właśnie , myslę że robi się bałagan , użytkownicy nie rozdzielają tematu , wpisują gdzie chcą , moim zdaniem powinna być jedna opcja i trudno , teraz to można sie pogubić , przeskakując z opini na dyskusję :( było by super , ale nigdy nie będzie tak że wszyscy się nauczą poprawnie wpisywać ;(
Użytkownik makusia napisał w wiadomości: > właśnie , myslę że robi się bałagan , użytkownicy nie rozdzielają > tematu , wpisują gdzie chcą , moim zdaniem powinna być jedna opcja i trudno > , teraz to można sie pogubić , przeskakując z opini na dyskusję :( > było by super , ale nigdy nie będzie tak że wszyscy się nauczą poprawnie > wpisywać ;( makusiu, masz rację, jest totalny bałagan. Nie wiem kto wpadł na taki ??????????pomysł. Przedtem było o wiele lepiej.
co za bzdurne założenie, ze ilosc stron komentarzy świadczyl o tym ze przepis wart jest uwagi lub nie! zwlaszcza jak dyskusje pod nimi wiazaly sie z tym czy przepis solic czy slodzic czy nie wiem co tam z nim jeszcze robic. i czy nazywa sie knedle czy udka czy skrzydelko. wystarczy sie przylozyc (i niech kazdy zacznie od siebie). opinie sa po to zeby je wyrazic nt przepisu ktory juz sie wykonalo. dyskusja jest po to zeby wpisac tam wszystko co nie jest opinią. koniec.
Prawda Anay. ludziom nie chce się wykazać trochę dobrej woli. Z tym, że przepis ma dużo komentarzy nie świadczy o tym, że jest dobry lub nie. Często są przepisy, które cieszą się dużym powdzeniem a mają znikomą ilość opinii.
anay ale tego malo kto sie trzyma niestety i dlatego, jak na razie, ten podzial nie zdaje egzaminu. A ilosc komentarzy to tez dla mnie troche smieszny wymiernik - raz komentarze sa rozne (i pochlebne i krytkujace) a dwa smaki masowe sa nie zawsze moim smakiem. Mizna sie naciac.
Użytkownik anay napisał w wiadomości: > co za bzdurne założenie, ze ilosc stron komentarzy świadczyl o tym ze > przepis wart jest uwagi lub nie!zwlaszcza jak dyskusje pod nimi wiazaly sie z > tym czy przepis solic czy slodzic czy nie wiem co tam z nim jeszcze robic. i > czy nazywa sie knedle czy udka czy skrzydelko.
zgadzam się w 100%
wystarczy sie przylozyc (i > niech kazdy zacznie od siebie).
ale tak się nigdy nie stanie , dobrze o tym wiesz , gdyby każdy wiedział co to opinia a co dyskusja i wpisywał tam gdzie trza to by było gites , a tak to robi sie bałagan
opinie sa po to zeby je wyrazic nt przepisu > ktory juz sie wykonalo. dyskusja jest po to zeby wpisac tam wszystko co nie > jest opinią. koniec.
dokładnie , tylko wbij to do głowy tym wszystkim którzy to olewają....
Faktycznie, jest teraz trochę zamieszania z komentarzami, ale myślę, że podział na opinie i dyskusje z założenia nie jest zły. Bo gdyby każdy wpisywał co trzeba gdzie trzeba to na przykład łatwiej byłoby znaleźć jakieś dodatkowe informacje do przepsiu, których nie ma w wykonaniu, a byłyby właśnie w dyskusjach. Przedtem, by znaleźć takie informacje, trzeba było przewertować wszystkie strony komentarzy, a teraz wystarczyłoby przejrzeć tylko dyskusje. Problem w tym, że nie każdy trzyma się tego podziału, ale może z czasem będzie lepiej :)
Dokładnie. ja zadaje pytanie w dyskusji a odpowiedź na nia dostaję w opinni. Bałagan ogromny. Moderatorzy mieli dobre intencje by to rozgraniczyc. Gdyby ludzie wpisywali tam gdzie trzeba to było by super. Jednak wielu nie potrafi z tego dobrodziejstwa korzystać.
Mnie ten podział bardzo odpowiada.Bo może teraz dyskusje typu "to nie jest omlet" znajdą się we właściwym miejscu.Piszę-może,bo bardzo bym tego chciała,żeby tak było.Zaczynam od siebie,może powulutku przekonamy się do takiego podziału.
Właściwie, to wyręczyłaś mnie w udzieleniu odpowiedzi. Zwykle po początkowym bałaganie, następuje porządek. Będziemy powolutku przenosić w przepisach to, co nie jest opinią do dyskusji i za jakiś czas wszystkie komentarze będą klarowniejsze, a szukanie w nich łatwiejsze.
wlasnie o to chodzi ze roznie sie rozumie slowo dyskusja... Moze by tak zmienic dyskusje na "rady i wskazowki" moze wtedy kazdemu byloby latwiej wybrac gdzie sie ma wpisac...
