Forum

Pomysł czy Problem?

mrozone owoce

• Autor: muszka Data: 2009-12-05 17:44:46

mam duzo mrozonych owocow poniewaz dawno nie uzywalam ich do ciast pieczonych wiec zapomnialam pod jaka postacia dawac je na ciasto(przed wlozeniem do piekarnika) zamrozone czy je rozmrozic a co z tartymi jablkami?

• Autor: Haanala Data: 2009-12-05 22:17:03

Truskawki i wiśnie daję mrożone, jabłka rozmroziłabym żeby sok odciekł.

• Autor: muszka Data: 2009-12-06 09:07:33

dziekuje za odpowidz ale truskawki i szczegolnie wisnie maja duzo soku nie zrobila ci sie z tego jakas papa albo zakalec?

• Autor: as Data: 2009-12-05 22:53:24

Jak mogę wykorzystać mrożone maliny? Mam nadzieję że nie ponieważ się jak podepnę się pod Ciebie.

• Autor: mariolan76 Data: 2009-12-05 23:03:37

as a może ciasto http://wielkiezarcie.com/recipe42511.html

• Autor: sanella* Data: 2009-12-05 23:23:55

polecam moj sos
    http://wielkiezarcie.com/recipe41598.html

• Autor: megi65 Data: 2009-12-06 16:18:08

Sanello !! Hehheh .. byłas szybsza z ust mi wyjełaś ... ))). Goraco polecam ten sosik .. z truskawkami jeszcze nie próbowałam .. bo jestem ''wisniozerca '' ! Jestem wysoce uzalezniona od niego ... wsród moich znajomych robii furrore ...!! Polecam serniczek polany takim ciepłym sosem... Ech .. jedzenie to taka przyjemnosć ....!!  Pozdrawiam serdecznie ,,,

• Autor: sanella* Data: 2009-12-07 08:32:08

podobnie jak ty, jemy go z czyms sie da...

• Autor: strega Data: 2009-12-06 17:44:47

Użytkownik muszka napisał w wiadomości:
    > mam duzo mrozonych owocow poniewaz dawno nie uzywalam ich do ciast pieczonych
    > wiec zapomnialam pod jaka postacia dawac je na ciasto(przed wlozeniem do
    > piekarnika) zamrozone czy je rozmrozic a co z tartymi jablkami?

Ja tez mam takie same pytanie...:),ale widze ,ze nikt nie odpowiada......ahahaha:)
    Przywiozlam z Polski duzo jagod i malin ,podczas moich wakacji...i zamrozilam..teraz mam problem,,jak je uzyc...????
    Prosze o jakiekolwiek propozycje....

• Autor: yette Data: 2009-12-06 18:36:06

Mrożone truskawki można rozmrozić, ściąć blenderem, dodc cukier do smaku i zrobić np. ryż z bitą śmietaną i musem truskawkowym, lub naleśniki z serem, równiez polne śmietną i trukawkmi. Albo do musu dodać galaretkę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody, można również dodać ubitą śmietanę i wykorzystać do zrobienia jakiegoś ciasta na zimno np. sernika. Tak samo można postąpić z mrożonymi malinami, czy jagodami.

• Autor: muszka Data: 2009-12-07 12:46:52

wszystko to piekne i smaczne ale chyba tylko 1 osoba odniosla sie do pieczenia z udzialem tych owocow rozmrazac nie rozmrazac a np.owoce ze sloikow zalane woda i zapasteryzowane lub bez wody tylko z cukrem i zagotowane moze ktos z takimi piekl ciasta

Przejdź do pełnej wersji serwisu