Szykuję urodziny plenerowe męża na 25 osób dorosłych , podrzućcie jakieś sprawdzone pomysły na sałatki grillowe i ciasta, które dwa dni wcześniej można zrobic i nie stracą na wartości. Jakieś mięska na grilla. W dniu imprezy będę po służbie nocnej więc takie mniej pracochłonne poproszę. Dziekuję z góry za pomoc Ewelina
Jak na plener to pewnie zrobiłabym jakiś placuszek z owocami - porzeczki, truskawki, fajne są też mufinki bo wygodnie się je . Jeśli ma być w plenerze to jedzonko musi być łatwo zjadalne . Z mięsek na grila u nas najczęściej boczuś lub karkóweczka zamarynowana w czym popadnie czyli co jest w domku. Fajne są gotowe marynaty ale ja lubię też przyprawe do gyrosa plus oliwę i ocet balsamiczny lub sok z cytryny. No i mięsko obowiązkowo zamarynować co najmniej dobę przed imprezką. Mogą być do tego grilowane warzywa w folii a można też zrobić ziemniaczki, takie podgotowane nawet dzień wczesniej. U nas ostatnio furorę zrobiła biedronkowa sałatka z pikli - ogórki, papryka, marchewka . No i pyszne są małosolne ogóreczki ale trzeba je zakisić kilka dni wcześniej.
Szykuję urodziny plenerowe męża na 25 osób dorosłych , podrzućcie jakieś sprawdzone pomysły na sałatki grillowe i ciasta, które dwa dni wcześniej można zrobic i nie stracą na wartości.
Jakieś mięska na grilla.
W dniu imprezy będę po służbie nocnej więc takie mniej pracochłonne poproszę.
Dziekuję z góry za pomoc Ewelina
http://wielkiezarcie.com/przepis28773.html
Polecam te pomidorki, mozna zrobić wcześniej http://wielkiezarcie.com/przepis34876.html
Aktywny http://wielkiezarcie.com/przepis34876.html
już w ulubionych, dziekuję.
Jak na plener to pewnie zrobiłabym jakiś placuszek z owocami - porzeczki, truskawki, fajne są też mufinki bo wygodnie się je . Jeśli ma być w plenerze to jedzonko musi być łatwo zjadalne . Z mięsek na grila u nas najczęściej boczuś lub karkóweczka zamarynowana w czym popadnie czyli co jest w domku. Fajne są gotowe marynaty ale ja lubię też przyprawe do gyrosa plus oliwę i ocet balsamiczny lub sok z cytryny. No i mięsko obowiązkowo zamarynować co najmniej dobę przed imprezką. Mogą być do tego grilowane warzywa w folii a można też zrobić ziemniaczki, takie podgotowane nawet dzień wczesniej. U nas ostatnio furorę zrobiła biedronkowa sałatka z pikli - ogórki, papryka, marchewka . No i pyszne są małosolne ogóreczki ale trzeba je zakisić kilka dni wcześniej.