Forum

Kuchenne porady

mrozenie botwinki

  • Autor: belaiza Data: 2009-07-14 13:32:17

    Mam troche botwinki, zupa juz nam sie przejadla a w zimie fajnie by bylo. Jak moge ja zamrozic? blanszowac czy nie? Poprzednia wrzucilam do wrzatku ale jakos za duzo czerwonego barwnika poszlo w kanal.
    Prosze o rady

  • Autor: alman Data: 2009-07-14 16:23:15

    Zamroziłam jedną porcję na próbę w ub.r. Dotąd siedzi /leży w zamrażarce, bo co na nią spojrzę, to mi się odechciewa...nie wygląda zachecająco taka zamrożona... najlepiej zrobić w słoikach i zapasteryzować, właśnie kilka dni temu zrobiłam...zobacz na mój przepis, może taką zrobisz?

  • Autor: pszczolka Data: 2009-07-14 17:05:01

    Mrożę botwinkę bez blanszowania i  jak dla mnie jest ok

  • Autor: syla186 Data: 2009-07-14 19:41:07

    W sklepach można dostać mrożoną,więc można mrozić.

  • Autor: vikunia Data: 2009-07-14 19:56:08

    Zawsze mrożę botwinkę razem z koerkiem i jest ok :)

  • Autor: hanah30 Data: 2009-07-15 09:05:20

    http://wielkiezarcie.com/przepis9714.html niestety nie moge uaktywnić linku.

Przejdź do pełnej wersji serwisu