Witam, mam za zadanie przygotować ciasto i tort dla alergika (bezjajecznego, bezmlecznego, uczulonego ponad to na jabłka). W zw. z tym mam pytanie: czy budyń na masę budyniową można dla takiego dziecka ugotować na mleku ryżowym lub kokosowym (na oba rodzaje nie ma ono alergii)? Czy może budyń na tych "mlekach" nie wyjdzie? A jak to jest z budyniem gotowanym na soku owocowym (myślałam o bananowym lub brzoskwiniowym), czy taki budyń jest smaczny?
budyń to tylko mąka ziemniaczana i jakis barwnik i smak sztuczny ,zatem sokwymieszany z proszkiem budyniowym ma smak kisielu smaczny i delikatny
ja ni epróbowałam ugotowac kisielu na soku ,ale poderzewam ,ze ma taki sam smak jak budyn nA soku ,budyń ma z azdanie sciagnąc sok .Kisiel i budyn zawieraja mąkę ziemniaczna własciwie maja taki sam skład .Moim zdaniem tylko różnia sie nazwa i dodawanym płynem -chwyt reklamowy itd
Rozumując jak ja bez róznicy czy ugotuje sie kisiel czy budyn na mleku kokosowym lub na innym płynie
witaj, od ponad 10 lat uzywam tylko mleko sojowe lub migdalowe : na nalesniki, do budyniu,... do kawy (do wszystkiego), nie widze roznicy (mam oczywiscie ulubiona marke), jestem pewna, ze sok lub mleko sojowe, ryzowe, migdalowe beda OK, serdecznie pozdrawiam
Witam,
mam za zadanie przygotować ciasto i tort dla alergika (bezjajecznego, bezmlecznego, uczulonego ponad to na jabłka). W zw. z tym mam pytanie: czy budyń na masę budyniową można dla takiego dziecka ugotować na mleku ryżowym lub kokosowym (na oba rodzaje nie ma ono alergii)? Czy może budyń na tych "mlekach" nie wyjdzie? A jak to jest z budyniem gotowanym na soku owocowym (myślałam o bananowym lub brzoskwiniowym), czy taki budyń jest smaczny?
budyń na soku ludzie robią np do placka shrek. Wpisz w wyszukiwarkę.
Wiem, widziałam sporo mas z sokiem. Zastanawiam się tylko nad smakiem takiej masy.
spróbuj to bedziesz wiedzeć. To nnie jest duża strata jeżeli nie wyjdzie. Ja nie robiłam ale mi sie podoba i kiedys sprawdzę.
Ja robiłam do ciasta budyn na soku pomarańczowym i był pyszny
Zgadzam się na soku pomarańczowym budyń jest bardzo dobry i smaczny i do tego taki winny, zresztą kisiel też.
ja robiłam budyń na soku do tego przepisu: http://wielkiezarcie.com/przepis21635.html i był bardzo smaczny.
budyń to tylko mąka ziemniaczana i jakis barwnik i smak sztuczny ,zatem sokwymieszany z proszkiem budyniowym ma smak kisielu smaczny i delikatny
ja ni epróbowałam ugotowac kisielu na soku ,ale poderzewam ,ze ma taki sam smak jak budyn nA soku ,budyń ma z azdanie sciagnąc sok .Kisiel i budyn zawieraja mąkę ziemniaczna własciwie maja taki sam skład .Moim zdaniem tylko różnia sie nazwa i dodawanym płynem -chwyt reklamowy itd
Rozumując jak ja bez róznicy czy ugotuje sie kisiel czy budyn na mleku kokosowym lub na innym płynie
witaj,
od ponad 10 lat uzywam tylko mleko sojowe lub migdalowe : na nalesniki, do budyniu,... do kawy (do wszystkiego), nie widze roznicy (mam oczywiscie ulubiona marke), jestem pewna, ze sok lub mleko sojowe, ryzowe, migdalowe beda OK,
serdecznie pozdrawiam