Na naszych talerzach dzisiaj zagości : świeży filet z pstrąga soute , ziemniaczki z ziołami zasmażane , wielosskładnikowa sałatka warzywna z kapustą pekińską w roli głównej .. !! A potem deserek oczywiscie .. lody straciattela z goracymi wiśniami polane strużka adwocata !! Caffe i ciacho tez jest przewidziane ale to po dłuższym oddechu .. !!!
rosol z makaronem, pieczen wieprzowa, zasmazana kapustka kiszona i ziemniaki tluczone..+ kompot z gruszek.. a na deser szarlotka :)) <bylam na obiedzie u rodzicow >
Pytałaś kiedyś o firme pierogów, z której kupuje. Sory że dopiero teraz ale musiałam sprawdzić. Jest to firma ALEX-POL mrożonki są w workach po 2,5 kg ale u nas w sklepiku sprzedaje na wage czyli bierzesz ile chcesz:) polecam są pycha (kupuje pierogi z serem, z miesem, kopytka i kluski śląskie - sprawdzone) ale są jeszcze z owocami w sezonie podobno tez pyszne
My zajadalismy dzisiaj rosołek z makaronek, a na drugie: schab wg mojego przepisu, ryż lub pyzy ziemniaczane(do wyboru) oraz surówka z porów i buraczki z chrzanem. Jutro będa krokiety z barszczem :) smacznosci :)
U mnie pyszna zupa z groszkiem ptysiowym na bazie resztek sosu pieczeniowego ( sama nie mogłam się jej nachwalić, a wyszła z niczego ), natomiast na drugie schabowy z ziemniakami i mizerią.
w zasadzie obiad na jutro prawie gotowy :) Mc NUggetsy..do tego ziemniaki tluczone i salatka z zielonej salaty, ogorka zielonego i pomidora, ze smiatena.. (zrobie jutro ) :)
Barszcz czerwony na słodko z ziemniakami tłuczonymi, na drugie gulasz z piersi kurczaka i pyzy ziemniaczane. Na deser koktajl truskawkowy z polewa tofffiiii (ciekawe kiedy synkowi sie to znudzi ;)
hehe synkowi?.... No a ja myślałam że to Ty masz takie smaki:) U nas dziś łazanki z kapustą (właściwie z bigosem z zamrażalnika). Ja mam pierogi z serem (zamrożone)
Nie Renatko :) To moj synus codziennie chce teletubisiowy krem; dawno juz tej bajki nie oglada ale chetnie je koktajle ktore wygladaja tak jak ten krem :D
Krupnik ryzowy, pyzy ziemniaczane (wczoraj duzo zrobilam), gulasz z piersi kurczaka lub sos pieczarkowy do wyboru oraz domowy sok marchwiowo-jabłkowy. Na deser koktajl truskawkowy z polewa toffi.
Obiad u nas był dzisiaj nieco dziwny. Mój starszy synek sobie zażyczył tego dania. Mieliśmy drożdżowe bułeczki nadziewane serem i parówką z sosem czosnkowym i keczupem.
Ja dziś ulepiłam przeszło 100 pierogów ( na zaś ;)) ), ale brakło mi mąki, a zostało farszu, więc postanowiłam zrobić krokiety. Zainspirowana rozmową z Anną- zrobiłam krokiety z maki orkiszowej i do tego oszukany barszcz ( oszukany, bo to własciwie wlałam butelkę kwasu buraczanego do rosołu).
A tak swoją drogą to dziwna ta moja kuchnia ;)) Nie mam zwykłej mąki- tylko jakieś dyniowe, orkiszową, zytnią, kukurydzianą. Nie mam zwykłego oleju- tylko jakiś sezamowy, z avokado, lniany Nie mam jakiego mielonego, albo kurczaka na codzienny obiad tylko dzika, jelenia... Zwykłego przecieru pomidorowego tez nie mam ;))
Czyli masz w kuchni same fajne roznosci...ostatnio czytalam o oleju sezamowym, teraz wlasnie jego spozywanie jest wskazane, jesienia. wlasnie dzisiaj zrobilo mi sie za duzo kopytek i myslalam o Tobie, jak Ty mrozisz swoje sterty pierogow...wlasnie mam pytanie, mrozisz surowe czy gotowane? Moje kopytka ziemniaczane tez mialy make kamut w sobie, i pszenna razowa, zrobilam je z serem w srodku polane maslem i parmezanem...
Ja mrożę surowe- i to bez względu na to, czy to są pierogi, czy kluski - układam na wysypanej mąką tacce- tak, zeby się nie dotykały. Jak już są twarde- to przekładam do woreczka. jak zapytasz na forum- to mniej więcej będziesz miała po równo- jedni mrożą podgotowane i nie dadzą się przekonać do innego sposobu ;) inni mrożą tak jak ja- na surowo :)
Wczoraj ugotowałam gar fasolki po bretonsku, wiec mezus na obiadek bedzie mial i jedziemy do mamuski to jej tez zawioze :D Dla mnie i synusia bedzie fitka, mielone z ryzem, ziemniaki i sałata w smietanie. Na desre oczywiscie koktajl truskawkowy z polewa toffi
mintaj zapiekany w folii, z czosnkiem i pieprzem cytrynowym,skropiony oliwa, ryz/ziemniaki i pewnie salatka z ogorkow kiszonych ( mam nadmiar, musze to zjesc... )
swiezy fenkul, marchew tarta z cytryna i oliwa, rucola, surowka z czerwonej kapusty z jablkiem i cebula, 3 plastry szynki typu Parma, kromka chleba, czerwone wino
Wczoraj zupa pomidorowa z kółkami, ryba w panierce, surowka z kapusty kiszonej i ziemniaki. Dzisiaj rosół z makaronem, rolady z sosem, kapusta modra i ziemniaki.
A u nas dziś: rosól z makaronem, dzik w sosie myśliwskim, szare kluski śląskie, modra kapusta. Na deser tarta z jeżynami ( jezyny z nalewki, o której zapomniałam ;)) Dają kopa, hi )
Byl zurek,tluczone ziemniaki, schabowy, salatka ogorkowa i salatka z czerwonej kapusty+ kompot z gruszek.. A do ciasta mogdalowego, ktore przynieslismy, jeszcze kruche z gruszkami i jablkami w wykonaniu mojego tatusia.. pyyycha..
