pragne doniesc, ze popelnilam pierwszy w moim zyciu koszyk wielkanocny upieczony z ciasta chlebowego.musze sie nim pochwalic:):)Sam sposob plecienia koszyka zaczerpnelam od aloiram a ozdaby wykonane sa z masy cukrowaj wg Mani23.Beda nastepne i prawdopodobnie tez nie omieszkam sie pochwalic:)Pozdrawiam wszystkich
Oj, jak ja lubię takie dzieła oglądać :) Cudności! Nie zdążę w tym roku wykonać takiego koszyka, ale za to wkleję Wam śmieszne tutorialne wielkanocne. Tylko muszę się uporać się z kilkoma innymi rzeczami. Ale na przyszły tydzień obiecuję kilka głupotek.
Ciasto jest w moich przepisach TUTAJ.Tylko dodaje troszke mniej mleka zeby bylo scisle.Pomysl wykonania jest wg aloiram TUTAJ,ktorej bardzo dziekuje.Masa do dekoracji wg Mani23 albo biala masa cukrowa Dorotaxx.No i moja zabawa:)
Koszyk prześliczny, taki misterny i w ogóle... a serwetka z masy - to takie dzieło sztuki - sama w sobie. Tylko mam głupie pytanie ( z góry przepraszam) taki koszyk słuzy do jedzenia, czy bardziej do dekoracji? I czy nada się na święconkę? Czy jest zbyt delikatny?
Na swieconke nadaje sie jak najbardziej.Szczerze mowiac tez bym go nie jadla bo po kilku dniach robi sie twardy jak kosc.Ale wiem ze dekoracje beda schrupane.Przeznaczeniem jego jest jednak cieszyc oko:)
pragne doniesc, ze popelnilam pierwszy w moim zyciu koszyk wielkanocny upieczony z ciasta chlebowego.musze sie nim pochwalic:):)Sam sposob plecienia koszyka zaczerpnelam od aloiram a ozdaby wykonane sa z masy cukrowaj wg Mani23.Beda nastepne i prawdopodobnie tez nie omieszkam sie pochwalic:)Pozdrawiam wszystkich
Jestem pod wrażeniem!! Jest śliczny!!
sliczny:-))
Arcydzieło kuchenne !!!
Oj, jak ja lubię takie dzieła oglądać :) Cudności!
Nie zdążę w tym roku wykonać takiego koszyka, ale za to wkleję Wam śmieszne tutorialne wielkanocne. Tylko muszę się uporać się z kilkoma innymi rzeczami.
Ale na przyszły tydzień obiecuję kilka głupotek.
Trzymamy za słowo
koszyk rewelacja! Ale to musi byc bardzo twarde ciasto....żeby był taki sztywny i trwały- do Wielkanocy jeszcze kawał czasu :/
ciasto jest chlebowe.Robilam z ciasta drozdzowego ale sie zalamal pod swiom ciezarem:(
Prześliczny!
Śliczny koszyczek i bardzo ładnie ozdobiony:)
Ja też taki chce.... Przesliczny
Ale śliczny:)
jest piękny :)
ło matko!!!! cudny.
Jest i drugi:)
to zdjecie jest lepsze:)
jesteś WIELKA!!!
pomysł i wykonanie PIERWSZA KLASA!!
Koszyczki są śliczne. Gratuluję talentu.
Bardzo ładne!!!!!!!!!!!!!!!
A może zdradzisz swój przepis na to cudo?
Ciasto jest w moich przepisach TUTAJ.Tylko dodaje troszke mniej mleka zeby bylo scisle.Pomysl wykonania jest wg aloiram TUTAJ,ktorej bardzo dziekuje.Masa do dekoracji wg Mani23 albo biala masa cukrowa Dorotaxx.No i moja zabawa:)
Wielkie dzieki!
śliczny , ja nie potrafie ;(( ale gratuluję Tobie:)
Koszyk prześliczny, taki misterny i w ogóle... a serwetka z masy - to takie dzieło sztuki - sama w sobie.
Tylko mam głupie pytanie ( z góry przepraszam) taki koszyk słuzy do jedzenia, czy bardziej do dekoracji? I czy nada się na święconkę? Czy jest zbyt delikatny?
Na swieconke nadaje sie jak najbardziej.Szczerze mowiac tez bym go nie jadla bo po kilku dniach robi sie twardy jak kosc.Ale wiem ze dekoracje beda schrupane.Przeznaczeniem jego jest jednak cieszyc oko:)
Cudo Asienko!
Cudny !!!
Piękne te twoje koszyczki :) Gratuluje zdolnosci i cierpliwości :)
sliczny! moj przyjaciel piekarz tez robi, ale nie takie cudenka jak to, szkoda zjesc