Co poniektorzy wiedza ze jestem antytalent do pieczenia. Przeglądając Wasze przepisy zauwazylam ze duzo ciast ktore moglyby mi posmakowac sa na biszkopcie, wiec postanowilam sie naczuc go piec. Czytalam kiedys na forum ze biszkopt czesto nie wychodzi wiec nie liczylam ze mi za pierwszym razem wyjdzie a jednak wyszedl. Nawet synus jak patrzylam na ciasto jak rosnie mowil ze jak nie wyjdzie to nic mamo, sprobujemy jeszcze raz haha Problem teraz w tym ze nie dodawałam przepisow do ulubionych haha a jutro wypadałoby cos zrobic na tym biszkopcie :) Dlatego prosze Was o pomysły bo raczej nie mam czasu siasc i przegladac jak kiedys przepisow. W domu mam galaretke, budyn, cukier waniliowy, smietane słodka, duuuza ilosc jabłek, orzechy - moze z tego cos by wyszlo? :)
Ja bzm uprozyla jablka na koniec dodala sucha galaretke i wzmieszala,dodajac ewentualnie cukier waniliowy. Ugotowala budyn . Biszkopt przekroila na dwa i przelozla jablkami z galarteka na jedym a budyn na drugim. Mozna same jablka a do goracego budyniu dodac sucha galaretke. Zycze udanego eksperymentu.
Polecam jabłecznik- zamiast na kruchym cieście, można zrobić na tym biszkopcie, który upiekłaś- wystarczy, go delikatnie nasączyć. Co prawda jest mojego autorstwa, ale może wypróbujesz http://wielkiezarcie.com/recipe37367.html
Co poniektorzy wiedza ze jestem antytalent do pieczenia. Przeglądając Wasze przepisy zauwazylam ze duzo ciast ktore moglyby mi posmakowac sa na biszkopcie, wiec postanowilam sie naczuc go piec. Czytalam kiedys na forum ze biszkopt czesto nie wychodzi wiec nie liczylam ze mi za pierwszym razem wyjdzie a jednak wyszedl. Nawet synus jak patrzylam na ciasto jak rosnie mowil ze jak nie wyjdzie to nic mamo, sprobujemy jeszcze raz haha
Problem teraz w tym ze nie dodawałam przepisow do ulubionych haha a jutro wypadałoby cos zrobic na tym biszkopcie :) Dlatego prosze Was o pomysły bo raczej nie mam czasu siasc i przegladac jak kiedys przepisow. W domu mam galaretke, budyn, cukier waniliowy, smietane słodka, duuuza ilosc jabłek, orzechy - moze z tego cos by wyszlo? :)
Ja bzm uprozyla jablka na koniec dodala sucha galaretke i wzmieszala,dodajac ewentualnie cukier waniliowy. Ugotowala budyn . Biszkopt przekroila na dwa i przelozla jablkami z galarteka na jedym a budyn na drugim. Mozna same jablka a do goracego budyniu dodac sucha galaretke.
Zycze udanego eksperymentu.
Polecam jabłecznik- zamiast na kruchym cieście, można zrobić na tym biszkopcie, który upiekłaś- wystarczy, go delikatnie nasączyć. Co prawda jest mojego autorstwa, ale może wypróbujesz http://wielkiezarcie.com/recipe37367.html