Wczoraj zupa pieczarkowa z łazankami (niedobrymi fujjj) a na drugie paluszki z piersi kurczaka, mizeria i ziemniaki. Na deser koktajl malinowo-jezynowy z polewa toffi. A dzisiaj nie wiem jeszcze co, jestem na etapie szukania i wymyslania :)
No to na dzis wymyslilam krupnik ryzowy, fileciki drobiowe w cieplutkich kozuszkach, ziemniaki i sałatka z pomidorów i ogorkow w sosie greckim. I jeszcze oczywiscie bedzie deser - koktajl truskawkowy z polewa toffi
ja wczoraj zrobiłam fasolowa zupkę na boczku i kopytkową roladę według Mońci(pierwszy raz i wyszło super-pychota) na dwa dni wiec dzis to samo co wczoraj:))
Wczoraj - pierś kurczaka panierowana w płatkach kukurydzianych z ryżem i białym sosem + domowa sałatka paprykowa. Dzisiaj - karczek z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty. A na jutro szukam pomysłu, na coś szybkiego, bo po południu jadę do mamusi na 2 dni do Wrocławia...to będę miała się dobrze.
My na weekend tez do mamusi bo ja mam znowu zajecia na uczelni :/ Dzisiaj szybko zalewajka z kiełbaska. No i oczywiscie koktajl malinowo - jezynowy z polewa toffi
Wczoraj rosół z makaronem, roladki ze szpinakiem, mizeria i ziemniaki. Dziś rosół, kurczak z piekarnika, smażone ziemniaki (z wczoraja) i surówka z marchewki.
Tak głupiego i niedopasowanego smakowo obiadu jak dzisiaj, dawno nie jadłam. Wszystko przez to, że mama przyniosła mi surowego łososia, którego nie powinnam już mrozić. Co dalej? No cóż... Miałam marchewkę z groszkiem, która była wczoraj na obiad podawana do mielonych kotletów z ziemniakami. Miałam za dużo kalafiora, z którego robiłam zupę krem - nadmiar powinnam zamrozić, ale jak durna ugotowałam i trzeba było zjeść I miałam pyry.
W rezultacie z dość głupimi minami jedliśmy smażonego łososia podanego z gotowanymi ziemniakami, gotowanym kalafiorem oraz marchewką z groszkiem :} Raczej nie polecam. Smakowało, i owszem, ale wszystko osobno, hihi
Weekend u mamuski: w sobote pomidorowa z makaronem, karczek z sosem, buraczki. W niedziele rosół z makaronem, kotlety w piersi kurczaka i sałata w smietanie. Dzisiaj mielismy lane kluski na rosole, paluszki z piersi kurczaka z sosem czosnkowym, ziemniaki i sałątka z pomidorow i ogorkow w sosie greckim.
Zupa cebulowa z serem zóltym i grzankami, na drugie miesne babeczki nadziewane pieczarkami, sałątka z pomidorow zielonych (kupiona) i ziemniaki. Na deser dzisiaj odmiana - monte :)
Zupa pomidorowo-marchewkowa z makaronem, kielbaski zapiekane z groszkiem,cebulka,sosem pomidorowym oraz serem dodatek ziemniaki zapiekane z kminkiem.Na deser rolada kokosowa na zimno.
Krupnik na serduszkach z dobieranymi ziemniakami dla mnie i syna. Na drugie zostało mi mielone wiec zrobie http://wielkiezarcie.com/recipe17702.html z sałatka z zielonych pomidorow. Deser - koktajl z truskawek z polewa toffi (tu na pewno nie zapomni tej polewy bo bez niej nie wypije koktajlu, to dzieki tej polewie chyba tylko je pije ;)
a ja dzis nietypowo cateringowo (obiad w pracy): buleczki drozdzowe z serem i maslem czosnkowym, i salatka hawajska (salata, pomidor, kurczak i ananas)
Wczorajszy krupnik (dodam jedynie ziemniaki w kostke), mortadela w ciescie nalesnikowym, ziemniaki i sałatka z ogorkow w chilli. Na deser koktajl truskawkowy z polewa toffi
Dziś ziemniaczki, duszona marchewka i eksperyment.... czyli coś na wzór potrawki ze zmielonej ugotowanej wcześniej łopatki i uduszonej z cebulką... beż żadnego sosu. Bo tak podają na szkolnej stołówce syna (przynajmniej tak mi opisał) więc robię i zobaczymy co z tego wyniknie:)
U mnie dzis bedzie ryba o nazwie ZEBACZ. Jeszcze nie wiem jak ja przyzadze z uwagi na to gdyz jest bardzo tlusta. Moze ktos mi podpowie ciekawgo , a jesli nie to sama se bede musiala poradzic. Zycze wszystkim milego dnia .
Jak przeczytałam zlewajka zamiast zalewajka to przypomniał mi się kawał. Przychodzi turysta do pubu. Zamawia piwo. Na pytanie jakie wybiera zliwkowe. Zaciekawiony kupuje i mówi, że dobre to piwo zliwkowe ale nigdy o takim nie słyszał. Barman oznajmia a tak sobie zliwam resztki.
A ja dzis nic na obiad nie robie gdys postanowilam zrobic salake warzywna , taka stara tradycyjna salatke z majonezem bez zadnych udziwnien. Troche to pracochlonne wiec obiad bedzie jutro a dzis kazdy zje co wpadnnie mu w rece .. :)
o medaliony drobiowe są pyszne! ja dzis kotlety mielone w bialym sosie, surowka z ogorkow, troszke ziemniakow z maselkiem. a pozniej na kolacyjke kanapka z makrelą mniam mniam. (zaraz zjem chyba jeszcze jedną!^^)
Dzisiaj zapomniana zupa pomidorowa z kołkami (przypomnialo sie synkowi), kotleciki drobiowe, ziemniaki i sałatka z zielonych pomidorow. Na deser koktajl truskawkowy z polewa foffi.
Użytkownik renataz36 napisał w wiadomości: > U nas tydzien wykorzystwania zapasów z zamrażalnika (znów mam > chemie) więc dziś były kartacze ze skwarkami (babcia zrobiła)
Reniu skarbie , duzo siły życze ;) całuski zasyłam
ja tam wole bigos do pieczywa...maz ma urodziny w sobote impreza i zazyczyl sobie bigos...ja robie taki typowo mysliwski, zeberka, kurczak, sliwki, grzyby...istna bomba kaloryczna...
Mój też się "przegryzał" ( tak mnie jakoś na bigos naszło bez okazji ), więc Twój pewnie również będzie pyszny, ja tylko śliwek nie dałam, ale następnym razem...
też bym chciała zacząć juz dzisiaj, ale po pracy mi się zazwyczaj nie chce. Ja zacznę w sobotę jednak.. I nie wiem czy zdązy poleżeć, żeby się przegryzł..bo znając moich głodomorów- to może byc cięzkie...
Użytkownik agus2404 napisał w wiadomości: > jak robiłam ostanio bigos, to "łobadwa" nade mną stali i pytali "długo > jeszcze"??? no jak tu ma się coś przegryżć...
Wczoraj krupnik ryzowy, na drugie nalesniki z farszem chili con carne i spagetii do wyboru (mialam obie potrawy zamrozone). Na deser koktajl malinowo - jezynowy z polewa toffi . Dzisiaj zupa pieczarkowa z makaronem ryzowym a na drugie frytki z McDonalda kupione w drodze bo wybieramy sie do babci :D
Zapraszam do kontynuacji.
Bahus
Zwykłe schabowe (ale pyszne) z ziemniaczkami i surowką.
Musaka po grecku z przepisu, który umieściła Mircia. Rewelacja
nic tu nie ma...u Mirci..pusto...!!!!!!
pewno bedzie nieaktywnie
http://wielkiezarcie.com/recipe15133.html
Leniwie robiłam dziś leniwe pierożki,do popicia kompot wiśniowy.
Na naszych talerzach dzisiaj zagości : świeży filet z pstrąga soute , ziemniaczki z ziołami zasmażane , wielosskładnikowa sałatka warzywna z kapustą pekińską w roli głównej .. !! A potem deserek oczywiscie .. lody straciattela z goracymi wiśniami polane strużka adwocata !! Caffe i ciacho tez jest przewidziane ale to po dłuższym oddechu .. !!!
roladki drobiowe w sosie grzybowym + sałata zielona
maz zazyczyl sobie lasagne
u nas bedzie dzis obiad krolewski : pieczona POLSKA :-) ges z jablkami do tego kluski ziemniaczane pol na pol i czerwona kapusta zasmazana.
Karkówka duszona z cebulą, kluchy na parze, sos pieczarkowy i sałata ze śmietaną lub surówka z kiszonych ogórków.
rosol z makaronem, pieczen wieprzowa, zasmazana kapustka kiszona i ziemniaki tluczone..+ kompot z gruszek.. a na deser szarlotka :)) <bylam na obiedzie u rodzicow >
Rosół z makaronem ze sklepu, a na drugie ziemniaki, filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i żółtym serem do tego buraczki zasmażane.
U nas tradycyjnie rosol z makaronem, kotlety z piersi kurczaka w serowej panierce, ziemniaki i salata w smietanie
Pytałaś kiedyś o firme pierogów, z której kupuje. Sory że dopiero teraz ale musiałam sprawdzić. Jest to firma ALEX-POL mrożonki są w workach po 2,5 kg ale u nas w sklepiku sprzedaje na wage czyli bierzesz ile chcesz:) polecam są pycha (kupuje pierogi z serem, z miesem, kopytka i kluski śląskie - sprawdzone) ale są jeszcze z owocami w sezonie podobno tez pyszne
Dzieki :) Jak spotkam to kupie :)
U nas tradycyjnie to były gołąbki, ale w tym roku jest bigos, w dzisiejszej wersji z dodatkiem gotowanych ziemniaków
My zajadalismy dzisiaj rosołek z makaronek, a na drugie: schab wg mojego przepisu, ryż lub pyzy ziemniaczane(do wyboru) oraz surówka z porów i buraczki z chrzanem.
Jutro będa krokiety z barszczem :) smacznosci :)
Golonka gotowana, kiszona kapusta z grzybami...pieczywo.
Bahus
flaczki z chlebkiem ( od wczoraj)
U nas tez obiad wczorajszy, rosol z makaronem, kotlety z piersi kurczaka i sałata w smietanie. Na deser koktajl z malin i jezyn z polewa toffiiiiiii
U mnie gołąbki w sosie pomidorowym ,z buraczkami w trzech odsłonach i ziemniaczki.
Ja dziś gotuje rosołek bo wczoraj bylismy w rozjazdach, potem pałeczki z kurczaka i surówka z kapusty
a u mnie dzisiaj kotlety z piersi kurczaka,ziemniaczki,buraczki albo ogórek kiszony do wyboru,na deser ciasto i kompot z truskawek.
U mnie dziś na obiad kapuśniaczek :-) a dla męża zostało jeszcze trochę wczorajszej zapiekanki z makaronem i mięsem mielonym.
zapiekanka ziemniaczana z mięskiem mielonym papryką cebulą i brokułami
Makaron z sosem pomidorowym, niby spagetti:)
racuszki ryżowo-jabłkowe z cynamonem i cukrem waniliowym,sok wiśniowy
Rosół + Kurczak z rożna +pieczone ziemniaki +surówka +kompot
U mnie pyszna zupa z groszkiem ptysiowym na bazie resztek sosu pieczeniowego ( sama nie mogłam się jej nachwalić, a wyszła z niczego ), natomiast na drugie schabowy z ziemniakami i mizerią.
szczawiowa z ryzem i jajkiem i piersi z kurczaka z ryzem albo ziemniakami i surowka z pekinskiej
Golonka gotowana, kapusta kiszona (gotowana) z grzybami. Sok z wiśni (przetwory własne)
Kotlety schabowe zapiekane z szynka, pieczarkami i serem, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty.
makaron domowy z brokulami, oliwa i peperoncino, na to parmezan oczywiscie
w zasadzie obiad na jutro prawie gotowy :) Mc NUggetsy..do tego ziemniaki tluczone i salatka z zielonej salaty, ogorka zielonego i pomidora, ze smiatena.. (zrobie jutro ) :)
Barszcz czerwony na słodko z ziemniakami tłuczonymi, na drugie gulasz z piersi kurczaka i pyzy ziemniaczane. Na deser koktajl truskawkowy z polewa tofffiiii (ciekawe kiedy synkowi sie to znudzi ;)
wczorajsza szczawiowa i fasolka po bretońsku
hehe synkowi?.... No a ja myślałam że to Ty masz takie smaki:) U nas dziś łazanki z kapustą (właściwie z bigosem z zamrażalnika). Ja mam pierogi z serem (zamrożone)
Nie Renatko :) To moj synus codziennie chce teletubisiowy krem; dawno juz tej bajki nie oglada ale chetnie je koktajle ktore wygladaja tak jak ten krem :D
Krupnik ryzowy, pyzy ziemniaczane (wczoraj duzo zrobilam), gulasz z piersi kurczaka lub sos pieczarkowy do wyboru oraz domowy sok marchwiowo-jabłkowy. Na deser koktajl truskawkowy z polewa toffi.
