Forum

Kuchenne porady

Bezmleczne przełożenie biszkoptu

  • Autor: babsy Data: 2009-05-06 14:42:14

    Kochani, będę niebawem przygotowywać tort "bezmleczny", czyli biszkopt przełożony jakąś masą. Potrzebuję "bezmlecznych" przepisów na przełożenie. I chodzi tu tylko o mleko w czystej postaci, czyli np. śmietana, serek czy jogurt może być. Oto moje pomysły:
    - bita śmietana/jogurt naturalny/serek homogenizowany z galaretką i owocami;
    - krem na bazie masła (choć to zupełna ostateczność, mało kto lubi kremy maślane);
    - duszone owoce (jabłka, śliwki, truskawki) zestalone odrobiną żelatyny lub cukrem żelującym.
    Możecie podpowiedzieć mi coś jeszcze?

  • Autor: as Data: 2009-05-06 15:58:39

    Jeżeli chodzi o maślany to ten robiłam i mi smakował, tylko dodałam kakao http://wielkiezarcie.com/przepis7987.html

  • Autor: koma305 Data: 2009-05-06 21:09:41

    A ja do tego kremu dodałam rozpuszczoną gorzką i mleczną czekoladę.Krem wyszedł przepyszny a tort po prostu zniknął nie wiadomo kiedy :o)

  • Autor: as Data: 2009-05-06 22:11:05

    Na ilość masy podaną w przepisie ile dałaś tej czekolady i w jakich proporcjach. Napewno był pyszny. Kiedy dalaś tą czekoladę do masy?

  • Autor: aloalo Data: 2009-05-06 19:28:54

    http://wielkiezarcie.com/przepis16674.html polecam Ci krem z tego przepisu, jest na prawdę pyszny i szybko się robi! Tu jest wprawdzie w wersji krem na biskopcie, ale jak przełożysz nim tort to też będzie super.

  • Autor: m.sosenka Data: 2009-05-06 22:11:51

    Rozpuść 2 galaretki cytrynowe w ilości wody jak dla jednej, jak już będzie tężec dodaj mus jabłkowy, albo jagody ze słoika i przełóż biszkopt. Ten "krem" może bardziej nadaje sie na placek niż tort ale ja uwielbiam taki biszkopt z galarektą! :0) pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu