Hejka ,mam 1,5 szklanki białek ,może troszkę więcej ,był kiedyś ,gdzieś taki serniczek z dużą ilością białek,a może pamięć płata mi figle,proszę o pomoc a poza tym jestem otwarta na wszelkie propozycje.
Donama ! Polecam ten serniczek z prozycji Kurkumy ... to jest mój .. hicior !!! Puszysty .. poezja smaku !!Powiem tylko niebiański smak .. sernik nad .. sernikami .. Powodzenia w pieczeniu ..
Mało kto o tym wie ale jak wysoko wyrośnie Ci sernik w piecu decyduje głównie ilość cukru dodana do ubijanej piany. Jeśli dasz całą przewidzianą w przepisie ilość, efekt bywa tak zaskakujący, że przed pieczeniem dobrze jest formę zabezpieczyć kołnierzem z papieru. Inaczej zachodzi możliwść, że Ci się ciasto wyleje z formy. Oczywiście pianę dajesz na sam koniec i mieszasz łyżką a nie mikserem!
Hejka ,mam 1,5 szklanki białek ,może troszkę więcej ,był kiedyś ,gdzieś taki serniczek z dużą ilością białek,a może pamięć płata mi figle,proszę o pomoc
a poza tym jestem otwarta na wszelkie propozycje.
Sama nie piekłam, ale tutaj może być inspiracja http://wielkiezarcie.com/przepis21639.html
O właśnie ,to ten ,dzięki za pomoc.Dobrze mi się zdawało
Donama ! Polecam ten serniczek z prozycji Kurkumy ... to jest mój .. hicior !!! Puszysty .. poezja smaku !!Powiem tylko niebiański smak .. sernik nad .. sernikami .. Powodzenia w pieczeniu ..
Mało kto o tym wie ale jak wysoko wyrośnie Ci sernik w piecu decyduje głównie ilość cukru dodana do ubijanej piany. Jeśli dasz całą przewidzianą w przepisie ilość, efekt bywa tak zaskakujący, że przed pieczeniem dobrze jest formę zabezpieczyć kołnierzem z papieru. Inaczej zachodzi możliwść, że Ci się ciasto wyleje z formy. Oczywiście pianę dajesz na sam koniec i mieszasz łyżką a nie mikserem!