Na WŻ jest prawie 200 przepisów na pizzę a ja szukam jakiegoś dobrego przepisu na ciasto- co byście polecili? Może być grube albo średnie, ważne, żeby było dobre:) Pomóżcie coś znaleść:)
Nutello po wypróbowaniu wielu przepisów ten: http://wielkiezarcie.com/przepis13879.html jest naprawdę moim ulubionym, ciasto jest pulchniutkie, smaczne bez posmaku drożdzy, ja lubię ciasto na grubszym spodzie, fajny jest też przepis pizza Edgara, doskonała jest pizza z przepisu Borgii, ale nie wiem czy mogę go na forum wpisać
nutella, ja proponuje nauczyc sie robienia ciasta na pizze od reki, podobnie jak ciasto pierogowe. Zadne przepisy nie dadza takiej satysfakcji:) Maka drozdze woda i troche oliwy i na oko i reke:) Ciasto ma byc elastyczne i nie za twarde. Tylko wprawa zrobi z Ciebie super specjalistke na robienie ciasta na pizze:)
...a ja kiedyś jadłam w pizzerii pizzę na cieście bardzo cienkim, miękkim, takim jakby naleśnikowym...Nigdy nie umiałam znaleźćna nie receptury. To było ciasto wilgotne, na spodzie wyraźnie wysiąkał tłuszcz. Zastanawia mnie, czy ten tłuszcz to z powodu nadzienia, czy po prostu ciasto było smażone...? zna ktoś wersję "smażonej pizzy"??
Na WŻ jest prawie 200 przepisów na pizzę a ja szukam jakiegoś dobrego przepisu na ciasto- co byście polecili? Może być grube albo średnie, ważne, żeby było dobre:) Pomóżcie coś znaleść:)
A może ten przepis ci będzie odpowiadał
wielkiezarcie.com/przepis18372.html
http://wielkiezarcie.com/przepis8051.html moje ulubione ciasto na pizze
Nutello po wypróbowaniu wielu przepisów ten: http://wielkiezarcie.com/przepis13879.html jest naprawdę moim ulubionym, ciasto jest pulchniutkie, smaczne bez posmaku drożdzy, ja lubię ciasto na grubszym spodzie, fajny jest też przepis pizza Edgara, doskonała jest pizza z przepisu Borgii, ale nie wiem czy mogę go na forum wpisać
tu link do Pizzy Edgara wielkiezarcie.com/przepis13559.html
www.gotowanie.pl/przepis13559.html prosze:)
cos nie tak????
ach glupia jestem, hahaha
wielkiezarcie.com/przepis13559.html
nutella, ja proponuje nauczyc sie robienia ciasta na pizze od reki, podobnie jak ciasto pierogowe. Zadne przepisy nie dadza takiej satysfakcji:) Maka drozdze woda i troche oliwy i na oko i reke:) Ciasto ma byc elastyczne i nie za twarde. Tylko wprawa zrobi z Ciebie super specjalistke na robienie ciasta na pizze:)
Dla mnie to ciasto sprawdza sie w 100% :)
http://wielkiezarcie.com/przepis204.html
Pizza Powsinogi jest pysznaaaaa,wczoraj robiłam.
...a ja kiedyś jadłam w pizzerii pizzę na cieście bardzo cienkim, miękkim, takim jakby naleśnikowym...Nigdy nie umiałam znaleźćna nie receptury. To było ciasto wilgotne, na spodzie wyraźnie wysiąkał tłuszcz. Zastanawia mnie, czy ten tłuszcz to z powodu nadzienia, czy po prostu ciasto było smażone...? zna ktoś wersję "smażonej pizzy"??