Forum

Kuchenne porady

czekolada

  • Autor: eewag Data: 2008-11-02 10:57:57

    Witam,
    Troche leniwie (nie chce mi sie wertowacprzepisow) prosze o pomoc, co moge zrobic ze spora iloscia czekolady (takiej cukierniczej, w pastylkach, doskonala do np. rozpuszczenia -  dysponuje biala, gorzka,mleczna jak i barwiona - rozowa...). Powiem szczerze, ze w ciastach jestem noga :) moze pomozecie i podacie jakies przepisy, gdzie moglabym ja wykorzystac jako skladnik ciasta lub jakies pyszne proste ciasto z gruuuba polewa..:)
    pozdrawiam

  • Autor: till Data: 2008-11-02 11:22:04

    http://wielkiezarcie.com/przepis35441.html bardzo łatwy w wykonaniu
    http://wielkiezarcie.com/przepis13143.html ciasto zdecydowanie tylko na zimne pory roku

  • Autor: eewag Data: 2008-11-02 11:40:22

    dziekuje, ten drugi brzmi smakowicie :)) sprobuje, tylko mam nadzieje, ze mi wyrosnie! (mi nawet dr oetker opada)

  • Autor: nadia Data: 2008-11-02 12:00:33

    http://wielkiezarcie.com/przepis22026.html
    Proponuje mus czekoladowy :)

  • Autor: eewag Data: 2008-11-02 12:11:34

    surowe jajka... hmm, chyba bym sie nie odważyla i to nie ze względu na salmonellę, ale czuję obrzydzenie do surowych jajek... a nawet do jajecznicy :))) ale dziekuję i proszę o więcej, wypróbuję na święta :))

  • Autor: Aniula27 Data: 2008-11-02 13:03:11

    http://wielkiezarcie.com/przepis19045.html to ciacho jest najlepsze z grubą warstwą czekolady

Przejdź do pełnej wersji serwisu