Forum

Kuchenne porady

biszkopt z makiem (piegus?)

  • Autor: RN Data: 2009-11-24 11:00:47

    Chcę upiec makowy biszkopt. Szukam w przepisach i znalazłam kilka propozycji. Są to przepisy na biszkopt z samych białek a ja tak się zastanawiam czy udałoby mi się zrobić to inaczej. Mam sprawdzony przepis na biszkopt i chciałabym część mąki zastąpić suchym makiem. Wolę się zapytać czy tak można, bo nie chcę zmarnować składników. Próbował ktoś kiedyś czegoś takiego??

  • Autor: sanella* Data: 2009-11-24 11:13:42

    ja nie probowalam, ale mam w ulubionych tez normalny biszkopt z makiem
    echttp://wielkiezarcie.com/ripe49997.html
    http://wielkiezarcie.com/recipe43878.html
    http://wielkiezarcie.com/recipe39006.html

  • Autor: RN Data: 2009-11-24 12:33:33

    czyli da się :):)

    dziekuję i pozdrawiam

  • Autor: jola Data: 2009-11-24 14:29:38

    http://wielkiezarcie.com/recipe22482.html 

  • Autor: RN Data: 2009-11-24 14:52:55

    Spróbuję zrobić z tego przepisu tort z kremem cytrynowym (tak sobie wymyśliłam) :)
    dzięki :)

  • Autor: matani Data: 2009-11-25 12:33:06

    Pozwolę sobie na małą prywatę http://wielkiezarcie.com/recipe45808.html nie ma tam zdjęć, ale to chyba nie problem ;)

Przejdź do pełnej wersji serwisu