Forum

Kuchenne porady

WIELKA PROŚBA -imieniny

• Autor: marta.lasmanowicz Data: 2008-08-11 09:21:23

Zwracam się do was z wielką prośbą. Pod koniec tygodnia organizuję zaległe imieniny. Kompletnie brak mi pomysłu, co mam przygotować. Może podeślecie kilka propozycji. Z góry dziękuję

• Autor: -izka- Data: 2008-08-12 20:13:37

Ciekawy przepis na ciasto znajdziesz tutaj http://wielkiezarcie.com/przepis28943.html wykorzystałam m.in. ten przepis przygotowując urodziny dziecka w ostatnią niedzielę.

• Autor: -izka- Data: 2008-08-12 20:16:15

A! A oto przepis na moją ulubioną sałatkę, mniam mniam http://wielkiezarcie.com/przepis23654.html

• Autor: agik Data: 2008-08-12 22:36:16

Zadałaś tak ogólne pytanie, ze nie mam pojęcia, co podpowiedziec- bo zalezy- gdzie chcesz, je organizować- w domu, na działce?
    Na ile osób? Czy to będą zaprzyjażniowe osoby, czy bardziej oficjalna impreza? Krótka imprezka, czy bardziej rozciągnięta w czasie?
    Tak czy siak polecam moje bułeczki- z masełkiem czosnkowym, Pasuja na każdą imprezę- nawet najbardziej elegancką. I rzucają na kolana wszystkich gości.
    Jakieś sałatki- najlepiej nie majonezowe ( albo zmniejszyć ilość majonezu, mieszając go z jogurtem).
     Fajnie wyglądają takie "szaszłyki"- zamiast układac wędlinki na talerzu- pokroić w kostkę ( albo powycinać jakimiś wykrawaczkami) i nadziać na patyczki i powbijac w połówki jabłek. Do tego zimne dipy na bazie jogurtu. Ja kiedyś zrobiłam "tematyczne"- "włoskie": malutkie kuleczki mozzareli, pomidorek koktailowy, listek bazyli; "hawajskie": ser, szynka, ananas; "bawarskie": cienka kiełbaska, ogórek konserwowy, cebulka perłowa i do tego kilka dipów- czosnkowy, ziołowy, curry. Gościom sie podobało.
    Lody i sałatka owocowa. ( ja bym tortu teraz nie przełknęla- chyba, zę lodowy )
    Jesli impreza dłuższa- to jakieś jednogarnkowe danie warzywno- mięsne, na ciepło. W przepisach WŻ jest rewelacyjny przepis na bogracz.
    Dużoooooooooooo napoi. 
    Z potrójny zapas kostek lodu

Pozdrawiam

• Autor: morisek11 Data: 2008-08-13 00:14:16

Witam! Ja na Twoim miejscu zrobiłabym:

1.Krokiety z parówką i serem na ciepło naprawdę polecam!!!
       2.Pasztet z selera może być i na ciepło i zimno również pyszny
       3.Sałatkę Gyros
       4.Leczo,ewentualnie bigos
       5.Skrzydełka pieczone lub udka
       6.Pomidorki,ogórki
       7.jajka w sosie tatarskim

Jeżeli coś by Cię interesowało to pisz na adres meila ok.Pozdrawiam!!!Miłej imprezki!!!

• Autor: marta.kiluk Data: 2008-08-14 21:55:05

Gdzie znajdę przepis na jajka w sosie tatarskim?

Przejdź do pełnej wersji serwisu