Witam serdecznie,w większości ciast zauważyłam,że nieodzowna i nieoceniona w smaku jest kremówka jako masa-krem do słodkości:) Mój problem polega na tym,że nie potrafię zdecydowac się na konkretną kremówkę,czy to musi być 30 lub 36% i JAKIEJ (FIRMY-NAZWY)ja znam tylko łaciatą30%,kurcze ale ona jest drogawa:( Może możecie Kochani polecić jakieś inne sprawdzone i nie zawodne kremówki?Noi cenowo przyzwoite. Może z Biedronki,Lidla,Plusa,Cerfura,Stokrotki? itp.jest odpowiednia SERDECZNIE DZIEKUJE:)
na śmietanie kremówce nie masz co oszczędzać. Do ubijania najlepsza jest ta z kartonu i to ta droższa - łaciata (30%) lub łowicz (36%). Korzystanie ze śmietany tylko pasteryzowanej - takiej z kubka może oznaczać, że albo się nie ubije, albo bardzo szybko zrobi się masło albo po ubiciu mimo usztywniacza i tak podejdzie wilgocią (zacznie tracić sztywność) - z tych do ubijania nie korzystam. Podobna sytuacja jest z tańszymi kartonowymi (z nich nie wychodzi masło). Z nich korzystam tylko wtedy, gdy masa ma być z dodaną żelatyną.
Zdecydowanie kartonikowe. Tak jak napisała Ekkore, łaciata albo łowicz. Są niezawodne - no chyba, że mamy upał 30 stopni i ubijać trzeba z trzy razy dłużej. Nie potrzeba dodawać żadnych śmietanfixów, usztywniaczy czy innych cudów. Można dodać cukier, jak ktoś lubi słodkie.
Użytkownik kizi-mizi0 napisał w wiadomości: > Witam serdecznie,w większości ciast zauważyłam,że nieodzowna i nieoceniona w > smaku jest kremówka jako masa-krem do słodkości:) Mój problem polega na > tym,że nie potrafię zdecydowac się na konkretną kremówkę,czy to musi być 30 > lub 36% i JAKIEJ (FIRMY-NAZWY)ja znam tylko łaciatą30%,kurcze ale ona jest > drogawa:(Może możecie Kochani polecić jakieś inne sprawdzone i nie zawodne > kremówki?Noi cenowo przyzwoite.Może z Biedronki,Lidla,Plusa,Cerfura,Stokrotki? > itp.jest odpowiedniaSERDECZNIE DZIEKUJE:) Witam..bardzo przepraszam ze sie wtrace w ta dyskusje...ale ..mieszkam w USA..i tak z ciekawosci chcialam sie zapytac ile w Polsce kosztuje ta drogawa smietanka nadajaca sie do ubijania ???..Z gory dzieki za odpowiedz :-)))..Pozdrawiam wszytskich :-))
Kaju38,już Ci mówię,to zależy też od sklepu,ale ok.5.60zł za 500ml to łaciata 30% Tak jest w Białej Podlaskiej
Użytkownik kaja38 napisał w wiadomości: > Użytkownik kizi-mizi0 napisał w wiadomości:> Witam serdecznie,w większości > ciast zauważyłam,że nieodzowna i nieoceniona w> smaku jest kremówka jako > masa-krem do słodkości:) Mój problem polega na> tym,że nie potrafię > zdecydowac się na konkretną kremówkę,czy to musi być 30> lub 36% i JAKIEJ > (FIRMY-NAZWY)ja znam tylko łaciatą30%,kurcze ale ona jest> drogawa:(Może > możecie Kochani polecić jakieś inne sprawdzone i nie zawodne> kremówki?Noi > cenowo przyzwoite.Może z Biedronki,Lidla,Plusa,Cerfura,Stokrotki?> itp.jest > odpowiedniaSERDECZNIE DZIEKUJE:)Witam..bardzo przepraszam ze sie wtrace w ta > dyskusje...ale ..mieszkam w USA..i tak z ciekawosci chcialam sie zapytac ile w > Polsce kosztuje ta drogawa smietanka nadajaca sie do ubijania ???..Z gory > dzieki za odpowiedz :-)))..Pozdrawiam wszytskich :-))
Bardzo Dziękuję za wszystkie odpowiedzi,bardzo zmieniły moje nastawienie do śmietanki-kremówki.Dobre to i kosztuję trochę,jak wszystko inne na tym ziemskim globie
Witam serdecznie,w większości ciast zauważyłam,że nieodzowna i nieoceniona w smaku jest kremówka jako masa-krem do słodkości:)
Mój problem polega na tym,że nie potrafię zdecydowac się na konkretną kremówkę,czy to musi być 30 lub 36% i JAKIEJ (FIRMY-NAZWY)ja znam tylko łaciatą30%,kurcze ale ona jest drogawa:(
Może możecie Kochani polecić jakieś inne sprawdzone i nie zawodne kremówki?Noi cenowo przyzwoite.
