Mam problem. Wymyśliłam sobie, że na gwiazdkę dam wszystkim w prezencie po słoiczku jakiegoś przetworu i drobne ciasteczka. Wszystko oczywiście ślicznie zapakowane. Problem mam z ciasteczkami - które już mogę upiec (oprócz oczywiście pierniczków), żeby sobie spokojnie do świąt poleżały i nie straciły na jakości. Przed samymi świętami raczej nie będę miała czasu na takie pieczenie, więc chciałabym już teraz zacząć. Kochani - doradźcie, bardzo proszę.
Polecam Ci szczerze moje polksiezyce waniliowe. sa przepyszne i smalo mozesz piec. Szczelnie zamkniete zachowuja bardzo dlugo swiezosc. Zdjecie bylo ale nie weim czy ja nie widze czy zostalo ono bez poinformowania usuniete :-((
Najlepiej przechowywac je kazde z osobna, zamkniete w puszce, albo w zawiniete w woreczku, zeby nie przeszly wzajemnymi aromatami. I najlepiej nieprzyozdobione. Ozdabiam dzien lub max. 2 przed swietami.
Mam problem. Wymyśliłam sobie, że na gwiazdkę dam wszystkim w prezencie po słoiczku jakiegoś przetworu i drobne ciasteczka. Wszystko oczywiście ślicznie zapakowane. Problem mam z ciasteczkami - które już mogę upiec (oprócz oczywiście pierniczków), żeby sobie spokojnie do świąt poleżały i nie straciły na jakości. Przed samymi świętami raczej nie będę miała czasu na takie pieczenie, więc chciałabym już teraz zacząć. Kochani - doradźcie, bardzo proszę.
Ja robię te spokojnie mogą poleżeć i nie straca na smaku i wysychaja http://wielkiezarcie.com/recipe53178.html
http://wielkiezarcie.com/recipe9711.html
Ciasteczka warszawskie są pyszne i moga dłuuuuuuuuuuuuuu go leżeć.
Polecam ciasteczka pudrowe wielkiezarcie.com/recipe53543.html. Pyszne, a bardzo proste w wykonaniu. Dlugo zachowuja swiezosc.
tutaj podlinkowane wielkiezarcie.com/recipe53543.html.
Teraz prawidłowo :) http://wielkiezarcie.com/recipe53543.html
Polecam Ci szczerze moje polksiezyce waniliowe. sa przepyszne i smalo mozesz piec. Szczelnie zamkniete zachowuja bardzo dlugo swiezosc. Zdjecie bylo ale nie weim czy ja nie widze czy zostalo ono bez poinformowania usuniete :-((
Znalazłam na WZ taki przepis http://wielkiezarcie.com/recipe13551.html , wyglądaja bardzo apetycznie
Ja zawsze zamrażam ciasta, które mają dłużej poleżeć, w tym też ciasteczka. Wystarczy je wyjąć na 12 h przed podaniem i wszystko jest świeże.
http://wielkiezarcie.com/recipe39909.html a te między innymi będę robić do szkoły dla córci na wigilję
Polecam piernikowe biscotti ze strony Dorotus WWW.mojewypieki dzisiaj pieklam sa super i na pewno moga byc jako prezent
Polecam:
http://wielkiezarcie.com/recipe29067.html
http://wielkiezarcie.com/recipe29068.html
Najlepiej przechowywac je kazde z osobna, zamkniete w puszce, albo w zawiniete w woreczku, zeby nie przeszly wzajemnymi aromatami. I najlepiej nieprzyozdobione. Ozdabiam dzien lub max. 2 przed swietami.
Dziękuję za podpowiedzi. Jutro zabieram się do roboty
Będę piec, piec i piec.
nie wiem , moze juz za pozno ale moje ciasteczka z inspiracja sa sliczne i pyszne TUTAJ
z tymi landrynkami i żelkami haribo doskonały pomysł :)