Kupiłam gotowy mak nie mam maszynki do mielenia i mało czasu a słyszałam że też dobre wychodzą. Czy ktoś już robił z takiego maku? Proszę o kilka rad chciałabym zrobić a nie bardzo wiem jak się do tego zabrać. Przepisów niby dużo ale ja słyszałm o makaronie a w przepisach jest bułka, co jest lepsze??
Z tego co się orientuję to są dwie różne potrawy. Ja robie zawsze makaron z makiem, bo moje dzieciaki bardzo lubią. Robiłam też makówkę( przynajmniej ja to tak nazywam), tzn. bułka przekładana makiem. Mi to bardzo smakuje, bo w ogóle lubię wszystko co z makiem, ale dzieciakom już nie bardzo to smakowało. http://wielkiezarcie.com/recipe53219.html makaron robie podobnie jak autorka tego przepisu tylko używam makaronu kokardki,żeby było ładniej lub świderki. Robię również z gotowej masy makowej.
Ja kupiłam kiedyś taki ozdobny makaron w kształcie zwierzątek wiec chyba bardzo by się spodobało dzieciakom. Napisz proszę jak robisz z makaronem nie mogę znaleś przepisu. Z góry dziękuje. :)
Masę makową przekładam do garnka, dodaję wodę , bakalie i podgrzewam. Musi być dosyć rzadkie( ale nie wodniste) , tak,żeby po wymieszaniu z makaronem nie było za suche. Dosładzam do smaku miodem
Kupiłam gotowy mak nie mam maszynki do mielenia i mało czasu a słyszałam że też dobre wychodzą. Czy ktoś już robił z takiego maku? Proszę o kilka rad chciałabym zrobić a nie bardzo wiem jak się do tego zabrać. Przepisów niby dużo ale ja słyszałm o makaronie a w przepisach jest bułka, co jest lepsze??
Z tego co się orientuję to są dwie różne potrawy. Ja robie zawsze makaron z makiem, bo moje dzieciaki bardzo lubią. Robiłam też makówkę( przynajmniej ja to tak nazywam), tzn. bułka przekładana makiem. Mi to bardzo smakuje, bo w ogóle lubię wszystko co z makiem, ale dzieciakom już nie bardzo to smakowało.
http://wielkiezarcie.com/recipe53219.html makaron robie podobnie jak autorka tego przepisu tylko używam makaronu kokardki,żeby było ładniej lub świderki. Robię również z gotowej masy makowej.
Ja kupiłam kiedyś taki ozdobny makaron w kształcie zwierzątek wiec chyba bardzo by się spodobało dzieciakom. Napisz proszę jak robisz z makaronem nie mogę znaleś przepisu. Z góry dziękuje. :)
Masę makową przekładam do garnka, dodaję wodę , bakalie i podgrzewam. Musi być dosyć rzadkie( ale nie wodniste) , tak,żeby po wymieszaniu z makaronem nie było za suche. Dosładzam do smaku miodem
Ja radze zrobic samemu makaron...calkiem inaczej smakuje, a i forme mozesz wybrac taka jak Ci odpowiada najbardziej...
Jak nie mam czasu to korzystam z gotowca tylko doprawiam miodem , orzechami i czym tylko mam ochotę