Może z Biedronki,Lidla,Plusa,Cerfura,Stokrotki? itp.jest odpowiednia
SERDECZNIE DZIEKUJE:)
na śmietanie kremówce nie masz co oszczędzać. Do ubijania najlepsza jest ta z kartonu i to ta droższa - łaciata (30%) lub łowicz (36%). Korzystanie ze śmietany tylko pasteryzowanej - takiej z kubka może oznaczać, że albo się nie ubije, albo bardzo szybko zrobi się masło albo po ubiciu mimo usztywniacza i tak podejdzie wilgocią (zacznie tracić sztywność) - z tych do ubijania nie korzystam. Podobna sytuacja jest z tańszymi kartonowymi (z nich nie wychodzi masło). Z nich korzystam tylko wtedy, gdy masa ma być z dodaną żelatyną.
Zdecydowanie kartonikowe. Tak jak napisała Ekkore, łaciata albo łowicz. Są niezawodne - no chyba, że mamy upał 30 stopni i ubijać trzeba z trzy razy dłużej.
Nie potrzeba dodawać żadnych śmietanfixów, usztywniaczy czy innych cudów. Można dodać cukier, jak ktoś lubi słodkie.
Użytkownik kizi-mizi0 napisał w wiadomości:
> Witam serdecznie,w większości ciast zauważyłam,że nieodzowna i nieoceniona w
> smaku jest kremówka jako masa-krem do słodkości:) Mój problem polega na
> tym,że nie potrafię zdecydowac się na konkretną kremówkę,czy to musi być 30
> lub 36% i JAKIEJ (FIRMY-NAZWY)ja znam tylko łaciatą30%,kurcze ale ona jest
> drogawa:(Może możecie Kochani polecić jakieś inne sprawdzone i nie zawodne
> kremówki?Noi cenowo przyzwoite.Może z Biedronki,Lidla,Plusa,Cerfura,Stokrotki?
> itp.jest odpowiedniaSERDECZNIE DZIEKUJE:)
Witam..bardzo przepraszam ze sie wtrace w ta dyskusje...ale ..mieszkam w USA..i tak z ciekawosci chcialam sie zapytac ile w Polsce kosztuje ta drogawa smietanka nadajaca sie do ubijania ???..Z gory dzieki za odpowiedz :-)))..Pozdrawiam wszytskich :-))
Kaju38,już Ci mówię,to zależy też od sklepu,ale ok.5.60zł za 500ml to łaciata 30%
Tak jest w Białej Podlaskiej
Użytkownik kaja38 napisał w wiadomości:
> Użytkownik kizi-mizi0 napisał w wiadomości:> Witam serdecznie,w większości
> ciast zauważyłam,że nieodzowna i nieoceniona w> smaku jest kremówka jako
> masa-krem do słodkości:) Mój problem polega na> tym,że nie potrafię
> zdecydowac się na konkretną kremówkę,czy to musi być 30> lub 36% i JAKIEJ
> (FIRMY-NAZWY)ja znam tylko łaciatą30%,kurcze ale ona jest> drogawa:(Może
> możecie Kochani polecić jakieś inne sprawdzone i nie zawodne> kremówki?Noi
> cenowo przyzwoite.Może z Biedronki,Lidla,Plusa,Cerfura,Stokrotki?> itp.jest
> odpowiedniaSERDECZNIE DZIEKUJE:)Witam..bardzo przepraszam ze sie wtrace w ta
> dyskusje...ale ..mieszkam w USA..i tak z ciekawosci chcialam sie zapytac ile w
> Polsce kosztuje ta drogawa smietanka nadajaca sie do ubijania ???..Z gory
> dzieki za odpowiedz :-)))..Pozdrawiam wszytskich :-))
Bardzo Dziękuję za wszystkie odpowiedzi,bardzo zmieniły moje nastawienie do śmietanki-kremówki.Dobre to i kosztuję trochę,jak wszystko inne na tym ziemskim globie