Witam, poszukuję przepisu na sos do makaronu serowo- śmietanowy, łagodny, taki pyszny kremowy, dość łatwy i szybki w przyrządzeniu. Czy ktoś pomoże??? Szukałam, ale nie znalazłam:( Z góry dziękuję:))
carbonara. rozgrzewasz ociupinkę oleju i podsmażasz cebulę (to nie jest konieczne). wlewasz śmietanę (około 1 litra) lub tak jak ja robię po połowie - śmietany i jogurtu, z tym, że jogurt wlewasz kilka chwil później niż śmietanę. Całość gotujesz około 7-10 minurt (aż śmietana zmieni kolor i zacznie gęstnieć). Dodajesz ser - topiony, żółty, plesniowy, resztki twarogowe - to co masz i lubisz. Gotujesz do rozpuszczenia sera. W międzyczasie przyprawiasz według uznania. Mozesz też dodać szpinak - jak lubicie sos serowo-szpinakowy.
Witam, poszukuję przepisu na sos do makaronu serowo- śmietanowy, łagodny, taki pyszny kremowy, dość łatwy i szybki w przyrządzeniu. Czy ktoś pomoże??? Szukałam, ale nie znalazłam:(
Z góry dziękuję:))
carbonara.
rozgrzewasz ociupinkę oleju i podsmażasz cebulę (to nie jest konieczne). wlewasz śmietanę (około 1 litra) lub tak jak ja robię po połowie - śmietany i jogurtu, z tym, że jogurt wlewasz kilka chwil później niż śmietanę. Całość gotujesz około 7-10 minurt (aż śmietana zmieni kolor i zacznie gęstnieć).
Dodajesz ser - topiony, żółty, plesniowy, resztki twarogowe - to co masz i lubisz. Gotujesz do rozpuszczenia sera. W międzyczasie przyprawiasz według uznania. Mozesz też dodać szpinak - jak lubicie sos serowo-szpinakowy.
Bardzo dziękuję:)
Paöecam Ci TEN sos.Jest bardzo smaczny i latwy.