Gulasz z pieczarkami, kasza gryczana, ogórki kiszone.
dzis pizza w szpitalnym barze...
Kurczak duszony:) + frytki + mizeria+ kompot śliwkowy
kalafiorowa i wczorajsza fasolka po bretońsku
golabki z nadzieniem wolowo-kuskusowym. w sosie pomidorowym.
Flaki:)
zupa buraczkowa i parowce ze śmietaną
naleśniki z powidłami( własnymi) + sok z jabłek ( własny)
Dzis na obiadek bede jadl rosolek i pierogi z kapusta i grzybami :)
Obiad u nas był dzisiaj nieco dziwny. Mój starszy synek sobie zażyczył tego dania. Mieliśmy drożdżowe bułeczki nadziewane serem i parówką z sosem czosnkowym i keczupem.
Miało być "to danie".
Wczoraj pierogi z truskawkami (mrożone), a dzisiaj spagetti z sosem pomidorowym i mielonym mięskiem (ulubione danie mojej młodszej latorośli ).
zupa z fenkulu z marchewka i kluskami z maki razowej, klopsy na parze w sosie wlasnym
Zupa pomidorowa z makaronem. Ziemniaki tluczone, kaszanka i sałatka z ogórków kiszonych. Koktajl truskawkowy z polewa toffi :)
wczorajsza kalafiorowa i pierogi ruskie
krokiety z miesem + barszcz czerwony
zupa fenkulowa z wczoraj tym razem z makaronem "ziarno arbuza" i parmezanem
A u mnie dzis makaron wymieszany z cukinia i pieczarkami, oraz brokuly z bułka tarta
Ja dziś ulepiłam przeszło 100 pierogów ( na zaś ;)) ), ale brakło mi mąki, a zostało farszu, więc postanowiłam zrobić krokiety. Zainspirowana rozmową z Anną- zrobiłam krokiety z maki orkiszowej i do tego oszukany barszcz ( oszukany, bo to własciwie wlałam butelkę kwasu buraczanego do rosołu).
A tak swoją drogą to dziwna ta moja kuchnia ;))
Nie mam zwykłej mąki- tylko jakieś dyniowe, orkiszową, zytnią, kukurydzianą.
Nie mam zwykłego oleju- tylko jakiś sezamowy, z avokado, lniany
Nie mam jakiego mielonego, albo kurczaka na codzienny obiad tylko dzika, jelenia...
Zwykłego przecieru pomidorowego tez nie mam ;))
Musze chyba iśc na jakieś zakupy....
Czyli masz w kuchni same fajne roznosci...ostatnio czytalam o oleju sezamowym, teraz wlasnie jego spozywanie jest wskazane, jesienia.
wlasnie dzisiaj zrobilo mi sie za duzo kopytek i myslalam o Tobie, jak Ty mrozisz swoje sterty pierogow...wlasnie mam pytanie, mrozisz surowe czy gotowane?
Moje kopytka ziemniaczane tez mialy make kamut w sobie, i pszenna razowa, zrobilam je z serem w srodku polane maslem i parmezanem...
Ja mrożę surowe- i to bez względu na to, czy to są pierogi, czy kluski - układam na wysypanej mąką tacce- tak, zeby się nie dotykały. Jak już są twarde- to przekładam do woreczka.
jak zapytasz na forum- to mniej więcej będziesz miała po równo- jedni mrożą podgotowane i nie dadzą się przekonać do innego sposobu ;) inni mrożą tak jak ja- na surowo :)
mysle, ze jesli bym je ugotowala, to pewnie bym zjadla...a tak surowe...do mrozenia!
Krupnik, zapiekane piersi z porami, ryż, surówka z pekinki, pora i marchewki.
Pulpety z warzywami i ziemniaki duszone z cebulką, a na dodatek sałatka ogórkowa ze słoika ( domowej roboty ).
zupa jarzynowa i ziemniaki,mielone z kalafiora i buraczki
Zupa brokulowo-serowa,cielecina zapiekana z jarzynami w sosie, na deser szarlotka
Wczoraj ugotowałam gar fasolki po bretonsku, wiec mezus na obiadek bedzie mial i jedziemy do mamuski to jej tez zawioze :D
Dla mnie i synusia bedzie fitka, mielone z ryzem, ziemniaki i sałata w smietanie. Na desre oczywiscie koktajl truskawkowy z polewa toffi
chyba musze kupić toą plewę toffi bo widze synuś jada ją ze wszystkim hehehe u nas dziś uszka i barszczyk czerwony
mintaj zapiekany w folii, z czosnkiem i pieprzem cytrynowym,skropiony oliwa, ryz/ziemniaki i pewnie salatka z ogorkow kiszonych ( mam nadmiar, musze to zjesc... )
U mnie zupa - parzybroda ( lekko zmodyfikowana ) i francuskie klopsy z ryżem i pomidorami.
swiezy makaron z tunczykiem, oliwkami i kaperami, napar z pokrzywy
a jaki ten tunczyk? z puszki, wedzony? gotowany?:>
z puszki w sosie wlasnym, lub ze sloika
ze słoika?:P chyba nie widziałem
We Wloszech sa tez w sloikach...ale baaardzo drogie, filety
no cuż chyba zostane przy moich puszkach:P
Użytkownik sushi napisał w wiadomości:
> a ja dzisiaj spaghetti :) niezle wyszlo. A szprota to jadlem jakis juz czas
> temu, czas by znow zakupic
a jakiego kupujesz?:) i z czym to speghetti jesz?:)
paluszki rybne + surówka z pekinki + ziemnaiki
prażonki i kwaśne mleko
swiezy fenkul, marchew tarta z cytryna i oliwa, rucola, surowka z czerwonej kapusty z jablkiem i cebula, 3 plastry szynki typu Parma, kromka chleba, czerwone wino
Dziś u nas gyros jak z knajpy:) a nie trzeba nigdzie wychodzić tylko siedzieć w ciepłym domku
A u nas gęsta zupka rozgrzewająca z grzankami lub groszkiem ptysiowym, a na drugie kurczak z rożna z ziemniakami i mizerią.
