Forum

Kuchenne porady

Marchewka z kalafiorem-pomocy

• Autor: Balbina71 Data: 2008-09-09 21:21:20

Hej zarloczki....probowalam szukac przez wyszukiwarke, ale to wychodzi bardzo haotycznie, nie lubie wyszukiwarki uzywac, ale wiem ze wy macie jakies swoje ulubione przepisiki....i cos doradzicie. Chce zrobic marchewke z kalafiorem jako dodatek do obiadziska moze cos bardziej polskiego smaku...Dzieki sliczne

• Autor: *agnieszka* Data: 2008-09-09 21:38:53

http://wielkiezarcie.com/przepis31986.html
    może o takie coś chodzi?

• Autor: Balbina71 Data: 2008-09-09 21:44:38

Dzieki, ale ja wlasnie tylko to znalazlam, ale mam na mysli cosik ze smietana

• Autor: tineczka Data: 2008-09-09 22:59:19

Witaj, ja robie tak: gotuje czastki kalafiora i kawalki marchwi w lekko osolonej wodzie na pol miekko. Wyjmuje lyzka cedzakowa i gorace jarzyny + creme fraiche, albo slodka smietana do blendera.Doprawiam odrobina soku z cytryny, sola i swiezo mielonym pieprzem do smaku i gorace podaje jako dodatek do dan obiadowych. Bardzo dobre:)

• Autor: Balbina71 Data: 2008-09-10 00:03:09

Tineczko bomba, zapisze sobie ten przepisik i zrobie do nastepnego obadku (czesto jadamy kalafiorek, bo moi uwielbiaja), bo troche za pozno , juz wykreowalam cos innego, ale sliczne dzieki. Pozdrawiam

• Autor: tineczka Data: 2008-09-11 10:37:48

Balbinko, ja robie w ten sam sposob papke z selera korzennego, z samej marchwi, z korzenia pietruszki z brokolow itp. Papka ma byc dosyc gesta a smak slodko kwasny z wyraznym smakiem warzywa, jarzyny uzytej. Mozna rowniez mieszac jarzyny wedlug wlasnego smaku. Ja serwuje pare roznych. Biala z selera, pomaranczowa z marchwi, zielona z brokolow w osobnych miskach szklanych i to tak fajnie wyglada na stole, a moja rodzina je uwielbia:) Pozdrawiam i smacznego!

Przejdź do pełnej wersji serwisu