Znalazłam te przeliczniki w starej książce mojej mamy,chciałam wstawić w artykuły,ale pokazuje jakiś błąd i nie da rady ,więc wstawiłam tutaj w watek:) Może komuś się przyda:) Warto wiedzieć Ile waży: 1 szklanka śmietany =25 dag 1 szklanka mąki pszennej =12-16 dag 1 szklanka mąki ziemniaczanej =20 dag 1 szklanka cukru kryształu -16-18 dag 1 szklanka cukru pudru =12-16 dag 1 szklanka ryżu =16-20 dag 1 szklanka kaszy manny =15 dag 1 szklanka kaszy perłowej =15-18 dag 1 szklanka grochu łuskanego =23 dag 1 płaska łyżka mąki =2 dag 1 kopiasta łyżka mąki =4 dag 1 płaska łyżka masła= 2,5 dag 1 kopiasta łyżka masła= 5 dag 1 łyżeczka soli =1 dag 1 średni ziemniak =10 dag 1 średni ogórek= 10 dag 1 średnia marchewka=7,5 dag 1 średnia cebula =7,5 dag
bardzo się przyda. Ale gdzies np w formie artykułu- bo tutaj już jutro wątek będzie "zgubiony" !! w ogole przydaloby sie na str. glownej taki odnosnik szybki do przelicznika!!!!!
On będzie na pewno, już od dłuższego czasu chodzi mi po głowie. Po prostu nadmiar innej pracy przy WuŻecie powoduje, że jest odkładany w czasie. Ale obiecuję, że przygotuję dane i będę męczyła Pampasa, aby stworzył mechanizm.
artykuł to artykuł. Jak akurat potrzeba przeliczyć to nie ma gdzie znaleźć. Powinno byćna str. głównej np. w pasku przepisy/ użytkownicyt dodaj przepis 'chat"
Strona główna nie jest z gumy i nie wszystko tam da się upchnąć. Moim zdaniem jest tam już dosyć róźnych odnośników. Dodawnie kolejnych tylko spowoduje problem w zorientowaniu się gdzie co jest.
Znalazłam te przeliczniki w starej książce mojej mamy,chciałam wstawić w artykuły,ale pokazuje jakiś błąd i nie da rady ,więc wstawiłam tutaj w watek:) Może komuś się przyda:)
Warto wiedzieć Ile waży:
1 szklanka śmietany =25 dag
1 szklanka mąki pszennej =12-16 dag
1 szklanka mąki ziemniaczanej =20 dag
1 szklanka cukru kryształu -16-18 dag
1 szklanka cukru pudru =12-16 dag
1 szklanka ryżu =16-20 dag
1 szklanka kaszy manny =15 dag
1 szklanka kaszy perłowej =15-18 dag
1 szklanka grochu łuskanego =23 dag
1 płaska łyżka mąki =2 dag
1 kopiasta łyżka mąki =4 dag
1 płaska łyżka masła= 2,5 dag
1 kopiasta łyżka masła= 5 dag
1 łyżeczka soli =1 dag
1 średni ziemniak =10 dag
1 średni ogórek= 10 dag
1 średnia marchewka=7,5 dag
1 średnia cebula =7,5 dag
Przyda sie ;) Dzieki.
bardzo się przyda. Ale gdzies np w formie artykułu- bo tutaj już jutro wątek będzie "zgubiony" !! w ogole przydaloby sie na str. glownej taki odnosnik szybki do przelicznika!!!!!
Tez jestem ZA aby gdzies byl przelicznik bo ja mam problem z przeliczaniem ;)
Już Wkn też wstawiała,ale 2 nie zaszkodzą myślę:)
On będzie na pewno, już od dłuższego czasu chodzi mi po głowie. Po prostu nadmiar innej pracy przy WuŻecie powoduje, że jest odkładany w czasie. Ale obiecuję, że przygotuję dane i będę męczyła Pampasa, aby stworzył mechanizm.
Moze artykul? Tak, aby zawsze, w razie potrzeby, mozna bylo go szybko odnalezc.
Taki artykuł istnieje od wielu lat: http://wielkiezarcie.com/article48522.html
Tak, istnieje. Ale mozna go uzupelnic o pewne rzeczy.
artykuł to artykuł. Jak akurat potrzeba przeliczyć to nie ma gdzie znaleźć. Powinno byćna str. głównej np. w pasku przepisy/ użytkownicyt dodaj przepis 'chat"
Strona główna nie jest z gumy i nie wszystko tam da się upchnąć. Moim zdaniem jest tam już dosyć róźnych odnośników. Dodawnie kolejnych tylko spowoduje problem w zorientowaniu się gdzie co jest.
Można wydrukować i przykleić na wewnętrznej stronie drzwiczek szafki kuchennej. Pozdrawiam !