Forum

Kuchenne porady

Co z zółtek

  • Autor: asieksza Data: 2009-12-30 16:23:27

    Mam zamiar upiec sernik do którego potrzeba sporo białek. Macie jakiś pomysł na wykorzystanie żółtek?

  • Autor: holly Data: 2009-12-30 16:40:41

    hm, jeśli masz ochotę i chęci, to mogłabyś zrobić pączki, ewentualnie jakieś drożdżowe (lub chałkę) z dużą ilością żółtek, lub babkę

    (ta np. ma w przepisie 12! żółtek - http://wielkiezarcie.com/recipe16496.html )

    ja osobiście nadmiar żółtek zamrażam :)

  • Autor: Scooby Data: 2009-12-30 16:46:41

    Do żółtek dodaj cukru i ukręc taki kogel-mogel,o ile lubisz i gotowe smacznego.Ja jako dziecko się tym zajadałam.

  • Autor: alidab Data: 2009-12-30 16:49:32

    A może upieczesz jakiś wypróbowany biszkopt , przekroisz na pół i przełożysz b.smaczną masą budyniową : http://wielkiezarcie.com/recipe28504.html
    W środek i na wierzch możesz powkładac owoce (np.z puszki), zalać galaretką i ...niechcący będsziesz miała pyszny torcik noworoczny...:)))

  • Autor: jolcia73 Data: 2009-12-30 17:02:59

    zrób ajerkoniak,są tu rewelacyjne przepisy
    pozdrawiam

  • Autor: aggusia35 Data: 2009-12-30 20:43:38

    właśnie to miałam podpowiedzieć :):)

  • Autor: justine75 Data: 2009-12-30 17:08:22

    Mam to ciacho w ulubionych http://wielkiezarcie.com/recipe8970.html i bardzo mnie korci,by je zrobić,ale akurat teraz nie mam w nadmiarze żółtek:)
    Może Tobie to ciacho wpadnie w oko i zrobisz?:)
    Pozdrawiam:)

  • Autor: till Data: 2009-12-30 20:37:25

    http://wielkiezarcie.com/recipe15365.html

  • Autor: Regi Data: 2009-12-30 21:13:23

    koniecznie ajerkoniak http://wielkiezarcie.com/recipe28112.html

  • Autor: jolka60 Data: 2010-01-02 03:24:29

    Probowalas kiedykolwiek zrobic majonez?Najsmaczniejszy jest z samych zoltek:1-2 sztuki na szklanke oleju.Na Zarlokach jest przepis,dlatego nie bede Ci go podawac.

  • Autor: asieksza Data: 2010-01-03 11:26:02

    Ponieważ ciacho już było, za ajerkoniakiem nie przepadamy zamroziłam żółtka . Jak długo można je przechowywać?

  • Autor: as Data: 2010-01-03 14:47:54

    Mam nadzieję, że po porcjowałaś sobie na odpowiednie wg Ciebie ilości zanim zamroziłaś?

Przejdź do pełnej wersji serwisu