Sorry to znów ja ale pilnie potrzebuje przepis na faszerowane udka ale taki naprawde juz sprawdzony.Robiłam z serem ale on mi wyciekał robiłam z samym koperkiem ale to zadna rewelacja. mam tu pare przepisów ale nie wiem który napewno jest dobry. prosze pomózcie bo ide na chrzciny robic obiad do kolezanki no i udka chciała a ja nie mam pomysłu za fajnego
Witaj urszulko:) Ja na najbliższą imprezę mam zamiar zrobić takie http://wielkiezarcie.com/przepis21897.html. Jeszcze ich nie robiłam,ale na weselu jadłam bardzo podobne i były pyszne.Pewnie przed imprezą je jeszcze wypróbuję żeby zobaczyć jakie są:) Pozdrawiam
Podpisuje się pod poleconym przepisem przez Justine75, udka z jarzynowym farszem zrobiły u nas furorę na 18 syna. Są pycha a przy większej ilości nawet do wyjmowania kości można się przyzwyczaić
Dzieki wszystkim tak własnie myslałam nad tymi co poleca justine z warzywami ciekawi mnie jescze ten z ta metką a to ztym mielonym tez ciekawy tylko czy mozna nadziewac nie pałki tylko ta drugą częsc uda bo z pałek to ciezko sie kosci wyjmuje.
Ciężko to się wyciąga kości ze skrzydełka,żeby na''zakręcie''dziury nie zrobić:)Z pałki nie jest tak źle.A kiedy tę komunię masz?Kup sobie udko i pałkę i zobacz jak Ci się będzie wyciągać te kostki...Zresztą-jak się pierwszy raz robi to wydaje się trudne,ale praktyka czyni mistrza:))) A jeśli chodzi o ten przepis z farszem mięsnym-to uważam,że spokojnie możesz upiec w piekarniku,tylko nie obtaczaj panierką.Na 100% się upiecze.
Justine ja juz wyciagałam z pałek i udek kosci tyle ze udka sa wieksze i wydaje mi sie ze ten farsz nie wyleci a jak robiłam z pałek to w nich jest mało miejsca i musiałam jakos zawijac boki (byłoto z mielonym) skóra ale to za duzo roboty było.No a ten farsz to ci nie wypada a moze go mniej dac.bo w przepisie na zdjeciu to go duzo sie wydaje.Pozdrawiam
Sorry to znów ja ale pilnie potrzebuje przepis na faszerowane udka ale taki naprawde juz sprawdzony.Robiłam z serem ale on mi wyciekał robiłam z samym koperkiem ale to zadna rewelacja. mam tu pare przepisów ale nie wiem który napewno jest dobry. prosze pomózcie bo ide na chrzciny robic obiad do kolezanki no i udka chciała a ja nie mam pomysłu za fajnego
Polecam z czystym sumieniem :) http://wielkiezarcie.com/przepis35309.html
Witaj urszulko:)
Ja na najbliższą imprezę mam zamiar zrobić takie http://wielkiezarcie.com/przepis21897.html.
Jeszcze ich nie robiłam,ale na weselu jadłam bardzo podobne i były pyszne.Pewnie przed imprezą je jeszcze wypróbuję żeby zobaczyć jakie są:)
Pozdrawiam
Podpisuje się pod poleconym przepisem przez Justine75, udka z jarzynowym farszem zrobiły u nas furorę na 18 syna. Są pycha a przy większej ilości nawet do wyjmowania kości można się przyzwyczaić
ja też się podpisuję pod Justine75, robiłam te udka są po prostu boskie :)))) niebo w gębie i do tego bardzo syte :)))
Mój sprawdzony przepis: udka faszerowane metką, absolutna rewelacja (hmm, muszę je tu dodać
) prosty, że aż śmiech. Z udek wyciągasz kości, obsypujesz przyprawami (warzywko, pieprz) wkładasz metki ile trzeba, spinasz wykałaczką, obsmażasz, dusisz, wszystko.
http://wielkiezarcie.com/przepis45867.html
Dzieki wszystkim tak własnie myslałam nad tymi co poleca justine z warzywami ciekawi mnie jescze ten z ta metką a to ztym mielonym tez ciekawy tylko czy mozna nadziewac nie pałki tylko ta drugą częsc uda bo z pałek to ciezko sie kosci wyjmuje.
ja robiłam udka, na pałki się nie odważyłam :))))))
powiem tak, farsz warzywny okazał się strzałem w dziesiątkę :))))
Ciężko to się wyciąga kości ze skrzydełka,żeby na''zakręcie''dziury nie zrobić:)Z pałki nie jest tak źle.A kiedy tę komunię masz?Kup sobie udko i pałkę i zobacz jak Ci się będzie wyciągać te kostki...Zresztą-jak się pierwszy raz robi to wydaje się trudne,ale praktyka czyni mistrza:)))
A jeśli chodzi o ten przepis z farszem mięsnym-to uważam,że spokojnie możesz upiec w piekarniku,tylko nie obtaczaj panierką.Na 100% się upiecze.
A może zainteresuje Cię moja propozycja. Moja teściowa zamawia te udka na każdą imprezę :))
http://wielkiezarcie.com/przepis45876.html
no faktycznie robiłam z mielonym ale z kiełbasą to nie godne wypróbowania. jak zrobie dam znac.Pozdrowionka
Justine ja juz wyciagałam z pałek i udek kosci tyle ze udka sa wieksze i wydaje mi sie ze ten farsz nie wyleci a jak robiłam z pałek to w nich jest mało miejsca i musiałam jakos zawijac boki (byłoto z mielonym) skóra ale to za duzo roboty było.No a ten farsz to ci nie wypada a moze go mniej dac.bo w przepisie na zdjeciu to go duzo sie wydaje.Pozdrawiam