Chcialam wykorzystac krem ajerkoniakowy w proszku firmy ''Gellwe'' do tortu,ale w taki sposob jak Dorotaxx w swoim torcie wisniowym(nie moge wstawiac linkow bo przegladarka mi szwankuje).Tam jest krem budyniowy wisniowy plus krem czekoladowy''Gellwe''z galaretkami wisniowymi.No i chce tez tak ten ajerkoniakowy wykorzystac,ale nie mam pojecia jaki smak bedzie sie dobrze z nim komponowal...
Z mojego doświadczenia wiem, że krem ajerkoniakowy świetnie łączy się z masą kokosową czy też orzechową. Więc może coś w ten sposób? To jest link do mojego przepisu z masą adwokatowo-kokosową http://wielkiezarcie.com/przepis16691.html . Zamiast ajerkoniakowej możesz użyć własnie tego kremu, a żeby smak był bardziej "wyrazisty" to albo do kremu dodać alkohol + żelatyna albo nasączyć alkoholem biszkopt. Życzę udanego tortu :)
Dzieki,kochana:) Nigdy nie korzystalam z tego smaku i zastanawialam sie co z nim polaczyc by pasowalo.Tort musze zrobic tym,ktorzy mnie obdarzyli iloscia 9 sztuk tego smaku...zazyczyli sobie,nawet bez okazji:)bo maja sklep a termin sie konczy jutro tego kremu.Wiem,ze mozna uzyc,bo to nie smietana czy mleko...Wyprobuje najprawdopodobniej twoj przepis:)Dam znac jak wyszlo:) Jeszcze raz bardzo dziekuje i pozdrawiam cieplutko:)
...zastanawia mnie jedno:czemu jak szukalam jakiegos przepisu na wykorzystanie takiego kremu to nic sie nie znalazlo....a teraz wyskoczylo kilka...nawet watek na forum...hmmmm,dziwne.... To pytanie retoryczne,na ktore odpowiedzi nie oczekuje:)
Chcialam wykorzystac krem ajerkoniakowy w proszku firmy ''Gellwe'' do tortu,ale w taki sposob jak Dorotaxx w swoim torcie wisniowym(nie moge wstawiac linkow bo przegladarka mi szwankuje).Tam jest krem budyniowy wisniowy plus krem czekoladowy''Gellwe''z galaretkami wisniowymi.No i chce tez tak ten ajerkoniakowy wykorzystac,ale nie mam pojecia jaki smak bedzie sie dobrze z nim komponowal...
http://wielkiezarcie.com/przepis30748.html - proszę bardzo ; to jest link do wspomnianego tortu :) .
.. może ktoś wiecej pomoże :))
Z mojego doświadczenia wiem, że krem ajerkoniakowy świetnie łączy się z masą kokosową czy też orzechową. Więc może coś w ten sposób?
To jest link do mojego przepisu z masą adwokatowo-kokosową http://wielkiezarcie.com/przepis16691.html . Zamiast ajerkoniakowej możesz użyć własnie tego kremu, a żeby smak był bardziej "wyrazisty" to albo do kremu dodać alkohol + żelatyna albo nasączyć alkoholem biszkopt. Życzę udanego tortu :)
Dzieki,kochana:)
Nigdy nie korzystalam z tego smaku i zastanawialam sie co z nim polaczyc by pasowalo.Tort musze zrobic tym,ktorzy mnie obdarzyli iloscia 9 sztuk tego smaku...zazyczyli sobie,nawet bez okazji:)bo maja sklep a termin sie konczy jutro tego kremu.Wiem,ze mozna uzyc,bo to nie smietana czy mleko...Wyprobuje najprawdopodobniej twoj przepis:)Dam znac jak wyszlo:)
Jeszcze raz bardzo dziekuje i pozdrawiam cieplutko:)
To pytanie retoryczne,na ktore odpowiedzi nie oczekuje:)