Forum

Kuchenne porady

mięciutka karkówka w sosie własnym..

  • Autor: paloma2805 Data: 2008-08-18 18:41:10

    Czy wie ktoś może jak takową można zrobić żeby była mięciutka i pyszniutka?? :) Mam ochotę zrobić taką kiedyś na obiadek razem z kluskami śląskimi i buraczkami..:D

  • Autor: till Data: 2008-08-18 18:45:18

    http://wielkiezarcie.com/przepis31963.html myślę, że się nie zawiedziesz:)))

  • Autor: Janek Data: 2008-08-18 20:40:13

    Spróbuj moją:

    http://wielkiezarcie.com/przepis34313.html


    Janek

  • Autor: agik Data: 2008-08-18 20:47:22

    Ja zanam conajmniej kilka wersji karkówki, która jest mięciutka i pyszniutka :)
    I chyba w duzej mierze chodzi o marynatę- najlepiej zamarynować w alkoholu- czerwonym winie ( o ile nie przeszkadza Ci kolor), albo w śliwowicy ( o ile Ci nie szkoda trunku, hi)
    Albo natrzeć ziołami i musztardą, obsmazyć, zawinąć w rękaw, albo sreberko i buch do piekarnika- godzina i 15 min pieczenia na kazdy kilogram mięska...

    ale zdaje mi sie, zę akurat karkówka to "wdzięczne" mięso do eksperymentów :) Pasuje i z warzywami i z grzybami i z ziołami...

    Próbuj... :)

    Pozdrawiam

  • Autor: paloma2805 Data: 2008-08-21 14:36:24

    dziękuję wszystkim za rady, na pewno którąś wykorzystam w prrzyszłości:)

  • Autor: Słodka Niunia Data: 2008-08-22 11:16:14

    No to jeszcze ta, co zawsze wychodzi: http://wielkiezarcie.com/przepis7596.html

  • Autor: dana39 Data: 2008-08-23 20:26:51

    http://wielkiezarcie.com/przepis7596.html

Przejdź do pełnej wersji serwisu