bardzo prosze o przepis na tradycyjną wuzetkę z masą z bitej śmietany. W jaki sposób najlepiej ubic kremówkę żeby wuzetka była pyszna? Kiedys czytałam, że nalezy śmietane przed ubijaniem ugotowac, ale nie bardzo wiem jak to zrobic i jak się to sprawdza w praktyce..no i jak smakuje?? Pozdrawiam!!
To bedzie moja pierwsza wuzetka i prosze o podwpowiedz na taka sprawdzona, najpyszniejsza na swiecie
Szukalam, ale jest ich tak duzo i sa tak rozne ze nie wiem, ktora wybrac i ktora na pewno sie uda. Czy taka tylko ze smietany czy z serkow waniliowych.... Prosze o pomoc
Od lat robię z przepisu, który jest najprostszy na swiecie:
1/2 kostki margaryny utrzeć z 1szklanką cukru, dodać 2 łyżki kakao i 2 całe jaja, zmiksować. Do masy dołożyć 3 pełne łyżki powideł (jakie akurat masz pod ręką), 2 szklanki mąki wymieszane z 1płaską łyżką sody i 1szklanę mleka (mąkę i mleko dodaję na przemian po trochu, żeby łatwo się mieszało).
W-Z kę przekładam masą serową z sera mielonego ( ale nie z wiaderka ), z cukrem, cukrem waniliowym i smietaną . To robię na oko, w zależności od ilości sera. Na Wielkim Żarciu znajdziesz wiele przepisów na masę serową do przełożenia. W oryginale były serki waniliowe, ale masa zawsze mi się ważyła, podobnie z serem wiaderkowym .
bardzo prosze o przepis na tradycyjną wuzetkę z masą z bitej śmietany. W jaki sposób najlepiej ubic kremówkę żeby wuzetka była pyszna? Kiedys czytałam, że nalezy śmietane przed ubijaniem ugotowac, ale nie bardzo wiem jak to zrobic i jak się to sprawdza w praktyce..no i jak smakuje?? Pozdrawiam!!
http://wielkiezarcie.com/szukaj.php?key=wuzetka&szukaj=Szukaj&sp=2&s_in[]=1&s_in[]=3&s_in[]=4&date1=&date2=&aut=
a tutaj przepisy http://wielkiezarcie.com/szukaj.php?key=wuzetka&szukaj=Szukaj&sp=2&s_in[]=1&date1=&date2=&aut=
To bedzie moja pierwsza wuzetka i prosze o podwpowiedz na taka sprawdzona, najpyszniejsza na swiecie
Szukalam, ale jest ich tak duzo i sa tak rozne ze nie wiem, ktora wybrac i ktora na pewno sie uda. Czy taka tylko ze smietany czy z serkow waniliowych.... Prosze o pomoc
Ulaaaalaa!! .. trafić aby była ... pierwsza i od razu najpyszniejsza fiuuuu to jest sztuka ..
Mogę z czystym sumieniem polecić , łatwa w wykonaniu i ... sama musisz osobiscie spróbować ..
http://wielkiezarcie.com/recipe86228.html
W razie dodatkowych pytań .. chętnie odpowiem .. :))
http://wielkiezarcie.com/forumPostEdit.php?reply=217464
tę polecam .
http://wielkiezarcie.com/forumPostEdit.php?reply=217464 tę polecam .
hmm..Od lat robię z przepisu, który jest najprostszy na swiecie:
1/2 kostki margaryny utrzeć z 1szklanką cukru, dodać 2 łyżki kakao i 2 całe jaja, zmiksować. Do masy dołożyć 3 pełne łyżki powideł (jakie akurat masz pod ręką), 2 szklanki mąki wymieszane z 1płaską łyżką sody i 1szklanę mleka (mąkę i mleko dodaję na przemian po trochu, żeby łatwo się mieszało).
W-Z kę przekładam masą serową z sera mielonego ( ale nie z wiaderka ), z cukrem, cukrem waniliowym i smietaną . To robię na oko, w zależności od ilości sera. Na Wielkim Żarciu znajdziesz wiele przepisów na masę serową do przełożenia. W oryginale były serki waniliowe, ale masa zawsze mi się ważyła, podobnie z serem wiaderkowym .
Dopisano 12-11-12 23:34:31:
Na wierzch polewa czekoladowa.
Polecam http://wielkiezarcie.com/recipe30584.html
albo http://wielkiezarcie.com/recipe6593.html
Obie sprawdzone, idealne.