Forum

Kuchenne porady

Wuzetka

  • Autor: myszka82 Data: 2009-01-06 13:42:49

    bardzo prosze o przepis na tradycyjną wuzetkę z masą z bitej śmietany. W jaki sposób najlepiej ubic kremówkę żeby wuzetka była pyszna? Kiedys czytałam, że nalezy śmietane przed ubijaniem ugotowac, ale nie bardzo wiem jak to zrobic i jak się to sprawdza w praktyce..no i jak smakuje?? Pozdrawiam!!

  • Autor: kiki1101 Data: 2012-11-12 20:45:01

    To bedzie moja pierwsza wuzetka i prosze o podwpowiedz na taka sprawdzona, najpyszniejsza na swiecie

    Szukalam, ale jest ich tak duzo i sa tak rozne ze nie wiem, ktora wybrac i ktora na pewno sie uda. Czy taka tylko ze smietany czy z serkow waniliowych.... Prosze o pomoc

  • Autor: megi65 Data: 2012-11-12 20:57:03

    Ulaaaalaa!! .. trafić aby była ... pierwsza i od razu najpyszniejsza fiuuuu to jest sztuka ..

    Mogę z czystym sumieniem polecić , łatwa w wykonaniu i ... sama musisz osobiscie spróbować ..

    http://wielkiezarcie.com/recipe86228.html

    W razie dodatkowych pytań .. chętnie odpowiem .. :))

  • Autor: bogdzia Data: 2012-11-12 21:24:33

    http://wielkiezarcie.com/forumPostEdit.php?reply=217464

    tę polecam .

  • Autor: kiki1101 Data: 2012-11-13 14:41:21

    http://wielkiezarcie.com/forumPostEdit.php?reply=217464 tę polecam .

    hmm..

  • Autor: bonieś Data: 2012-11-12 22:59:23

    Od lat robię z przepisu, który jest najprostszy na swiecie:

    1/2 kostki margaryny utrzeć z 1szklanką cukru, dodać 2 łyżki kakao i 2 całe jaja, zmiksować. Do masy dołożyć 3 pełne łyżki powideł (jakie akurat masz pod ręką), 2 szklanki mąki wymieszane z 1płaską łyżką sody i 1szklanę mleka (mąkę i mleko dodaję na przemian po trochu, żeby łatwo się mieszało).

    W-Z kę przekładam masą serową z sera mielonego ( ale nie z wiaderka ), z cukrem, cukrem waniliowym i smietaną . To robię na oko, w zależności od ilości sera. Na Wielkim Żarciu znajdziesz wiele przepisów na masę serową do przełożenia. W oryginale były serki waniliowe, ale masa zawsze mi się ważyła, podobnie z serem wiaderkowym .

    Dopisano 12-11-12 23:34:31:

    Na wierzch polewa czekoladowa.

    Polecam http://wielkiezarcie.com/recipe30584.html

    albo http://wielkiezarcie.com/recipe6593.html

    Obie sprawdzone, idealne.

Przejdź do pełnej wersji serwisu