Kizi-mizi, spróbuj, marcepan, zrobić na Plancie. Jest to biały tłuszcz i marcepan, powinien być bielszy niż na margarynie. Ja mam białay barwnik spożywczy, ale szczeże mówiąc bardzo żadko go używam i nie moge się przekonać do polecania go :-)) Masy wychodzą faktycznie bielsze, ale jakieś lepkie.
Biszkopt, posmaruj, kremem z masłem, nie np. bitą śmietaną. Wiesz co nie zrozumiałam, to ten marcepan wyszedł Ci biały, czy np. zrobiaś białą masę cukrową?
Tak, możesz masło, rozetrzeć cukrem pudrem na puch i posmarować cieniutko biszkopt i na to kłaść marcepan. Będzie się super trzymał i nie będzie się rozpuszczał :-))
Czym mogę zabarwić marcepan (basi)sztuczny?Chcę mieć biały tort pokryty marcepanem.Poradźcie coś
Kizi-mizi, spróbuj, marcepan, zrobić na Plancie. Jest to biały tłuszcz i marcepan, powinien być bielszy niż na margarynie. Ja mam białay barwnik spożywczy, ale szczeże mówiąc bardzo żadko go używam i nie moge się przekonać do polecania go :-)) Masy wychodzą faktycznie bielsze, ale jakieś lepkie.
Olaboga!!!Ja już zrobiłam ten marcepan.chce pokryć cały tort bielą.A czy bezpośrednio mam położyć na biszkopt czy wysmarowąć go czymś???/
Biszkopt, posmaruj, kremem z masłem, nie np. bitą śmietaną. Wiesz co nie zrozumiałam, to ten marcepan wyszedł Ci biały, czy np. zrobiaś białą masę cukrową?
zrobiłam marcepan basi19,wyszedł taki ecru.Acha,czyli jezeli mam go pokryć cały biszkopt,to wczesniej wysmarować np. masłem z cukrem tylko,czy tak?