Forum

Kuchenne porady

za duzo miesa

  • Autor: urszulka Data: 2009-05-21 13:21:47

    Kupuje kury duzo ( bo piersi potrzebuje sporo) i stwierdziłam ze  bede miała za duzo udek (bo same piersi wyjda mi drozej) czy moze znacie jakas potrawke albo cos co mozna zrobic z tyvh udek no poza faszerowanymi i pieczonymi.

  • Autor: koma305 Data: 2009-05-21 13:54:44

    Z udek można wykroić kości i zrobić roladę do kanapek .Tu jest mój przepis na galantynę z całego kurczaka,lecz nic nie stoi na przeszkodzie,aby była z udek http://wielkiezarcie.com/przepis44783.html. Z drobiu - dowolnych części - robię też gulasz.Możesz ugotować rosół a mięso podać z ulubionym sosem lub zrobić z niego farsz do pierogów lub pasztet.

  • Autor: pszczolka Data: 2009-05-21 14:29:50

    http://wielkiezarcie.com/przepis30399.html polecam

  • Autor: reniapos Data: 2009-05-21 20:41:58

    http://wielkiezarcie.com/przepis30399.html link aktywny

  • Autor: arabis Data: 2009-05-21 15:42:15

    Polecam tadżin z kurczaka. Dla mnie rewelacja!!!
    http://www.uwielbiam.pl/przepisy/przegladanie/tadzin-z-kurczaka.html

  • Autor: arabis Data: 2009-05-21 15:45:55

    a tu ten sam przepis tylko z fotką
    http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Tadzin_z_kurczaka,,44764892,9495.html

  • Autor: reniapos Data: 2009-05-21 20:45:44

    smakosia mnie uprzedziła)

  • Autor: edziakalitowa Data: 2009-05-22 07:28:08

    Możesz dodać do rosołu :)) Jeżeli to kura to będzie smaczniejszy.A po wyjęciu z rosołu panierujesz jak schabowego i na patelnię. Możesz zamrozić :))

  • Autor: justine75 Data: 2009-05-22 08:07:52

    Urszulko,ile tych kurczaków kupujesz?Przelicz czy na pewno taniej Ci wyniesie kupić całe kurczaki?Chyba,że prócz piersi wykorzystasz z nich również udka i bioderka...
    A może z mięska zrób dobry pasztet?Też na stół na komunii można położyć.

  • Autor: urszulka Data: 2009-05-24 11:14:52

    Dzieki wszystkim za porady napewno wypróbuje te przepisy bo sa ciekawe.No kurczaków to biore 20 sztuk ale przeliczyłam jest to taniej bo kosci i tak zamroze na zupe.A zawsze kupowałam i tak sobie na wiosne kury od takiego małego hodowcy(bardziej naturalne) i zamrażałam zeby nie kupowac ze sklepu. A wiec teraz poprostu lepsze mieso wykorzystam a pozostałe zamroze choc wiem ze tego miejsca pewnie za duzo nie bedzie.

    A wiesz Justine robiłam ten schab Alex na przyjeciu u kolezanki i miałam chyba ze dwa kila a dało go mi na trzy półmiski tylko za duzo wepchnełam sliwek bo wchodziły i wchodziły wiec kładłam ale i tak był dobry i naprawde byłam zadowolona z siebie bo bardzo efektownie wyglądał.Pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu