Chcę upiec makowy biszkopt. Szukam w przepisach i znalazłam kilka propozycji. Są to przepisy na biszkopt z samych białek a ja tak się zastanawiam czy udałoby mi się zrobić to inaczej. Mam sprawdzony przepis na biszkopt i chciałabym część mąki zastąpić suchym makiem. Wolę się zapytać czy tak można, bo nie chcę zmarnować składników. Próbował ktoś kiedyś czegoś takiego??
Chcę upiec makowy biszkopt. Szukam w przepisach i znalazłam kilka propozycji. Są to przepisy na biszkopt z samych białek a ja tak się zastanawiam czy udałoby mi się zrobić to inaczej. Mam sprawdzony przepis na biszkopt i chciałabym część mąki zastąpić suchym makiem. Wolę się zapytać czy tak można, bo nie chcę zmarnować składników. Próbował ktoś kiedyś czegoś takiego??
ja nie probowalam, ale mam w ulubionych tez normalny biszkopt z makiem
echttp://wielkiezarcie.com/ripe49997.html
http://wielkiezarcie.com/recipe43878.html
http://wielkiezarcie.com/recipe39006.html
czyli da się :):)
dziekuję i pozdrawiam
http://wielkiezarcie.com/recipe22482.html
Spróbuję zrobić z tego przepisu tort z kremem cytrynowym (tak sobie wymyśliłam) :)
dzięki :)
Pozwolę sobie na małą prywatę http://wielkiezarcie.com/recipe45808.html nie ma tam zdjęć, ale to chyba nie problem ;)