Forum

Kuchenne porady

kurczak z rosolu

  • Autor: happy_woman Data: 2009-02-21 00:41:08

    szkoda go wyrzucac a nikt go nie chce jesc. jak go wykorzystac?

  • Autor: kokliko Data: 2009-02-21 01:55:39

    kurczak w potrawce, przepisow pelno, mozesz nawet wkliknac cielecina w potrawce (bardzo leciusienski sos w podobie beszamelowej, ale rozpuszczany rosolem, troche soku z cytryny i koperek).
    Moze byc salatka z ananasem i kawalkami ugotowanego kurczaka, byleby nie zapaprac jej majonezem (sos winegretowy + lyzeczka majonezu + lyzka jogurtu, inne ingredienty wedle upodobania, ja polecam seler naciowy).
    Cykoria, jablko kwasne i kurczak rosolowy pokrojony w kostke.
    Salata zielona, czerwona papryka pokrojona w cienkie paski, odrobina papryki ostrej, pol gruszki w kostke skrojona, kurczak z rosolu.
    Jeszcze jedno zastosowanie na goraco, ktore wlasnie mi sie przypomnialo:  obsmaz z leciutka kilka pokrojonych pieczarek, dorzuc pasemka kurczaka, dolej odrobinke bialego wytrawnego wina, niech wyparuje, potem dwie czubate lyzki gestej smietany, pol  lyzeczki curry i jedna lyzke parmezanu. Podawaj z szerokimi kluskami, ugotowanymi al dente.
    Pozdrawiam

  • Autor: Kasia z Płocka Data: 2009-02-21 06:35:53

    ja proponuję kuraka w śniegu http://wielkiezarcie.com/przepis41037.html

  • Autor: till Data: 2009-02-21 08:10:14

    http://wielkiezarcie.com/przepis38133.html

  • Autor: danuśka Data: 2009-02-21 09:23:24

    ja z takiego mięska robię paszteciki lub po obraniu z kostek zamrażam i gdy uzbieram więcej robię z tego pasztet dodaję kawałek ugotowanego boczku trochę wątróbki namoczoną i ociśniętą bułkę cebulkę wszystko mielę przyprawiam i zapiekam w foremce w piekarniku ,można jeszcze z takiego mięska zrobić flaki .

  • Autor: Sylvinka Data: 2009-02-21 10:22:59

    Użytkownik danuśka napisał w wiadomości:
    > ja z takiego mięska robię paszteciki lub po obraniu z kostek zamrażam i gdy
    > uzbieram więcej robię z tego pasztet dodaję kawałek ugotowanego boczku trochę
    > wątróbki namoczoną i ociśniętą bułkę cebulkę wszystko mielę przyprawiam i
    > zapiekam w foremce w piekarniku ,można jeszcze z takiego mięska zrobić flaki .

    Ja też tak robię jak Danuśka,zbieram, zbieram, a potem robię to na co mam ochotę: pasztet, krokiety,pierogi,pyzy itd...

  • Autor: anna-gu Data: 2009-02-21 14:57:05

    Polecam pasztet :) http://wielkiezarcie.com/przepis28078.html

  • Autor: drakas Data: 2009-02-21 17:10:59

    a ja rosół wykorzystuję na kilka sposobów:
     - z warzyw robię sałatkę
     - z odrobiny rosołu i mięska z piersi robię potrawkę niby chińską słodko-kwaśną z curry i rodzynkami do ryżu
     - a takiego innego mięsa i chrząstek robię galaretkę.
    Jak coś to przepisy wrzucę, to wszystko jest bardzo szybkie i proste

  • Autor: renataz36 Data: 2009-02-21 17:20:12

    http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=86604&post=86626 tu już był podobny wątek?

  • Autor: Aleex Data: 2009-02-21 18:01:43

    http://wielkiezarcie.com/przepis41303.html

    Ostatnio robiłam i wyszła świetna - polecam. Aleex.

  • Autor: dj Data: 2009-02-21 20:25:24

    Kopytkowe roladki http://wielkiezarcie.com/przepis21452.html ja właśnie robię je z kurczaka z rosołu.

Przejdź do pełnej wersji serwisu