Wczoraj gołąbki z pomidorowym sosem, dzisiaj rosół z makaronem, czerwone udka, kalafior z masłem i bułką i ziemniaki tłuczone.
Wczoraj zupa pomidorowa z kółkami, ryba w panierce, surowka z kapusty kiszonej i ziemniaki.
Dzisiaj rosół z makaronem, rolady z sosem, kapusta modra i ziemniaki.
A u nas dziś: rosól z makaronem, dzik w sosie myśliwskim, szare kluski śląskie, modra kapusta. Na deser tarta z jeżynami ( jezyny z nalewki, o której zapomniałam ;)) Dają kopa, hi )
U nas dziś tradycyjnie staropolsko - kapuśniak zwany dziadem z ziemniakami tłuczonymi. Na deser wczorajszy placek drozdżowy :)
kapuśniak i spaghetti wczorajsze
Kopytka. Jedne z suszoną chili, drugie z koperkiem i oczywiście okraska.
pieczone udka z kurczaka, frytki, salata
na kolację to ja jem kanapeczki i wczoraj np z iletem ze sledzia+cebulka+czarna oliwka mmmm:)
a lubisz sledzie w smietanie?:>
Pomidorowa z zacierką, ziemniaki, kotleciki z parówek, mizeria.
Kura pieczona (dostałam taka wiejską) + tłuczone ziemniaki+ kiszona kapusta.
a u mnie kapusta z chlebem lub tłuczonymi ziemniakami do wyboru
Grilowana pierś kurczaka ( na patelni do grilowania ) z ziemniakami tłuczonymi z cebulką i sałatka warzywna ze słoika - domowej roboty.
wczoraj , kurczak w miodzie + ziemniaki+ mizeria , dzisiaj krupnik, a teraz szukam inspiracji na jutro:))
wczorajszy kapusniak i pierogi...tez z kapusta i z pieczarkami a na deser sernik na zimno mojej corci:))
Dzisiaj zupa pomidorowa z makaronem.
A my dzis zurek u moich rodzicow i rybka zapiekana w folii (mojego meza) z ryzem i jakas surowka..(jeszcze nie wiem jaka)
pomidorowa z ryżem, kurczaczek z ziemniakami i surówką z pekińskiej :)
Brokulowa z serkami topionymi ziemniaki smazone z jajkiem sadzonym
Dziś byłam u lekarza więc obied szybki po powrocie... spagetti
Wczorajsza pomidorowa, ziemniaki z sosem myśliwskim, mielone z musztardą i brokuł z masłem i tartą bułką.
Renatko..jak Ty się czujesz?
Zupa ogórkowa z ryzem, na drugie kulki ziemniaczano serowe z sosem czosnkowym, no i na deser koktajl truskawkowy z polewa toffi
zostało krupniku , więc krupnik:)
zupa z fenkulu, marchewki, ziemniaka i cebuli z makaronem male muszelki, gotowane kasztany, orzechy wloskie
My dzis na obiadek do mamuni- cokolwiek bedzie , bedzie pyszne!! a na deser ciasto migdalowe..
Ruskie pierogi mniam
Byl zurek,tluczone ziemniaki, schabowy, salatka ogorkowa i salatka z czerwonej kapusty+ kompot z gruszek.. A do ciasta mogdalowego, ktore przynieslismy, jeszcze kruche z gruszkami i jablkami w wykonaniu mojego tatusia.. pyyycha..
rolady z piersi kurczaka ,z grzybami i serem żółtym + surówka z białej kapusty + kompot agrestowo - truskawkowy
Schabowe z piersi kurczaka, buraczki i tłuczone ziemniaki.
dizsiaj niestety zupka chinska i przetwory rybne z puszki:P jutro mam nadzieję coś domowego <mniam>
Wczoraj zupa pieczarkowa z łazankami (niedobrymi fujjj) a na drugie paluszki z piersi kurczaka, mizeria i ziemniaki. Na deser koktajl malinowo-jezynowy z polewa toffi.
A dzisiaj nie wiem jeszcze co, jestem na etapie szukania i wymyslania :)
No to na dzis wymyslilam krupnik ryzowy, fileciki drobiowe w cieplutkich kozuszkach, ziemniaki i sałatka z pomidorów i ogorkow w sosie greckim. I jeszcze oczywiscie bedzie deser - koktajl truskawkowy z polewa toffi
ja wczoraj zrobiłam fasolowa zupkę na boczku i kopytkową roladę według Mońci(pierwszy raz i wyszło super-pychota) na dwa dni wiec dzis to samo co wczoraj:))
a u mnie dzis bedzie reszta ruskich
Ziemniaczki i kotlety z mortadeli, surówka z kiszonych ogórków
a ja dzis zrobie zapiekanke z ziemniakow, mieszanki warzywnej i fileta z kurczaka..
Barszcz czysty z uszkami, pierogi z mięsem i kiszoną kapustą.
warzywa na patelnię + kurczak +ryż + sok jabłkowy( własny)
Zalewajka z białą kiełbasą ziemniakami i skwarkami.
Piersi kurczaka w boczku ( by gosiekb) z ziemniaczkami i pekińską :)
wątróbka duszona z cebula i jabłkiem:) a do tego chleb.
Wczoraj - pierś kurczaka panierowana w płatkach kukurydzianych z ryżem i białym sosem + domowa sałatka paprykowa.
Dzisiaj - karczek z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty.
A na jutro szukam pomysłu, na coś szybkiego, bo po południu jadę do mamusi na 2 dni do Wrocławia...to będę miała się dobrze.
zupka ryżowa na rosole i pierogi z kapustą i pieczarkami:)) i szukam inspiracji na jutro...
zupa kalafiorowa z ryzem ( cos ostatnio ryż nam smakuje)
Ruskie pierogi
My na weekend tez do mamusi bo ja mam znowu zajecia na uczelni :/
Dzisiaj szybko zalewajka z kiełbaska. No i oczywiscie koktajl malinowo - jezynowy z polewa toffi
krokiety z mieskiem kapustą i pieczarkami do tego żurek biały
Morszczuk smażony, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty.
Zupa z soczewicy z ziemniakami, oliwa i parmezanem... pycha!
Schabowy (od mamusi), salatka z czerwonej kapusty (od mamusi :) ) i ziemniaki..
zupa z ziemniaczana z soczewica.
