Poszukuje jakiegos fajnego kremu,do ktorego moglabym uzyc serka mascarpone.Mam do wykorzystania dwa serki kazdy po 250gram.Chcialabym jutro upiec do kawy biszkopt w tortownicy i przelozyc go kremem ktorego baza bylby serek mascarpone,moga byc dodatki owocow,ale ananas raczej odpada bo nie przepadamy za ciastami z tym dodatkiem,jak i tiramisu tez odpada.Nie moge nic sensownego znalezc,czy ktos robil juz taki krem z tych serkow z dodatkiem jakis owocow z puszki moze?Moga byc rowniez swieze owoce ,ktore sa dostepne zima.Kochani licze na wasze fajne pomysly.Wpisujac w wyszukiwarke to przewaznie wyskakuje mi mnostwo przepisow na tiramisu niestety.
Proponowałabym utrzeć 2 żółtka z 100 g cukru, następnie z jednym opakowaniem mascarpone oraz z mrożonymi truskawkami lub malinami, można do ucierania dodać łyżeczkę wódki ale jeśli ma to być wersja dla dzieci to nie trzeba. Takim kremem można przełożyć nasączony np truskawkową herbatą biszkopt.
Polecam Tobie do mascarpone dodać albo ubitej z cukrem śmietany, albo słoiczek nutelli. Najlepiej do jednego dodaj bitej śmietany, a do drugiego nutelli i poprzekładaj na przemian. Palce lizać !!!
Mascarpone wymieszac z sokiem z cytryny i miodem. Dodac do tego owoce egzotyczne z puszki i masz gotowy krem do przekładania ciasta. Możesz też wykorzystac ten krem do wykonania deseru. http://wielkiezarcie.com/przepis38639.html
Bardzo wam dziekuje za zainteresowanie i podpowiedzi,zrobilam tak jak napisala arabis ,zobaczymy czy bedzie dobre jak narazie jest w lodowce i czeka na konsumpcje.Nie omieszkam wyprobowac rowniez waszych propozycji,juz sobie zapisalam,z gory dziekuje.
Proponowałabym utrzeć 2 żółtka z 100 g cukru, następnie z jednym opakowaniem mascarpone oraz z mrożonymi truskawkami lub malinami, można do ucierania dodać łyżeczkę wódki ale jeśli ma to być wersja dla dzieci to nie trzeba. Takim kremem można przełożyć nasączony np truskawkową herbatą biszkopt.
Polecam Tobie do mascarpone dodać albo ubitej z cukrem śmietany, albo słoiczek nutelli. Najlepiej do jednego dodaj bitej śmietany, a do drugiego nutelli i poprzekładaj na przemian. Palce lizać !!!
Mascarpone wymieszac z sokiem z cytryny i miodem. Dodac do tego owoce egzotyczne z puszki i masz gotowy krem do przekładania ciasta. Możesz też wykorzystac ten krem do wykonania deseru. http://wielkiezarcie.com/przepis38639.html
Bardzo wam dziekuje za zainteresowanie i podpowiedzi,zrobilam tak jak napisala arabis ,zobaczymy czy bedzie dobre jak narazie jest w lodowce i czeka na konsumpcje.Nie omieszkam wyprobowac rowniez waszych propozycji,juz sobie zapisalam,z gory dziekuje.