Kochani, będę niebawem przygotowywać tort "bezmleczny", czyli biszkopt przełożony jakąś masą. Potrzebuję "bezmlecznych" przepisów na przełożenie. I chodzi tu tylko o mleko w czystej postaci, czyli np. śmietana, serek czy jogurt może być. Oto moje pomysły: - bita śmietana/jogurt naturalny/serek homogenizowany z galaretką i owocami; - krem na bazie masła (choć to zupełna ostateczność, mało kto lubi kremy maślane); - duszone owoce (jabłka, śliwki, truskawki) zestalone odrobiną żelatyny lub cukrem żelującym. Możecie podpowiedzieć mi coś jeszcze?
http://wielkiezarcie.com/przepis16674.html polecam Ci krem z tego przepisu, jest na prawdę pyszny i szybko się robi! Tu jest wprawdzie w wersji krem na biskopcie, ale jak przełożysz nim tort to też będzie super.
Rozpuść 2 galaretki cytrynowe w ilości wody jak dla jednej, jak już będzie tężec dodaj mus jabłkowy, albo jagody ze słoika i przełóż biszkopt. Ten "krem" może bardziej nadaje sie na placek niż tort ale ja uwielbiam taki biszkopt z galarektą! :0) pozdrawiam
Kochani, będę niebawem przygotowywać tort "bezmleczny", czyli biszkopt przełożony jakąś masą. Potrzebuję "bezmlecznych" przepisów na przełożenie. I chodzi tu tylko o mleko w czystej postaci, czyli np. śmietana, serek czy jogurt może być. Oto moje pomysły:
- bita śmietana/jogurt naturalny/serek homogenizowany z galaretką i owocami;
- krem na bazie masła (choć to zupełna ostateczność, mało kto lubi kremy maślane);
- duszone owoce (jabłka, śliwki, truskawki) zestalone odrobiną żelatyny lub cukrem żelującym.
Możecie podpowiedzieć mi coś jeszcze?
Jeżeli chodzi o maślany to ten robiłam i mi smakował, tylko dodałam kakao http://wielkiezarcie.com/przepis7987.html
A ja do tego kremu dodałam rozpuszczoną gorzką i mleczną czekoladę.Krem wyszedł przepyszny a tort po prostu zniknął nie wiadomo kiedy :o)
Na ilość masy podaną w przepisie ile dałaś tej czekolady i w jakich proporcjach. Napewno był pyszny. Kiedy dalaś tą czekoladę do masy?
http://wielkiezarcie.com/przepis16674.html polecam Ci krem z tego przepisu, jest na prawdę pyszny i szybko się robi! Tu jest wprawdzie w wersji krem na biskopcie, ale jak przełożysz nim tort to też będzie super.
Rozpuść 2 galaretki cytrynowe w ilości wody jak dla jednej, jak już będzie tężec dodaj mus jabłkowy, albo jagody ze słoika i przełóż biszkopt. Ten "krem" może bardziej nadaje sie na placek niż tort ale ja uwielbiam taki biszkopt z galarektą! :0) pozdrawiam