Forum

Kuchenne porady

KREMÓWKA,która najlepsza???

• Autor: kizi-mizi0 Data: 2008-07-15 17:43:29

Witam serdecznie,w większości ciast zauważyłam,że nieodzowna i nieoceniona w smaku jest kremówka jako masa-krem do słodkości:)
     Mój problem polega na tym,że nie potrafię zdecydowac się na konkretną kremówkę,czy to musi być 30 lub 36% i JAKIEJ (FIRMY-NAZWY)ja znam tylko łaciatą30%,kurcze ale ona jest drogawa:(
    Może możecie Kochani polecić jakieś inne sprawdzone i nie zawodne kremówki?Noi cenowo przyzwoite.
    Może z Biedronki,Lidla,Plusa,Cerfura,Stokrotki? itp.jest odpowiednia
    SERDECZNIE DZIEKUJE:)

• Autor: ekkore Data: 2008-07-15 18:13:40

na śmietanie kremówce nie masz co oszczędzać. Do ubijania najlepsza jest ta z kartonu i to ta droższa - łaciata (30%) lub łowicz (36%). Korzystanie ze śmietany tylko pasteryzowanej - takiej z kubka może oznaczać, że albo się nie ubije, albo bardzo szybko zrobi się masło albo po ubiciu mimo usztywniacza i tak podejdzie wilgocią (zacznie tracić sztywność) - z tych do ubijania nie korzystam. Podobna sytuacja jest z tańszymi kartonowymi (z nich nie wychodzi masło). Z nich korzystam tylko wtedy, gdy masa ma być z dodaną żelatyną.

• Autor: anay Data: 2008-07-15 20:32:28

Zdecydowanie kartonikowe.  Tak jak napisała Ekkore, łaciata albo łowicz. Są niezawodne - no chyba, że mamy upał 30 stopni i ubijać trzeba z trzy razy dłużej.
    Nie potrzeba dodawać żadnych śmietanfixów, usztywniaczy czy innych cudów. Można dodać cukier, jak ktoś lubi słodkie.

• Autor: kaja38 Data: 2008-07-16 03:05:29

Użytkownik kizi-mizi0 napisał w wiadomości:
    > Witam serdecznie,w większości ciast zauważyłam,że nieodzowna i nieoceniona w
    > smaku jest kremówka jako masa-krem do słodkości:) Mój problem polega na
    > tym,że nie potrafię zdecydowac się na konkretną kremówkę,czy to musi być 30
    > lub 36% i JAKIEJ (FIRMY-NAZWY)ja znam tylko łaciatą30%,kurcze ale ona jest
    > drogawa:(Może możecie Kochani polecić jakieś inne sprawdzone i nie zawodne
    > kremówki?Noi cenowo przyzwoite.Może z Biedronki,Lidla,Plusa,Cerfura,Stokrotki?
    > itp.jest odpowiedniaSERDECZNIE DZIEKUJE:)
    Witam..bardzo przepraszam ze sie wtrace w ta dyskusje...ale ..mieszkam w USA..i tak z ciekawosci chcialam sie zapytac ile w Polsce kosztuje ta drogawa smietanka nadajaca sie do ubijania ???..Z gory dzieki za odpowiedz :-)))..Pozdrawiam wszytskich :-))

• Autor: kizi-mizi0 Data: 2008-07-16 06:45:19

Kaju38,już Ci mówię,to zależy też od sklepu,ale ok.5.60zł za 500ml to łaciata 30%
    Tak jest w Białej Podlaskiej

Użytkownik kaja38 napisał w wiadomości:
    > Użytkownik kizi-mizi0 napisał w wiadomości:> Witam serdecznie,w większości
    > ciast zauważyłam,że nieodzowna i nieoceniona w> smaku jest kremówka jako
    > masa-krem do słodkości:) Mój problem polega na> tym,że nie potrafię
    > zdecydowac się na konkretną kremówkę,czy to musi być 30> lub 36% i JAKIEJ
    > (FIRMY-NAZWY)ja znam tylko łaciatą30%,kurcze ale ona jest> drogawa:(Może
    > możecie Kochani polecić jakieś inne sprawdzone i nie zawodne> kremówki?Noi
    > cenowo przyzwoite.Może z Biedronki,Lidla,Plusa,Cerfura,Stokrotki?> itp.jest
    > odpowiedniaSERDECZNIE DZIEKUJE:)Witam..bardzo przepraszam ze sie wtrace w ta
    > dyskusje...ale ..mieszkam w USA..i tak z ciekawosci chcialam sie zapytac ile w
    > Polsce kosztuje ta drogawa smietanka nadajaca sie do ubijania ???..Z gory
    > dzieki za odpowiedz :-)))..Pozdrawiam wszytskich :-))

• Autor: kizi-mizi0 Data: 2008-07-16 06:47:24

Bardzo Dziękuję za wszystkie odpowiedzi,bardzo zmieniły moje nastawienie do śmietanki-kremówki.Dobre to i kosztuję trochę,jak wszystko inne na tym ziemskim globie

Przejdź do pełnej wersji serwisu