Wydaje mi się, że w zeszłym roku widziałam przepis na ciasto z arbuzem. Niestety chyba nie zapisałam sobie tego przepisu i nie mogę go teraz znaleźć. Może ktoś pamięta albo ma jakiś fajny przepis na takie ciasto?
W "Domowej Kawiarence" kiedyś prowadzący przygotowywał torcik z arbuzem. Był to chyba cienki biszkopt upieczony w tortownicy, na to bita śmietana i na to arbuz. Arbuz był wypestkowany i krojony w trójkąty i kładziony na kształt koła czyli biszkoptu. Jeden trójkąt to była jedna porcja. Wyglądało ładnie, ale jak smakowało nie mam pojęcia, bo nigdy nie próbowałam tego robić. Prowadzący zachwalał :) Pozdrawiam!
Lubczyku, to moze zapros goscia na jakas dobra okowitke i wyspiewa ten przepis ;)))) trudno, zebys nie skorzystal z okazji jak goscia znasz osobiscie i domyslam sie, ze widujecie sie czesto a nawet przypuszczam, ze codziennie ;)
Widziałam coś jako tako podobnego w jednej z piekarnio-cukierni, w której nabywałam chleb orkiszowy. Niestety ich propozycja nie wyglądała najlepiej - na gniotowatym czymś przypominającym skrzyżowanie ciasta babkowego z biszkoptem siedziała masa serkopodobna, a na niej galaretka z zatopionymi plastrami arbuza z... pestkami hehehe... I prawdopodobnie przez te nieszczęsne pestki tak nisko oceniłam ciasto, które może świetnie smakować. Zatem pestkujcie arbuza :)
Oto mój przepis na torcik z arbuzem: http://wielkiezarcie.com/przepis24093.html mam nadzieję, że się przyda. W smaku jest naprawde bardzo bardzo ciekawy, lekki, nie za słodki i smakuje nawet mi, mimo że nie lubię arbuza.Naprawdę polecam.
Wydaje mi się, że w zeszłym roku widziałam przepis na ciasto z arbuzem. Niestety chyba nie zapisałam sobie tego przepisu i nie mogę go teraz znaleźć. Może ktoś pamięta albo ma jakiś fajny przepis na takie ciasto?
W "Domowej Kawiarence" kiedyś prowadzący przygotowywał torcik z arbuzem. Był to chyba cienki biszkopt upieczony w tortownicy, na to bita śmietana i na to arbuz. Arbuz był wypestkowany i krojony w trójkąty i kładziony na kształt koła czyli biszkoptu. Jeden trójkąt to była jedna porcja. Wyglądało ładnie, ale jak smakowało nie mam pojęcia, bo nigdy nie próbowałam tego robić. Prowadzący zachwalał :) Pozdrawiam!
Znam gościa osobiście. Na wypadek zapotrzebowania mogę go o ten przepis poprosić ;-)
Lubczyku, to moze zapros goscia na jakas dobra okowitke i wyspiewa ten przepis ;)))) trudno, zebys nie skorzystal z okazji jak goscia znasz osobiscie i domyslam sie, ze widujecie sie czesto a nawet przypuszczam, ze codziennie ;)
A może by tak Lubczyk pojawił się w Otominie zabrał tego "gościa" ze soba...? :-)))
Widziałam coś jako tako podobnego w jednej z piekarnio-cukierni, w której nabywałam chleb orkiszowy.
Niestety ich propozycja nie wyglądała najlepiej - na gniotowatym czymś przypominającym skrzyżowanie ciasta babkowego z biszkoptem siedziała masa serkopodobna, a na niej galaretka z zatopionymi plastrami arbuza z... pestkami hehehe...
I prawdopodobnie przez te nieszczęsne pestki tak nisko oceniłam ciasto, które może świetnie smakować. Zatem pestkujcie arbuza :)
Oto mój przepis na torcik z arbuzem: http://wielkiezarcie.com/przepis24093.html mam nadzieję, że się przyda. W smaku jest naprawde bardzo bardzo ciekawy, lekki, nie za słodki i smakuje nawet mi, mimo że nie lubię arbuza.Naprawdę polecam.
Chyba właśnie o ten przepis mi chodziło :). Muszę teraz tylko znaleźć czas żeby go upiec. Arbuza już mam :).
I na niebiesko go, bo warto ! ;)
http://wielkiezarcie.com/przepis24093.html
raz znalazłam jeszcze jedno ciasto z arbuzem i własnie teraz gdzies mi przepadł a szukam i go nie ma:) moze ktos mi pomóc??