Czy wie ktoś może jak takową można zrobić żeby była mięciutka i pyszniutka?? :) Mam ochotę zrobić taką kiedyś na obiadek razem z kluskami śląskimi i buraczkami..:D
Ja zanam conajmniej kilka wersji karkówki, która jest mięciutka i pyszniutka :) I chyba w duzej mierze chodzi o marynatę- najlepiej zamarynować w alkoholu- czerwonym winie ( o ile nie przeszkadza Ci kolor), albo w śliwowicy ( o ile Ci nie szkoda trunku, hi) Albo natrzeć ziołami i musztardą, obsmazyć, zawinąć w rękaw, albo sreberko i buch do piekarnika- godzina i 15 min pieczenia na kazdy kilogram mięska...
ale zdaje mi sie, zę akurat karkówka to "wdzięczne" mięso do eksperymentów :) Pasuje i z warzywami i z grzybami i z ziołami...
Czy wie ktoś może jak takową można zrobić żeby była mięciutka i pyszniutka?? :) Mam ochotę zrobić taką kiedyś na obiadek razem z kluskami śląskimi i buraczkami..:D
http://wielkiezarcie.com/przepis31963.html myślę, że się nie zawiedziesz:)))
Spróbuj moją:
http://wielkiezarcie.com/przepis34313.html
Janek
Ja zanam conajmniej kilka wersji karkówki, która jest mięciutka i pyszniutka :)
I chyba w duzej mierze chodzi o marynatę- najlepiej zamarynować w alkoholu- czerwonym winie ( o ile nie przeszkadza Ci kolor), albo w śliwowicy ( o ile Ci nie szkoda trunku, hi)
Albo natrzeć ziołami i musztardą, obsmazyć, zawinąć w rękaw, albo sreberko i buch do piekarnika- godzina i 15 min pieczenia na kazdy kilogram mięska...
ale zdaje mi sie, zę akurat karkówka to "wdzięczne" mięso do eksperymentów :) Pasuje i z warzywami i z grzybami i z ziołami...
Próbuj... :)
Pozdrawiam
dziękuję wszystkim za rady, na pewno którąś wykorzystam w prrzyszłości:)
No to jeszcze ta, co zawsze wychodzi: http://wielkiezarcie.com/przepis7596.html
http://wielkiezarcie.com/przepis7596.html