Witam. Bardzo mi smakuje Sałatka Księżacka firmy Urbanek Może ktoś ma na nią przepis, bo chciałam zrobić na zimę?? w necie znalazłam skład : kapusta biała, ogórek, marchewka, papryka, cebula, ocet spirytusowy, olej roślinny, cukier, sól, naturalne przyprawy smakowe (w tym gorczyca) ale co z zlewą??
Moja droga, ocet spirytusowy, przyprawy, olej - innymi słowy, wszystko prócz wkładu warzywnego to właśnie zalewa. Nie pozostaje ci nic innego jak poeksperymentować i dochodzić do smaku drogą prób i błędów
Wczoraj robiłam podobna http://wielkiezarcie.com/przepis10653.html nie dałam tam ogórka bo robiłam dwie inne ogórkowe, pory tez nie dałam bo nie lubie. Moze wez proporcje na zalewe z niej i sprobuj zrobic :)
wszystkie sałatki tego typu czy inne konserwowe warzywa mają typową zalewę na bazie octu, wody i przypraw z olejem czy bez.Weż przepis pierwszy lepszy z brzegu.Wolisz kwaśniejsze - większe proporcje octu, bardziej słodsze- cukru itd.
Witam. Bardzo mi smakuje Sałatka Księżacka firmy Urbanek
Może ktoś ma na nią przepis, bo chciałam zrobić na zimę??
w necie znalazłam skład : kapusta biała, ogórek, marchewka, papryka, cebula, ocet spirytusowy, olej roślinny, cukier, sól, naturalne przyprawy smakowe (w tym gorczyca)
ale co z zlewą??
Moja droga, ocet spirytusowy, przyprawy, olej - innymi słowy, wszystko prócz wkładu warzywnego to właśnie zalewa.
Nie pozostaje ci nic innego jak poeksperymentować i dochodzić do smaku drogą prób i błędów
No właśnie, eksperymentów... Po to pytam, aby ich uniknąć, bo może ktos to już rozpracował :)
wszystkie sałatki tego typu czy inne konserwowe warzywa mają typową zalewę na bazie octu, wody i przypraw z olejem czy bez.Weż przepis pierwszy lepszy z brzegu.Wolisz kwaśniejsze - większe proporcje octu, bardziej słodsze- cukru itd.