kurczak w potrawce, przepisow pelno, mozesz nawet wkliknac cielecina w potrawce (bardzo leciusienski sos w podobie beszamelowej, ale rozpuszczany rosolem, troche soku z cytryny i koperek). Moze byc salatka z ananasem i kawalkami ugotowanego kurczaka, byleby nie zapaprac jej majonezem (sos winegretowy + lyzeczka majonezu + lyzka jogurtu, inne ingredienty wedle upodobania, ja polecam seler naciowy). Cykoria, jablko kwasne i kurczak rosolowy pokrojony w kostke. Salata zielona, czerwona papryka pokrojona w cienkie paski, odrobina papryki ostrej, pol gruszki w kostke skrojona, kurczak z rosolu. Jeszcze jedno zastosowanie na goraco, ktore wlasnie mi sie przypomnialo: obsmaz z leciutka kilka pokrojonych pieczarek, dorzuc pasemka kurczaka, dolej odrobinke bialego wytrawnego wina, niech wyparuje, potem dwie czubate lyzki gestej smietany, pol lyzeczki curry i jedna lyzke parmezanu. Podawaj z szerokimi kluskami, ugotowanymi al dente. Pozdrawiam
ja z takiego mięska robię paszteciki lub po obraniu z kostek zamrażam i gdy uzbieram więcej robię z tego pasztet dodaję kawałek ugotowanego boczku trochę wątróbki namoczoną i ociśniętą bułkę cebulkę wszystko mielę przyprawiam i zapiekam w foremce w piekarniku ,można jeszcze z takiego mięska zrobić flaki .
Użytkownik danuśka napisał w wiadomości: > ja z takiego mięska robię paszteciki lub po obraniu z kostek zamrażam i gdy > uzbieram więcej robię z tego pasztet dodaję kawałek ugotowanego boczku trochę > wątróbki namoczoną i ociśniętą bułkę cebulkę wszystko mielę przyprawiam i > zapiekam w foremce w piekarniku ,można jeszcze z takiego mięska zrobić flaki .
Ja też tak robię jak Danuśka,zbieram, zbieram, a potem robię to na co mam ochotę: pasztet, krokiety,pierogi,pyzy itd...
a ja rosół wykorzystuję na kilka sposobów: - z warzyw robię sałatkę - z odrobiny rosołu i mięska z piersi robię potrawkę niby chińską słodko-kwaśną z curry i rodzynkami do ryżu - a takiego innego mięsa i chrząstek robię galaretkę. Jak coś to przepisy wrzucę, to wszystko jest bardzo szybkie i proste
kurczak w potrawce, przepisow pelno, mozesz nawet wkliknac cielecina w potrawce (bardzo leciusienski sos w podobie beszamelowej, ale rozpuszczany rosolem, troche soku z cytryny i koperek).
Moze byc salatka z ananasem i kawalkami ugotowanego kurczaka, byleby nie zapaprac jej majonezem (sos winegretowy + lyzeczka majonezu + lyzka jogurtu, inne ingredienty wedle upodobania, ja polecam seler naciowy).
Cykoria, jablko kwasne i kurczak rosolowy pokrojony w kostke.
Salata zielona, czerwona papryka pokrojona w cienkie paski, odrobina papryki ostrej, pol gruszki w kostke skrojona, kurczak z rosolu.
Jeszcze jedno zastosowanie na goraco, ktore wlasnie mi sie przypomnialo: obsmaz z leciutka kilka pokrojonych pieczarek, dorzuc pasemka kurczaka, dolej odrobinke bialego wytrawnego wina, niech wyparuje, potem dwie czubate lyzki gestej smietany, pol lyzeczki curry i jedna lyzke parmezanu. Podawaj z szerokimi kluskami, ugotowanymi al dente.
Pozdrawiam
ja proponuję kuraka w śniegu http://wielkiezarcie.com/przepis41037.html
http://wielkiezarcie.com/przepis38133.html
ja z takiego mięska robię paszteciki lub po obraniu z kostek zamrażam i gdy uzbieram więcej robię z tego pasztet dodaję kawałek ugotowanego boczku trochę wątróbki namoczoną i ociśniętą bułkę cebulkę wszystko mielę przyprawiam i zapiekam w foremce w piekarniku ,można jeszcze z takiego mięska zrobić flaki .
Użytkownik danuśka napisał w wiadomości:
> ja z takiego mięska robię paszteciki lub po obraniu z kostek zamrażam i gdy
> uzbieram więcej robię z tego pasztet dodaję kawałek ugotowanego boczku trochę
> wątróbki namoczoną i ociśniętą bułkę cebulkę wszystko mielę przyprawiam i
> zapiekam w foremce w piekarniku ,można jeszcze z takiego mięska zrobić flaki .
Ja też tak robię jak Danuśka,zbieram, zbieram, a potem robię to na co mam ochotę: pasztet, krokiety,pierogi,pyzy itd...
Polecam pasztet :) http://wielkiezarcie.com/przepis28078.html
a ja rosół wykorzystuję na kilka sposobów:
- z warzyw robię sałatkę
- z odrobiny rosołu i mięska z piersi robię potrawkę niby chińską słodko-kwaśną z curry i rodzynkami do ryżu
- a takiego innego mięsa i chrząstek robię galaretkę.
Jak coś to przepisy wrzucę, to wszystko jest bardzo szybkie i proste
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=86604&post=86626 tu już był podobny wątek?
http://wielkiezarcie.com/przepis41303.html
Ostatnio robiłam i wyszła świetna - polecam. Aleex.
Kopytkowe roladki http://wielkiezarcie.com/przepis21452.html ja właśnie robię je z kurczaka z rosołu.