Mąż zadał mi dzisiaj pytanie, czy potrafię zrobić takie śledzie w oleju żeby smakowały jak te z puszki (też se wymyślił ). Nie potrafię. Bladego pojęcia nie mam na temat jaka jest technologia produkcji takich śledzi w przetwórni. Próbowaliście robić kiedyś coś takiego??
Można by się pokusić zrobić takie śledzie w słoiku. Świeże lub dobrze wymoczone śledzie natrzeć pieprzem , włożyć do słoika, zalać olejem i zapasteryzować ?
Mąż zadał mi dzisiaj pytanie, czy potrafię zrobić takie śledzie w oleju żeby smakowały jak te z puszki (też se wymyślił
).
Nie potrafię. Bladego pojęcia nie mam na temat jaka jest technologia produkcji takich śledzi w przetwórni.
Próbowaliście robić kiedyś coś takiego??
ja robie takie sa bardzo dobre w pascie pomidorowej
http://wielkiezarcie.com/recipe22785.html
Jak lubi paprykarz to ten jest pyszny http://wielkiezarcie.com/recipe20502.html
O właśnie taki paprykarz może być jak najbardziej :):) Jutro go zrobię :)
Dzięki :):):)
jak chcesz daj dwie puszki tunczyka ja dalam w oleju ale olej troche odlalam.
Ja zawsze używam tuńczyka w sosie własnym, co by chudsze jedzonko było
W oleju jest smaczniejszy , /olej można odcedzić/.
Spróbuję. Dzięki :)
Można by się pokusić zrobić takie śledzie w słoiku. Świeże lub dobrze wymoczone śledzie natrzeć pieprzem , włożyć do słoika, zalać olejem i zapasteryzować ?
Może by to nie było takie głupie. Ale jakich użyć śledzi? zielonych? matiasów?
Może zielonych ? , nie sądze, aby do puszek dawali śledzie solone, ale kto wie ? Jak bym miała zielone , to z nich bym próbowała. Pozdrawiam !
http://wielkiezarcie.com/recipe51383.html bardzo polecam!
Dziękuję :)