moja mam kiedyś robiła z serem i mięsem mielonym (wieprzowo-wołowym). Na schabie ułożyć plastry żółtego sera, na to wałeczek mięsa mielonego (przyprawionego), zwinąć w roladę. Niestety nie powiem Ci ile czasu piec i w jakiej temp bo nie pamiętam...:(
Poza tym możesz zrobić schab ze śliwką lub morelą - do środka mięsa "do pełna" naładować tych owoców, mięso przyprawiając z wierzchu solą, pieprzem i papryką czerwona
czy ktoś ma pomysł na dobry farsz? nie mogę nic znaleźć, poza szpinakowym, a ten odpada. U mnie nikt nie jada szpinaku.
moja mam kiedyś robiła z serem i mięsem mielonym (wieprzowo-wołowym). Na schabie ułożyć plastry żółtego sera, na to wałeczek mięsa mielonego (przyprawionego), zwinąć w roladę. Niestety nie powiem Ci ile czasu piec i w jakiej temp bo nie pamiętam...:(
Polecam ten przepis - dzięki temu schab nie jest suchy - biała doskonale go nawilża http://wielkiezarcie.com/przepis17172.html.
Poza tym możesz zrobić schab ze śliwką lub morelą - do środka mięsa "do pełna" naładować tych owoców, mięso przyprawiając z wierzchu solą, pieprzem i papryką czerwona