Jutro Gulasz Thomasa z moich przepisow z knedlem z bulki.
Gulasz wieprzowy, pyzy na parze oraz buraczki z papryką ze słoika( zapasy)
Makaron z sosem z suszonych grzybów ( a luby jeszcze karkówka z grila do tego)
placek ziemniaczany + wołowy gulasz z ogórkiem kiszonym w plastrach,suszonymi grzybami+papryka konserwowa (własna)+sok z wiśni (własny)
Gulasz w musztardowym sosie, kasza gryczana, sałatka bułgarska do obiadu (kupna).
ziemniaki z jajkiem sadzonym, do tego kalafior z masłem i bułką
Cienko krojona wolowina z patelni "straccetti" (sciereczki) z rucola, oliwa i cytryna, swieza kapusta z marchewka, kromka chleba, czerwone wino
Dziś obiad na mieście czyli nugetsy z frytkami i sosem słodko kwaśnym:)
U mnie od wczoraj gościnnie i imieninowo więc dziś nie gotuję obiadku, zjemy żurek i krokiety
wczoraj żur - gotowany w piątek, a dzisiaj fusilli w sosie śmietanowo - czosnkowym z łososiem
rosołek z makaranom i łopatka z piekarnika i surówka z pekińskiej ze śmietaną i majonezem
co to jest fusilli??
swiderki. Jak na zdjeciu
dzięku Dorotko no popatrz wystarczyło poszukać... sory za mojego lenia:)
Udka zkurczaka w sosie śmietanowo pieczarkowym, ziemniaki, marchewka z tymiankiem i cebulką, kompot z jabłek.
A u nas dziś "gulasz" z jelenia, z kaszą jęczmienną i surówką z ogórków kiszonych z cebulą i musztardą.
A ja dzis jadlam rosolek (w sam raz po wczorajszym parapecie ;P ) i golabki mojego tatusia :))
krupnik zabielany, sos z kielbasy w sosie pomidorowym z makaronem
u mnie dzis cukinia panierowana, ziemniaczki i surowka z kiszonej kapusty::)
Wczoraj rosół z makaronem, roladki ze szpinakiem, mizeria i ziemniaki. Dziś rosół, kurczak z piekarnika, smażone ziemniaki (z wczoraja) i surówka z marchewki.
ryba panierowana + sałata lodowa
Tak głupiego i niedopasowanego smakowo obiadu jak dzisiaj, dawno nie jadłam.
Wszystko przez to, że mama przyniosła mi surowego łososia, którego nie powinnam już mrozić.
Co dalej? No cóż...
Miałam marchewkę z groszkiem, która była wczoraj na obiad podawana do mielonych kotletów z ziemniakami.
Miałam za dużo kalafiora, z którego robiłam zupę krem - nadmiar powinnam zamrozić, ale jak durna ugotowałam i trzeba było zjeść
I miałam pyry.
W rezultacie z dość głupimi minami jedliśmy smażonego łososia podanego z gotowanymi ziemniakami, gotowanym kalafiorem oraz marchewką z groszkiem :}
Raczej nie polecam. Smakowało, i owszem, ale wszystko osobno, hihi
Kurcze łosoś.............. świeży.... dla mnie to tylko z rusztu ,mniam ale narobiłaś smaczka
Ja lososia robie zawsze w folii a piekarniku z pomidorem i cebula...a do tego groszek, marchewka i kalafior jak najbardziej by pasowaly...
hmmm bylby pyszny w sosie z bialego wina...ze szpinakiem...
Ja ostatnio zamroziłam ugotowanego kalafiora bo mi został i nie chciałam by się zmarnowało.
Po rozmrożeniu jednak kalafior był trochę wodnisty.
No niezle musze przyznac, ale ja tez czasem robie rone gawfy ,chcac oproznic lodowke ... :)
rosol wolowy z makaronem z wczoraj
Weekend u mamuski: w sobote pomidorowa z makaronem, karczek z sosem, buraczki. W niedziele rosół z makaronem, kotlety w piersi kurczaka i sałata w smietanie.
Dzisiaj mielismy lane kluski na rosole, paluszki z piersi kurczaka z sosem czosnkowym, ziemniaki i sałątka z pomidorow i ogorkow w sosie greckim.
a ja wczoraj zrobilam na dzisiaj oszukane lazanki ;) wyszly pyszne :)
Zupa cebulowa z serem zóltym i grzankami, na drugie miesne babeczki nadziewane pieczarkami, sałątka z pomidorow zielonych (kupiona) i ziemniaki. Na deser dzisiaj odmiana - monte :)
bez sosu toffi?? o kurcze znudził mu sie hahaha
No bez :) Chyba raczej zapomnial o tym sosie bo dawno nie pil monte i w 3 sekundy go wypil
Karkówka zapiekana z cebulą i serem, kluchy śląskie i sałata ze śmietaną.
zupa pomidorowa z makaronem i placki ziemniaczane ze śmietaną :)
Wczoraj - ziemniaki z duszonymi żeberkami, sosem i marynowanymi grzybkami lub ogórkami.
Dzisiaj - leczo z ziemniakami lub bagietką.
kapusta w pomidorach, 2 kromki chleba
Zupa pomidorowo-marchewkowa z makaronem, kielbaski zapiekane z groszkiem,cebulka,sosem pomidorowym oraz serem dodatek ziemniaki zapiekane z kminkiem.Na deser rolada kokosowa na zimno.
Krupnik na serduszkach z dobieranymi ziemniakami dla mnie i syna. Na drugie zostało mi mielone wiec zrobie http://wielkiezarcie.com/recipe17702.html z sałatka z zielonych pomidorow. Deser - koktajl z truskawek z polewa toffi (tu na pewno nie zapomni tej polewy bo bez niej nie wypije koktajlu, to dzieki tej polewie chyba tylko je pije ;)
u nas dziś kapuśniak dla chłopców (ja tylko spróbuje)a dla mnie kasza gryczana z warzywami i sos pieczarkowy z wczoraj
Filety z piersi kurczaka w cieście naleśnikowym, pieczone ziemniaki i surówka z kapusty, marchwii, cebuli i ogórka kiszonego.
pomidorowa z makaronem i kiełbasa z rusztu
Kotlety drobiowo - serowe z siekanej piersi kurczaka i ryż z beszamelem + domowa sałatka zimowa.