Była właśnie taka dyskusja na temat przepisu ,mnóstwo wpisów,właśnie dyskusja,nie opinia na temat danego przepisu.Według mnie,opinia jest wtedy,kiedy ktoś wypróbuje dany przepis i wypowiada się na temat wypróbowanego przepisu .
To był ten przepis,zostało tylko kilka wpisów,ponieważ wywiązała się dyskusja nic nie wnosząca do przepisu,a emocji było sporo. http://wielkiezarcie.com/recipe34871.html
Nie będzie bałaganu, kiedy komentarze będą wstawiane bez pośpiechu. Przecież na stronie jest wyraźnie zaznaczone: opinia; dyskusja; Wystarczy trochę uwagi.
Może byłoby lepiej żeby OPINIA i DYSKUSJA wyświetlały się np w dwóch kolumnach ,a nie następowało to dopiero po kliknięciu na OPINIA lub DYSKUSJA .Pospieszalscy internauci widzieli by jednocześnie i jedno i drugie i byłby mniejszy bałagan(miejmy nadzieję!)
Jakoś mi umknął wątek - juz nawet sama sie przymierzałam do ustalenia co opinia a co dyskusja, bo chwilami granice są płynne.
Po pierwsze - ktoś zadaje pytanie w opiniach - jeżeli mu sie odpowie w dyskusji - nie skorzysta (jeżeli nei śledzi na bieżąco pierwszej strony) jeżeli nie odpowie mu się w tym samym dziale.
Po drugie co z hybrydami - zrobiła, dobre, ale... i tu następuje litania pytań odnośnie poprawienia wykonania.
Może warto założyć wątek poradnik - i na jakiś czas umieścić go na stałe jako pierwszy w poradach technicznych, aby określić co opinia a co dyskusja?
właśnie , myslę że robi się bałagan , użytkownicy nie rozdzielają tematu , wpisują gdzie chcą , moim zdaniem powinna być jedna opcja i trudno , teraz to można sie pogubić , przeskakując z opini na dyskusję :( było by super , ale nigdy nie będzie tak że wszyscy się nauczą poprawnie wpisywać ;(
Użytkownik makusia napisał w wiadomości:
> właśnie , myslę że robi się bałagan , użytkownicy nie rozdzielają
> tematu , wpisują gdzie chcą , moim zdaniem powinna być jedna opcja i trudno
> , teraz to można sie pogubić , przeskakując z opini na dyskusję :(
> było by super , ale nigdy nie będzie tak że wszyscy się nauczą poprawnie
> wpisywać ;(
makusiu, masz rację, jest totalny bałagan. Nie wiem kto wpadł na taki ??????????pomysł. Przedtem było o wiele lepiej.
Tak i od razu byla widac po ilosci komentarzy, ktory przepis zaslugiwal na uznanie( ilosc stron)
Macie rację - totalna beznadzieja.
co za bzdurne założenie, ze ilosc stron komentarzy świadczyl o tym ze przepis wart jest uwagi lub nie!
zwlaszcza jak dyskusje pod nimi wiazaly sie z tym czy przepis solic czy slodzic czy nie wiem co tam z nim jeszcze robic. i czy nazywa sie knedle czy udka czy skrzydelko.
wystarczy sie przylozyc (i niech kazdy zacznie od siebie). opinie sa po to zeby je wyrazic nt przepisu ktory juz sie wykonalo. dyskusja jest po to zeby wpisac tam wszystko co nie jest opinią. koniec.
Dla mnie bylo super tak jka bylo wczesniej..teraz sie robi balagan....
Prawda Anay. ludziom nie chce się wykazać trochę dobrej woli. Z tym, że przepis ma dużo komentarzy nie świadczy o tym, że jest dobry lub nie. Często są przepisy, które cieszą się dużym powdzeniem a mają znikomą ilość opinii.
anay ale tego malo kto sie trzyma niestety i dlatego, jak na razie, ten podzial nie zdaje egzaminu. A ilosc komentarzy to tez dla mnie troche smieszny wymiernik - raz komentarze sa rozne (i pochlebne i krytkujace) a dwa smaki masowe sa nie zawsze moim smakiem. Mizna sie naciac.
