:) to znowu ja :) powiedzcie mi żarłoczki, jaki przepis na kokosanki jest najlepszy??? ja próbowałam kilka ale żaden mnie nie zachwycil.. chcialabym upiec takie, jak sprzedają w sklepach miękkie w środku, lekko jakby wilgotne.. a moje wychodza twardawe.. piekłma juz rożne od temp 130 st począwszy na 200 skończywszy.. kto dysponuje naprawde dobrym przepisem z miekkim środkiem???
Wiesz, jak to jest - co kucharz i piekarnik, to inna realizacja przepisu. Samej mi się od czasu do czasu zdarza moje niesmiertelne kokosanki, które bardzo przypominają moje ulubione sklepowe, jakoś przepiec, użyć kokosu innej firmy niż zwykle, itd itp, że sama jestem zdziwiona, co za ciastka jakieś takie, dobre, ale nie do końca to, o co chodziło...
mags, tobie chyba chodzi o kokoski, a nie kokosanki, bo to jest różnica. Na kokoski potrzebujesz tylko białek cukru i kokosu, a do kokosanek jeszcze dodajesz tłuszcz i mąkę. http://wielkiezarcie.com/przepis26407.html, to jest przepis na kokosanki, a kokoski : 25 dag cukru, 25 dag kokosu i 4 białka i pieczesz je tylko do leciutkiego zrumienienia.
:) to znowu ja :) powiedzcie mi żarłoczki, jaki przepis na kokosanki jest najlepszy??? ja próbowałam kilka ale żaden mnie nie zachwycil.. chcialabym upiec takie, jak sprzedają w sklepach miękkie w środku, lekko jakby wilgotne.. a moje wychodza twardawe.. piekłma juz rożne od temp 130 st począwszy na 200 skończywszy.. kto dysponuje naprawde dobrym przepisem z miekkim środkiem???
Wiesz, jak to jest - co kucharz i piekarnik, to inna realizacja przepisu. Samej mi się od czasu do czasu zdarza moje niesmiertelne kokosanki, które bardzo przypominają moje ulubione sklepowe, jakoś przepiec, użyć kokosu innej firmy niż zwykle, itd itp, że sama jestem zdziwiona, co za ciastka jakieś takie, dobre, ale nie do końca to, o co chodziło...
mags, tobie chyba chodzi o kokoski, a nie kokosanki, bo to jest różnica. Na kokoski potrzebujesz tylko białek cukru i kokosu, a do kokosanek jeszcze dodajesz tłuszcz i mąkę.
http://wielkiezarcie.com/przepis26407.html, to jest przepis na kokosanki, a kokoski : 25 dag cukru, 25 dag kokosu i 4 białka i pieczesz je tylko do leciutkiego zrumienienia.