U mnie dzis bylo juz niestety; kotleciki w sosie pieczarkowym i do tego sorowka z kapusty pekinskiej.
przepyszne ziemniaki z piekarnika (robil maz) i sadzone jajka
a ja dzis nietypowo cateringowo (obiad w pracy): buleczki drozdzowe z serem i maslem czosnkowym, i salatka hawajska (salata, pomidor, kurczak i ananas)
Wczorajszy krupnik (dodam jedynie ziemniaki w kostke), mortadela w ciescie nalesnikowym, ziemniaki i sałatka z ogorkow w chilli. Na deser koktajl truskawkowy z polewa toffi
Dziś ziemniaczki, duszona marchewka i eksperyment.... czyli coś na wzór potrawki ze zmielonej ugotowanej wcześniej łopatki i uduszonej z cebulką... beż żadnego sosu. Bo tak podają na szkolnej stołówce syna (przynajmniej tak mi opisał) więc robię i zobaczymy co z tego wyniknie:)
Ja czasami jadlam gdy zostało mieso rosołowe zmielone (lub gdy mi sie nie chało mielic drobno pokrojone) z duszona cebulka i pieczarkami :)
U mnie dokładnie to, co wczoraj.
Szaszłyki z szynki wieprzowej z ziemniakami pieczonymi , surówka z kiszonych ogórków.
Barszcz ukraiński, makaron z serem.
Kotlety mielone, ziemniaki tłuczone i kalafior z wody posypany koperkiem.
Ja dzis placek po zbojnicku wedlug przepisu ktory dzis wstawilam :)
a ja dziś będąc u koleżanki zostałam poczęstowana obiadem produkcji jej męża - w menu zupa cebulowa, sałatka z pomidorów, ziemniaki, mielone :) mniam
a w domku dla męża ugotowałam barszcz a dla brata, który się dożywia w czwartki u nas makaron ryżowy z tuńczykiem i warzywami :)
swiezy makaron "uszka" z boczkiem, czosnkiem, peperoncino i brokulami, posypany serem owczym
Placki makaronowe z zoltym serem i pieczarki z dodatkami (te ktore sie nie zmiescily do nadzienia do pasztecikow na kolacje) :)
U mnie dzis bedzie ryba o nazwie ZEBACZ. Jeszcze nie wiem jak ja przyzadze z uwagi na to gdyz jest bardzo tlusta.
Moze ktos mi podpowie ciekawgo , a jesli nie to sama se bede musiala poradzic. Zycze wszystkim milego dnia .
Zlewajka, budyn malinowy z sokiem, koktajl truskawkowy z polewa toffi
Zlewajka? A jak to wyglada ? Jesli mozesz to napisz .. :)
Użytkownik miki353 napisał w wiadomości:
> Zlewajka? A jak to wyglada ? Jesli mozesz to napisz .. :)
http://wielkiezarcie.com/recipe52775.html tu masz zalewajkę pycha wg niebieskiej różyczki:)
Zjadłam literke "a" :)
Jak przeczytałam zlewajka zamiast zalewajka to przypomniał mi się kawał. Przychodzi turysta do pubu. Zamawia piwo. Na pytanie jakie wybiera zliwkowe. Zaciekawiony kupuje i mówi, że dobre to piwo zliwkowe ale nigdy o takim nie słyszał. Barman oznajmia a tak sobie zliwam resztki.
Hahaa dobre :)
Ryba po grecku z pieczywem.
o mniam! chętnie bym zjadła na kolację :)
u mnie dziś placki ziemniaczane
Kokardki z kiszoną kapustą i suszonymi podgrzybkami.
Dzis lunch na szkoleniu: ziemniaki tluczone, ryba panierowana i slona surowka z kapusty kiszonej i marchewki :)
wczoraj pomidorowa i placki z jablkami a dzis kapusniak ze slodkiej kapusty i lazanki
Rosół z makaronem i ziemniaki z zapiekanymi mielonymi i warzywami z serem.
Barszcz czerwony na słodko z ziemniakami a na drugie pałeczki kurczaka zapiekane z ziemniakami z przepisu
http://wielkiezarcie.com/przepis14979.html i ogórek kiszony. Deser koktajl malinowo - jezynowy z polewa toffi
Dziś będzie żurek z jajkiem, kiełbaską i grzankami a potem placki ziemniaczane
A ja sie dzisiaj przymierzam do ruskich by Wkn.. to bedzie moja pierwsza w zyciu pierogowa proba... hm...
A ja dzis nic na obiad nie robie gdys postanowilam zrobic salake warzywna , taka stara tradycyjna salatke z majonezem bez zadnych udziwnien. Troche to pracochlonne wiec obiad bedzie jutro a dzis kazdy zje co wpadnnie mu w rece .. :)
U mnie rosół z makaronem i kotlety siekane z kaszą jęczmienną i ciemnym sosem oraz domową sałatką.
Na deser serniczek lub jabłecznik.
Medaliony drobiowe, ziemniaki i ćwikła
o medaliony drobiowe są pyszne!
ja dzis kotlety mielone w bialym sosie, surowka z ogorkow, troszke ziemniakow z maselkiem.
a pozniej na kolacyjke kanapka z makrelą mniam mniam. (zaraz zjem chyba jeszcze jedną!^^)
Dewolay'e, ziemniaki, brokuły i rosołek z makaronem.
A ja dzis te ruskie, ktore mialam robic wczoraj (wczoraj obiad u mamuni:) )
u mnie dzisiaj "golonko" , a raczej mięsko z golonki z kaszą gryczaną, sosem i domowym kiszonym ogórkiem.
Wczoraj byl tylko lane kluski na rosole, bo popoludniu byli goscie i podałam potrawke
http://wielkiezarcie.com/recipe51764.html Dla dzieci oczywiscie koktajl truskawkowy z polewa toffi.
Dzisiaj wczorajszy rosół z makaronem, gulasz z piersi kurczaka, mizeria i ziemniaki. Na deser koktajl malinowo-jezynowy z polewa toffi.
Dzis i wczoraj ziemniaczki, kotlet mielony i buraczki
Rosołek i makaron domowej roboty.
Krupnik, skrzydełka na miodzie i warzywa na patelnię z pieczonymi ziemniaczkami.
Bogracz i ciąg dalszy mięsa z golonki tym razem z ziemniakami i buraczkami lub ogórkami konserwowymi.
A my dzis obiado-kolacja: pizza na ciescie od Wkn :))
A u nas najzwyklejsze w świecie placki ziemniaczano-warzywne.
