Forum

Kuchenne porady

Ciasto na pizzę- który przepis?

  • Autor: nutella Data: 2008-10-01 15:24:24

    Na WŻ jest prawie 200 przepisów na pizzę a ja szukam jakiegoś dobrego przepisu na ciasto- co byście polecili? Może być grube albo średnie, ważne, żeby było dobre:) Pomóżcie coś znaleść:)

  • Autor: ka_cha_ Data: 2008-10-01 15:37:26

    A może ten przepis ci będzie odpowiadał
    wielkiezarcie.com/przepis18372.html

  • Autor: malinka16 Data: 2008-10-01 16:11:18

    http://wielkiezarcie.com/przepis8051.html moje ulubione ciasto na pizze

  • Autor: ewu Data: 2008-10-01 19:15:07

    Nutello po wypróbowaniu wielu przepisów ten: http://wielkiezarcie.com/przepis13879.html jest naprawdę moim ulubionym, ciasto jest pulchniutkie, smaczne bez posmaku drożdzy, ja lubię ciasto na grubszym spodzie, fajny jest też przepis pizza Edgara, doskonała jest pizza z przepisu Borgii, ale nie wiem czy mogę go na forum wpisać

  • Autor: ewu Data: 2008-10-01 19:17:21

    tu link do Pizzy Edgara wielkiezarcie.com/przepis13559.html

  • Autor: tineczka Data: 2008-10-01 19:42:50

    www.gotowanie.pl/przepis13559.html prosze:)

  • Autor: tineczka Data: 2008-10-01 19:44:19

    cos nie tak????

  • Autor: tineczka Data: 2008-10-01 19:46:52

    ach glupia jestem, hahaha

  • Autor: tineczka Data: 2008-10-01 19:48:35

    wielkiezarcie.com/przepis13559.html

  • Autor: tineczka Data: 2008-10-01 20:00:54

    nutella, ja proponuje nauczyc sie robienia ciasta na pizze od reki, podobnie jak ciasto pierogowe. Zadne przepisy nie dadza takiej satysfakcji:) Maka drozdze woda i troche oliwy i na oko i reke:) Ciasto ma byc elastyczne i nie za twarde. Tylko wprawa zrobi z Ciebie super specjalistke na robienie ciasta na pizze:)

  • Autor: nadia Data: 2008-10-01 22:24:41

    Dla mnie to ciasto sprawdza sie w 100% :)
    http://wielkiezarcie.com/przepis204.html

  • Autor: niebieska-różyczka Data: 2008-10-01 22:25:21

    Pizza Powsinogi jest pysznaaaaa,wczoraj robiłam.

  • Autor: anneau Data: 2008-10-05 16:11:08

    ...a ja kiedyś jadłam w pizzerii pizzę na cieście bardzo cienkim, miękkim, takim jakby naleśnikowym...Nigdy nie umiałam znaleźćna nie receptury. To było ciasto wilgotne, na spodzie wyraźnie wysiąkał tłuszcz. Zastanawia mnie, czy ten tłuszcz to z powodu nadzienia, czy po prostu ciasto było smażone...? zna ktoś wersję "smażonej pizzy"??

Przejdź do pełnej wersji serwisu