A może upieczesz jakiś wypróbowany biszkopt , przekroisz na pół i przełożysz b.smaczną masą budyniową : http://wielkiezarcie.com/recipe28504.html W środek i na wierzch możesz powkładac owoce (np.z puszki), zalać galaretką i ...niechcący będsziesz miała pyszny torcik noworoczny...:)))
Mam to ciacho w ulubionych http://wielkiezarcie.com/recipe8970.html i bardzo mnie korci,by je zrobić,ale akurat teraz nie mam w nadmiarze żółtek:) Może Tobie to ciacho wpadnie w oko i zrobisz?:) Pozdrawiam:)
Probowalas kiedykolwiek zrobic majonez?Najsmaczniejszy jest z samych zoltek:1-2 sztuki na szklanke oleju.Na Zarlokach jest przepis,dlatego nie bede Ci go podawac.
Mam zamiar upiec sernik do którego potrzeba sporo białek. Macie jakiś pomysł na wykorzystanie żółtek?
hm, jeśli masz ochotę i chęci, to mogłabyś zrobić pączki, ewentualnie jakieś drożdżowe (lub chałkę) z dużą ilością żółtek, lub babkę
(ta np. ma w przepisie 12! żółtek - http://wielkiezarcie.com/recipe16496.html )
ja osobiście nadmiar żółtek zamrażam :)
Do żółtek dodaj cukru i ukręc taki kogel-mogel,o ile lubisz i gotowe smacznego.Ja jako dziecko się tym zajadałam.
A może upieczesz jakiś wypróbowany biszkopt , przekroisz na pół i przełożysz b.smaczną masą budyniową : http://wielkiezarcie.com/recipe28504.html
W środek i na wierzch możesz powkładac owoce (np.z puszki), zalać galaretką i ...niechcący będsziesz miała pyszny torcik noworoczny...:)))
zrób ajerkoniak,są tu rewelacyjne przepisy
pozdrawiam
właśnie to miałam podpowiedzieć :):)
Mam to ciacho w ulubionych http://wielkiezarcie.com/recipe8970.html i bardzo mnie korci,by je zrobić,ale akurat teraz nie mam w nadmiarze żółtek:)
Może Tobie to ciacho wpadnie w oko i zrobisz?:)
Pozdrawiam:)
http://wielkiezarcie.com/recipe15365.html
koniecznie ajerkoniak http://wielkiezarcie.com/recipe28112.html
Probowalas kiedykolwiek zrobic majonez?Najsmaczniejszy jest z samych zoltek:1-2 sztuki na szklanke oleju.Na Zarlokach jest przepis,dlatego nie bede Ci go podawac.
Ponieważ ciacho już było, za ajerkoniakiem nie przepadamy zamroziłam żółtka . Jak długo można je przechowywać?
Mam nadzieję, że po porcjowałaś sobie na odpowiednie wg Ciebie ilości zanim zamroziłaś?