Czesc! Mam pare kisieli na pozbyciu z ktorych bym chetnie jakies ciacho wycudowala... Jest tyle przepisow na ciasta z dodatkiem budyniu lub galaretki, ale o kisielu nigdy nic nie slyszalam, ale moge sobie wyobrazic, ze i jakies ciasta z kisielem istnieja. Bardzo prosze was o pomoc!!! Czy moze mi ktos z was jakis fajny przepis polecic? Z gory serdeczne dzieki - pozdrowienia...
Upiecz tzw tulipan. Ciasto dzieli sie na kilka części. Dodaje się do nich różne składnki. Ja preferuję podzielenie ciasta piskowego na 3 częśći. Do jednej dodać kakao, do drugiej kisiel a do 3 trochę mąki
Składnikiem podstawowym kisielu jest mąka ziemniaczana, więc można nim zastąpić w przepisie tę właśnie mąkę. Musi to być kisiel bez cukru. Są przepisy na biszkopty i ciasta ucierane, w skład których wchodzi mąka ziemniaczana. A reszta- czyli przełożenie, to już sprawa dowolna :).
Czesc! Mam pare kisieli na pozbyciu z ktorych bym chetnie jakies ciacho wycudowala... Jest tyle przepisow na ciasta z dodatkiem budyniu lub galaretki, ale o kisielu nigdy nic nie slyszalam, ale moge sobie wyobrazic, ze i jakies ciasta z kisielem istnieja.
Bardzo prosze was o pomoc!!! Czy moze mi ktos z was jakis fajny przepis polecic? Z gory serdeczne dzieki - pozdrowienia...
Upiecz tzw tulipan. Ciasto dzieli sie na kilka części. Dodaje się do nich różne składnki. Ja preferuję podzielenie ciasta piskowego na 3 częśći. Do jednej dodać kakao, do drugiej kisiel a do 3 trochę mąki
Dzieki - chodzi ci o te ciasto: http://wielkiezarcie.com/przepis36758.html
Tak o coś takiego. Przepisów jest wiele. Ja nie lubie maku. W innych jest jedna część kokosowa.
Znalazłam cos takiego ale nie robiłam nigdy więc nie wiem czy dobre http://wielkiezarcie.com/przepis33751.html
To wygląda ciekawie też: http://wielkiezarcie.com/przepis30840.html
Wpisz sobie w wyszukiwarkę hasło "z kisielem" Znajdziesz troche przepisów.
W googlach znajdziesz jeszcze więcej
Może takie: http://wielkiezarcie.com/przepis17498.html
Dzieki! Jest juz w ulubionych
Składnikiem podstawowym kisielu jest mąka ziemniaczana, więc można nim zastąpić w przepisie tę właśnie mąkę. Musi to być kisiel bez cukru. Są przepisy na biszkopty i ciasta ucierane, w skład których wchodzi mąka ziemniaczana. A reszta- czyli przełożenie, to już sprawa dowolna :).