrzuciła pieczarki na samym końcu - po wrzuceniu papryki, pomidorów,
> etc., a przed dodaniem koncentratu pomidorowego i jakichś tam przypraw ^^
> Dodałabym surowe pieczarki, ale zrobisz, jak zechcesz ^.- Powodzenia ^^
super dzieki
Użytkownik luckystar napisał w wiadomości:
> Ja osobiscie pierwszy raz w zyciu slysze o dodawaniu pieczarek do
> lecza....pomidory, papryka, cebula, ewentualnie kielbasa... ale o pieczarkach
> nigdy nie slyszalam.
A ja do tego dodaję jeszcze cukinię i koperek :-)
Ja robię tak http://wielkiezarcie.com/przepis19504.html
http://wielkiezarcie.com/przepis19504.html
sylvica, w zadnym miejscu, bo podobno pieczarki w leczo nie maja miejsca, tak mnie poinformowali
ortodoksyjni Wegrzy w Izraelu, ktorzy bardziej cesarscy niz sam cesarz! Ja tez nie slyszalam, ale
niepewna siebie zasiegnelam jezyka, w koncu do bigosu tez mozna sypnac lyzke kaszy gryczanej -
moze polepszy smak, ale nikt Ci nie odpowie w ktorym momencie sypnac te kaszke.
Sprobuj, posmakuj i podziel sie nowina, w koncu kazda kuchnie transformuja uzytkownicy.
Jesli o mnie, to pieczarki wydaja mi sie calkiem à propos i mysle, ze moga wniesc dodatkowy smaczek, byleby nie za duzo.
Ja osobiscie posiekalabym je jak cebulke i podsmazylabym na niewielkim ogniu przed wymieszaniem z innymi skladnikami.
Dzieki elastycznym kanonom kuchnia ciagle wnosi cos nowego i leczo z grzybami, z szalwia, z cielecina, za lat trzydziesci moze okazac sie najbardziej wykwintnym leczo.Na dodatek tradycyjnym, bo kto slyszal sto lat temu o dodatku pomidorow do polskiego bigosu, a jednak staly sie jego nieodlacznym skladnikiem .Pzdr.