Witam wszystkich bardzo smacznie, Szukam przepisu na ciastka, które robiła moja Mama. Niestety przepis zaginął, a ja nawet nie wiem jak się nazywały. Żeby je zrobić potrzebna jest metalowa foremka na długiej rączce, posiadam w kształcie gwiazdy. Natłuszczało się tę foremkę chyba w gorącym tłuszczu, następnie w cieście i zanurzało w gorącym tłuszczu i ciasto chyba samo odchodziło od foremki. Jeżeli komuś kojarzy się o jakie ciastka chodzi i jak się nazywają to bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam EwaKicia
Bardzo Ci dziękuję, o to właśnie mi chodziło. Okazało się, że całkiem dobrze zapamiętałam jak je robiłyśmy z Mamą. Dzięki Tobie przekażę przepis moim siostrom i będę je mogła robić dzieciom. Pozdrawiam, EwaKicia
Aleczko bez foremek takich ciastek nie zrobisz. Może znajdziesz takie na Targu ,kiedys widziałam ,Pan który sprzedawał robił równoczesnie pokaz pieczenia ciastek.Pozdrawiam
Witam wszystkich bardzo smacznie,
Szukam przepisu na ciastka, które robiła moja Mama. Niestety przepis zaginął, a ja nawet nie wiem jak się nazywały.
Żeby je zrobić potrzebna jest metalowa foremka na długiej rączce, posiadam w kształcie gwiazdy. Natłuszczało się tę foremkę
chyba w gorącym tłuszczu, następnie w cieście i zanurzało w gorącym tłuszczu i ciasto chyba samo odchodziło od foremki.
Jeżeli komuś kojarzy się o jakie ciastka chodzi i jak się nazywają to bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
EwaKicia
EwaKicia prosze : http://wielkiezarcie.com/przepis29884.html
Mam tez takie foremki ,kiedys znalazłam tutaj przepis ,przyda się i Tobie.Pozdrawiam zosia
Bardzo Ci dziękuję, o to właśnie mi chodziło.
Okazało się, że całkiem dobrze zapamiętałam jak je robiłyśmy z Mamą.
Dzięki Tobie przekażę przepis moim siostrom i będę je mogła robić dzieciom.
Pozdrawiam,
EwaKicia
Aleczko bez foremek takich ciastek nie zrobisz. Może znajdziesz takie na Targu ,kiedys widziałam ,Pan który sprzedawał robił równoczesnie pokaz pieczenia ciastek.Pozdrawiam
pamietam te ciasteczka, one byly pyszne moja babcia je robila, dobrze ze mi przypomnalas bo mam foremke wiec zrobie na tlusty czwartek