Kupuje kury duzo ( bo piersi potrzebuje sporo) i stwierdziłam ze bede miała za duzo udek (bo same piersi wyjda mi drozej) czy moze znacie jakas potrawke albo cos co mozna zrobic z tyvh udek no poza faszerowanymi i pieczonymi.
Z udek można wykroić kości i zrobić roladę do kanapek .Tu jest mój przepis na galantynę z całego kurczaka,lecz nic nie stoi na przeszkodzie,aby była z udek http://wielkiezarcie.com/przepis44783.html. Z drobiu - dowolnych części - robię też gulasz.Możesz ugotować rosół a mięso podać z ulubionym sosem lub zrobić z niego farsz do pierogów lub pasztet.
Urszulko,ile tych kurczaków kupujesz?Przelicz czy na pewno taniej Ci wyniesie kupić całe kurczaki?Chyba,że prócz piersi wykorzystasz z nich również udka i bioderka... A może z mięska zrób dobry pasztet?Też na stół na komunii można położyć.
Dzieki wszystkim za porady napewno wypróbuje te przepisy bo sa ciekawe.No kurczaków to biore 20 sztuk ale przeliczyłam jest to taniej bo kosci i tak zamroze na zupe.A zawsze kupowałam i tak sobie na wiosne kury od takiego małego hodowcy(bardziej naturalne) i zamrażałam zeby nie kupowac ze sklepu. A wiec teraz poprostu lepsze mieso wykorzystam a pozostałe zamroze choc wiem ze tego miejsca pewnie za duzo nie bedzie.
A wiesz Justine robiłam ten schab Alex na przyjeciu u kolezanki i miałam chyba ze dwa kila a dało go mi na trzy półmiski tylko za duzo wepchnełam sliwek bo wchodziły i wchodziły wiec kładłam ale i tak był dobry i naprawde byłam zadowolona z siebie bo bardzo efektownie wyglądał.Pozdrawiam
Kupuje kury duzo ( bo piersi potrzebuje sporo) i stwierdziłam ze bede miała za duzo udek (bo same piersi wyjda mi drozej) czy moze znacie jakas potrawke albo cos co mozna zrobic z tyvh udek no poza faszerowanymi i pieczonymi.
Z udek można wykroić kości i zrobić roladę do kanapek .Tu jest mój przepis na galantynę z całego kurczaka,lecz nic nie stoi na przeszkodzie,aby była z udek http://wielkiezarcie.com/przepis44783.html. Z drobiu - dowolnych części - robię też gulasz.Możesz ugotować rosół a mięso podać z ulubionym sosem lub zrobić z niego farsz do pierogów lub pasztet.
http://wielkiezarcie.com/przepis30399.html polecam
http://wielkiezarcie.com/przepis30399.html link aktywny
Polecam tadżin z kurczaka. Dla mnie rewelacja!!!
http://www.uwielbiam.pl/przepisy/przegladanie/tadzin-z-kurczaka.html
a tu ten sam przepis tylko z fotką
http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Tadzin_z_kurczaka,,44764892,9495.html
link aktywny: http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Tadzin_z_kurczaka,,44764892,9495.html
smakosia mnie uprzedziła)
http://www.uwielbiam.pl/przepisy/przegladanie/tadzin-z-kurczaka.html
Możesz dodać do rosołu :)) Jeżeli to kura to będzie smaczniejszy.A po wyjęciu z rosołu panierujesz jak schabowego i na patelnię. Możesz zamrozić :))
Urszulko,ile tych kurczaków kupujesz?Przelicz czy na pewno taniej Ci wyniesie kupić całe kurczaki?Chyba,że prócz piersi wykorzystasz z nich również udka i bioderka...
A może z mięska zrób dobry pasztet?Też na stół na komunii można położyć.
Dzieki wszystkim za porady napewno wypróbuje te przepisy bo sa ciekawe.No kurczaków to biore 20 sztuk ale przeliczyłam jest to taniej bo kosci i tak zamroze na zupe.A zawsze kupowałam i tak sobie na wiosne kury od takiego małego hodowcy(bardziej naturalne) i zamrażałam zeby nie kupowac ze sklepu. A wiec teraz poprostu lepsze mieso wykorzystam a pozostałe zamroze choc wiem ze tego miejsca pewnie za duzo nie bedzie.
A wiesz Justine robiłam ten schab Alex na przyjeciu u kolezanki i miałam chyba ze dwa kila a dało go mi na trzy półmiski tylko za duzo wepchnełam sliwek bo wchodziły i wchodziły wiec kładłam ale i tak był dobry i naprawde byłam zadowolona z siebie bo bardzo efektownie wyglądał.Pozdrawiam