mam duzo mrozonych owocow poniewaz dawno nie uzywalam ich do ciast pieczonych wiec zapomnialam pod jaka postacia dawac je na ciasto(przed wlozeniem do piekarnika) zamrozone czy je rozmrozic a co z tartymi jablkami?
Sanello !! Hehheh .. byłas szybsza z ust mi wyjełaś ... ))). Goraco polecam ten sosik .. z truskawkami jeszcze nie próbowałam .. bo jestem ''wisniozerca '' ! Jestem wysoce uzalezniona od niego ... wsród moich znajomych robii furrore ...!! Polecam serniczek polany takim ciepłym sosem... Ech .. jedzenie to taka przyjemnosć ....!! Pozdrawiam serdecznie ,,,
Użytkownik muszka napisał w wiadomości: > mam duzo mrozonych owocow poniewaz dawno nie uzywalam ich do ciast pieczonych > wiec zapomnialam pod jaka postacia dawac je na ciasto(przed wlozeniem do > piekarnika) zamrozone czy je rozmrozic a co z tartymi jablkami?
Ja tez mam takie same pytanie...:),ale widze ,ze nikt nie odpowiada......ahahaha:) Przywiozlam z Polski duzo jagod i malin ,podczas moich wakacji...i zamrozilam..teraz mam problem,,jak je uzyc...???? Prosze o jakiekolwiek propozycje....
Mrożone truskawki można rozmrozić, ściąć blenderem, dodc cukier do smaku i zrobić np. ryż z bitą śmietaną i musem truskawkowym, lub naleśniki z serem, równiez polne śmietną i trukawkmi. Albo do musu dodać galaretkę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody, można również dodać ubitą śmietanę i wykorzystać do zrobienia jakiegoś ciasta na zimno np. sernika. Tak samo można postąpić z mrożonymi malinami, czy jagodami.
wszystko to piekne i smaczne ale chyba tylko 1 osoba odniosla sie do pieczenia z udzialem tych owocow rozmrazac nie rozmrazac a np.owoce ze sloikow zalane woda i zapasteryzowane lub bez wody tylko z cukrem i zagotowane moze ktos z takimi piekl ciasta
mam duzo mrozonych owocow poniewaz dawno nie uzywalam ich do ciast pieczonych wiec zapomnialam pod jaka postacia dawac je na ciasto(przed wlozeniem do piekarnika) zamrozone czy je rozmrozic a co z tartymi jablkami?
Truskawki i wiśnie daję mrożone, jabłka rozmroziłabym żeby sok odciekł.
dziekuje za odpowidz ale truskawki i szczegolnie wisnie maja duzo soku nie zrobila ci sie z tego jakas papa albo zakalec?
Jak mogę wykorzystać mrożone maliny? Mam nadzieję że nie ponieważ się jak podepnę się pod Ciebie.
as a może ciasto http://wielkiezarcie.com/recipe42511.html
polecam moj sos
http://wielkiezarcie.com/recipe41598.html
Sanello !! Hehheh .. byłas szybsza z ust mi wyjełaś ... ))). Goraco polecam ten sosik .. z truskawkami jeszcze nie próbowałam .. bo jestem ''wisniozerca '' ! Jestem wysoce uzalezniona od niego ... wsród moich znajomych robii furrore ...!! Polecam serniczek polany takim ciepłym sosem... Ech .. jedzenie to taka przyjemnosć ....!! Pozdrawiam serdecznie ,,,
podobnie jak ty, jemy go z czyms sie da...
Użytkownik muszka napisał w wiadomości:
> mam duzo mrozonych owocow poniewaz dawno nie uzywalam ich do ciast pieczonych
> wiec zapomnialam pod jaka postacia dawac je na ciasto(przed wlozeniem do
> piekarnika) zamrozone czy je rozmrozic a co z tartymi jablkami?
Ja tez mam takie same pytanie...:),ale widze ,ze nikt nie odpowiada......ahahaha:)
Przywiozlam z Polski duzo jagod i malin ,podczas moich wakacji...i zamrozilam..teraz mam problem,,jak je uzyc...????
Prosze o jakiekolwiek propozycje....
Mrożone truskawki można rozmrozić, ściąć blenderem, dodc cukier do smaku i zrobić np. ryż z bitą śmietaną i musem truskawkowym, lub naleśniki z serem, równiez polne śmietną i trukawkmi. Albo do musu dodać galaretkę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody, można również dodać ubitą śmietanę i wykorzystać do zrobienia jakiegoś ciasta na zimno np. sernika. Tak samo można postąpić z mrożonymi malinami, czy jagodami.
wszystko to piekne i smaczne ale chyba tylko 1 osoba odniosla sie do pieczenia z udzialem tych owocow rozmrazac nie rozmrazac a np.owoce ze sloikow zalane woda i zapasteryzowane lub bez wody tylko z cukrem i zagotowane moze ktos z takimi piekl ciasta