Dzisiaj zapomniana zupa pomidorowa z kołkami (przypomnialo sie synkowi), kotleciki drobiowe, ziemniaki i sałatka z zielonych pomidorow. Na deser koktajl truskawkowy z polewa foffi.
U nas tydzien wykorzystwania zapasów z zamrażalnika (znów mam chemie) więc dziś były kartacze ze skwarkami (babcia zrobiła)
Użytkownik renataz36 napisał w wiadomości:
> U nas tydzien wykorzystwania zapasów z zamrażalnika (znów mam
> chemie) więc dziś były kartacze ze skwarkami (babcia zrobiła)
Reniu skarbie , duzo siły życze ;) całuski zasyłam
U nas na szybko krupnik ( mocno mięsny ) z groszkiem ptysiowym lub chlebem, a na desre budyń waniliowy z musem malinowym.
Bitki z indyka z papryką, kasza i ogórek kiszony.
pierozki z maki razowej i maki owsianej z twarogiem polane jogurtem
Karkówka z pieca( knorra) + ziemniaki + kapusta czerwona
Makusiu, dobra jest ta karkówka?
Robiłam i nam bardzo smakowała, tylko nie dodawałam miodu jak zalecają.
nam bardzo smakowała . ja dodatkowo nacięłam i tam też posmarowałam ketchupem z przyprawami , pycha , i naprawdę soczysta;)
A my wczoraj ruskie, a na dzisiaj nie mam pomyslu jeszcze.. Pewnie ryba, bo to chyba najszybciej pojdzie:)
U mnie będą schaby z piersi z kurczaka, surówka z pekinki i tłuczone ziemniaki.
Dla dzieci zupa ogórkowa a dla dorosłych flaczki:)
dzisiaj jestem sama , więc warzywa na patelnie..mniammm
Bigos z pieczywem lub z ziemniakami (ale mam nadzieję, że nikt nie będzie się upominał, bo dzisiaj nie jestem w stanie ich obierać).
Wczoraj pierogi ruskie, dzis strogonow.
ja tam wole bigos do pieczywa...maz ma urodziny w sobote impreza i zazyczyl sobie bigos...ja robie taki typowo mysliwski, zeberka, kurczak, sliwki, grzyby...istna bomba kaloryczna...
Ale narobilas smaka.... Chyba sie skuszę.. i w sobotę zrobię :))
Jutro zaczynam gotowac to do soboty sie "przegryzie"
Mój też się "przegryzał" ( tak mnie jakoś na bigos naszło bez okazji ), więc Twój pewnie również będzie pyszny, ja tylko śliwek nie dałam, ale następnym razem...
Mi tez narobilyscie smaka, ale bym zjadla bigosu z duza iloscia wody bigosowej mniammmmm
u mnie dzis dorsz surówka z kiszonej kapusty i ziemnaki:)
pozdrawiam
też bym chciała zacząć juz dzisiaj, ale po pracy mi się zazwyczaj nie chce. Ja zacznę w sobotę jednak.. I nie wiem czy zdązy poleżeć, żeby się przegryzł..bo znając moich głodomorów- to może byc cięzkie...
no wlasnie zaczelam rano dusic zeberka i kurczaka w kapuscie...maz przyszedl i stwierdzil, ze do niedzieli niewiele zostanie...
jak robiłam ostanio bigos, to "łobadwa" nade mną stali i pytali "długo jeszcze"??? no jak tu ma się coś przegryżć...
Użytkownik agus2404 napisał w wiadomości:
> jak robiłam ostanio bigos, to "łobadwa" nade mną stali i pytali "długo
> jeszcze"??? no jak tu ma się coś przegryżć...
to tak jak u nas ...
mmmmmmm jutro idę na andrzejkową imprezę , robiłam /robie bigosik, zamiast sliwek dodałam powidła śliwkowe, pyszotka.
Na meza urodzinach ma tez byc Andrzej, kolezanka oblewa obrone pracy magisterskiej, wiec bedzie niezla impreza...
Dziś pomidorowa z makaronem i odmrażane krokiety
hamburger, ogorek kiszony i kromka razowego chleba
Wczoraj krupnik ryzowy, na drugie nalesniki z farszem chili con carne i spagetii do wyboru (mialam obie potrawy zamrozone). Na deser koktajl malinowo - jezynowy z polewa toffi .
Dzisiaj zupa pieczarkowa z makaronem ryzowym a na drugie frytki z McDonalda kupione w drodze bo wybieramy sie do babci :D
wczoraj i dzisiaj łazanki ze słodką kapustą i pieczarkami od Wkn-przepyszne!!!!
U mnie kontynuacja bigosu - dzisiaj jeszcze lepszego, a na deser ciasto z powidłami.
zupa kalafiorowa i 2 kromki razowego z maslem, herbata z ciemnym cukrem
królik z sosie paprykowym , ziemniaki + ogórki kiszone
Tradycyjnie juz u Mamuski musi byc krupnik na serduszkach z dobieranymi ziemniakami. A na deser oczywiscie koktajl truskawkowy z polewa tofii
Wczoraj tez pomidorowa i pulpety w sosie pieczarkowym, dziś zrobimy leczo.... wreszcie mam obie ręce (KONIEC CHEMIOTERAPII) HURA:)
Ciesze sie Renatko razem z Toba :)
Wczoraj pyzy z mięsem i przesmażonym boczkiem. Dziś filety z mintaja w tartej bułce, pieczone ziemniaki i surówka z kiszonej.
Kurczak pieczony z ziemniakami i brokułami w sosie czosnkowym, a na deser wczorajsze ciasto.
Sos grzybowy z kaszą albo ryżem :) Dobrze że mi od wczoraj zostało, bo dzisiaj się zamieniam w cukiernika.. ;)
Placki ziemniaczane + sos od wczoraj
Barszcz biały z ziemniakami, kopytka z z sosem z piersi kurczaka. Deser - koktajl truskawkowy z polewa toffi
Kapusta z grochem + pieczywo
Frytki z pieczarkami dla chłopców a ja.... zjem coś dobrego na imieninach Andrzeja
Na wszelki wypadek nie jem obiadu.. Idę na urodziny do szwagierki :) Dziecię i Najdroższy zarzucą zupę jarzynową :)
zupa grzybowa i krokiety z mięsem
dzis u mnie to byly schabowe kieszonki(sa w przepisach) Chcialam wstawic link ale cos mi nie wchodzi.