Użytkownik anay napisał w wiadomości:
> co za bzdurne założenie, ze ilosc stron komentarzy świadczyl o tym ze
> przepis wart jest uwagi lub nie!zwlaszcza jak dyskusje pod nimi wiazaly sie z
> tym czy przepis solic czy slodzic czy nie wiem co tam z nim jeszcze robic. i
> czy nazywa sie knedle czy udka czy skrzydelko.
zgadzam się w 100%
wystarczy sie przylozyc (i
> niech kazdy zacznie od siebie).
ale tak się nigdy nie stanie , dobrze o tym wiesz , gdyby każdy wiedział co to opinia a co dyskusja i wpisywał tam gdzie trza to by było gites , a tak to robi sie bałagan
opinie sa po to zeby je wyrazic nt przepisu
> ktory juz sie wykonalo. dyskusja jest po to zeby wpisac tam wszystko co nie
> jest opinią. koniec.
dokładnie , tylko wbij to do głowy tym wszystkim którzy to olewają....
Faktycznie, jest teraz trochę zamieszania z komentarzami, ale myślę, że podział na opinie i dyskusje z założenia nie jest zły. Bo gdyby każdy wpisywał co trzeba gdzie trzeba to na przykład łatwiej byłoby znaleźć jakieś dodatkowe informacje do przepsiu, których nie ma w wykonaniu, a byłyby właśnie w dyskusjach. Przedtem, by znaleźć takie informacje, trzeba było przewertować wszystkie strony komentarzy, a teraz wystarczyłoby przejrzeć tylko dyskusje. Problem w tym, że nie każdy trzyma się tego podziału, ale może z czasem będzie lepiej :)
Dokładnie. ja zadaje pytanie w dyskusji a odpowiedź na nia dostaję w opinni. Bałagan ogromny. Moderatorzy mieli dobre intencje by to rozgraniczyc. Gdyby ludzie wpisywali tam gdzie trzeba to było by super. Jednak wielu nie potrafi z tego dobrodziejstwa korzystać.
dodam ze podział na opinie i dyskusje jest bardzo dobry , tylko jak to wbić do główek większosci uzytkowników???
Mnie ten podział bardzo odpowiada.Bo może teraz dyskusje typu "to nie jest omlet" znajdą się we właściwym miejscu.Piszę-może,bo bardzo bym tego chciała,żeby tak było.Zaczynam od siebie,może powulutku przekonamy się do takiego podziału.
Właściwie, to wyręczyłaś mnie w udzieleniu odpowiedzi. Zwykle po początkowym bałaganie, następuje porządek. Będziemy powolutku przenosić w przepisach to, co nie jest opinią do dyskusji i za jakiś czas wszystkie komentarze będą klarowniejsze, a szukanie w nich łatwiejsze.
Zdanie "to nie jest omlet" jest wg mnie opinią nie dyskusją.
wlasnie o to chodzi ze roznie sie rozumie slowo dyskusja... Moze by tak zmienic dyskusje na "rady i wskazowki" moze wtedy kazdemu byloby latwiej wybrac gdzie sie ma wpisac...
jeśli przyjmiemy że "opinia" to wyrażenie doznań smakowych po wykonaniu potrawy , to w dyskusji będzie można "dyskutować" o całej reszcie:)
Fajny pomysł.
Była właśnie taka dyskusja na temat przepisu ,mnóstwo wpisów,właśnie dyskusja,nie opinia na temat danego przepisu.Według mnie,opinia jest wtedy,kiedy ktoś wypróbuje dany przepis i wypowiada się na temat wypróbowanego przepisu .
To był ten przepis,zostało tylko kilka wpisów,ponieważ wywiązała się dyskusja nic nie wnosząca do przepisu,a emocji było sporo.
http://wielkiezarcie.com/recipe34871.html
Oj, były.
Użytkownik Dorota zza plota napisał w wiadomości:
> haha to byly czasy
Nie będzie bałaganu, kiedy komentarze będą wstawiane bez pośpiechu. Przecież na stronie jest wyraźnie zaznaczone: opinia; dyskusja; Wystarczy trochę uwagi.
Może byłoby lepiej żeby OPINIA i DYSKUSJA wyświetlały się np w dwóch kolumnach ,a nie następowało to dopiero po kliknięciu na OPINIA lub DYSKUSJA .Pospieszalscy internauci widzieli by jednocześnie i jedno i drugie i byłby mniejszy bałagan(miejmy nadzieję!)
Jakoś mi umknął wątek - juz nawet sama sie przymierzałam do ustalenia co opinia a co dyskusja, bo chwilami granice są płynne.
Po pierwsze - ktoś zadaje pytanie w opiniach - jeżeli mu sie odpowie w dyskusji - nie skorzysta (jeżeli nei śledzi na bieżąco pierwszej strony) jeżeli nie odpowie mu się w tym samym dziale.
Po drugie co z hybrydami - zrobiła, dobre, ale... i tu następuje litania pytań odnośnie poprawienia wykonania.
Może warto założyć wątek poradnik - i na jakiś czas umieścić go na stałe jako pierwszy w poradach technicznych, aby określić co opinia a co dyskusja?